Přejít na obsah

Jak rozmontovat motor zadního stírače F1 krátká.


Radomír

Doporučené příspěvky

Přátelé okřídleného šípu,

mám problém. Potřebuji poradit zda někdo z Vás rozdělával zadní stírač. Jedná se mi o to, že se chová jako by byl přidřen, stírá velmi pomalu. Kontakty jsem kontroloval, tady problém není. Jak jsem se dočetl na Dieselpoweru, problém je v přidřené osce tohoto stírače. Rada byla : rozmontovat, vyčistit namazat. To bych pochopil, ale jak třeba rozpojit motorek od převodovky, jak vymontovat samotnou osku bez jakéhokoliv poškození, toho jsem se již nedočetl. Má někdo z Vás zkušenosti s rozborkou tohoto stírače? Jak postupovat? To by mi hodně pomohlo.

Děkuji. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

pro PROCHY603 - děkuji také za radu. Ty šroubky jsem měl vyšroubované a koukal jsem se na střeva. Jde mi o to jak oddělit motorek od převodovky a jakým způsobem půjdou ty střeva ven a na co si dát pozor. To je zatím pro mne pole neorané. Díky. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

motorek od převodky nemusíš dělit (ani bych to nedělal). odšroubuješ ten plechový dekl na obrázku, trochu ho musíš poté natočit, aby jsi ho přetáhl přes plastový nátrubek pro vodu do ostřikovače a uvnitř už jen jednoduše vytáhneš ven ten kovový převod na kterém je osa pro pohon stěrače.

viz. obrázek

post-37428-0-28541600-1301555707_thumb.j

nejspíš budeš mít tu osku orezlou, takže pěkně očistit. v obalu celého motoru, kde je prostrčená tahle osa, je nahoře gufero a o kousek níž o-kroužek. taky to trochu vyčisti. doporučuji máznout lehce plastickou vazelinou a poskládat zpět.

mě se navíc ukroutila ještě trubička vedoucí vodu k ostřiku, takže jsem vrtákem protáhnul díru v té kovové ose, měděnou trubičku uřízl v půlce a na zbytek nasadil plastovou hadičku. poskládal a z vnku vrátil trysku. dodnes to funguje a už to nezarezne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

pro boobika - to je to nač jsem čekal, děkuji moc. Tvůj nápad s tou trubičkou ostřiku, je také extra. Ještě jednou díky. Přeji Ti mnoho kilometrů bez problémů. Radek. :palec2:

pro lars - myslel jsem, že bez rozpojení toho motorku ty střeva nedostanu ven. Tak to se mi honilo hlavou. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé okřídleneho šípu,

pro lars - úžasné, to je dvojí radost děti a Ty sám. Myslím si, že by bylo vhodné toto téma vložit do síně - instalační manuály. Nic podobného tam není a jsem přesvědčen, že tyto rady příjdou časem, jako mě vhod. Ještě jednou všem děkuji. Přeji mnoho kilometrů bez problémů a nehod. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...