Ondraasek Vloženo 3. Duben 2011 Vloženo 3. Duben 2011 Ahoj, poslední dobou mi už začíná přetékat pohárek trpělivosti. Neustálé kupování drahých olejů a aditiv, neustálé dolívání a pod. Mám 74 kW fábku r.v. 2001 a rozhodl jsme se, že nechám vyměnit pístní kroužky a gufera na ventilech. Chtěl jsem se zeptat, jestli to někdo už nedělal a popřípadě neví,kolik to cca bude stát. Bude mi to asi dělat známej v neorigo servise. Díval jsem se, že dříky na ventily sada stojí cca 400 kč, dále těsnení hlavy 1200 kč a kroužků je více typů. resp cena 500-2500,záleží asi kde.. A časově je to jak náročné? dík moc za infa Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Duben 2011 Vloženo 4. Duben 2011 Gufera vyměníš jen se sundaným krytem rozvodu - palici sundávat netřeba, guferka jsou "seshora" od vačkového hřídele. Horší to je s kroužkama - to se musí vykuchat celý spodek motoru, olej ven, vana dolů, klika ven, vytahat ojnice i s písty a kroužky poměnit venku, nepopřeházet si písty mezi sebou - pak smáčknout prsty kroužky jeden za druhým nebo spešl přípravkem všecky naráz - a šup s pístem do válce... Znovu vložit kliku, nové šály, zkusit, případně zaškrabat a celé pečlivě abys neucpal mazací kanálky smontovat. Všecko pěkně vyčistit od usazenin, nasadit vanu, dát nový olej... Pro člověka který to nikdy nedělal je to na 2 dny, pod dozorem zkušenějšího na den, pro zkušeného mechána několik hodin práce. Po takové výměně budeš muset absolvovat "zkrácený záběh" - prostě cca 2-3 tisíce km motoru nenakládat "plnej knedlik" a jezdit jako při novém motoru - než se kroužky i šály zaběhnou, je potřeba jim dát šanci "si zvyknout". Cenově by se to ve značkáči nedalo zaplatit, v neznačkovém servise si myslím že by ses mohl do 5000-6000CZK vejít, pokud tam nebude měněno ještě něco dalšího. Ve značkáči to odhaduju na 20 papouchů a klidně i víc - ti zloději většinou nevědí, co by si řekli.... Citovat
mafiak Vloženo 8. Duben 2011 Vloženo 8. Duben 2011 (editace) Ja mam jednu cerstvu zalezitost, malemu rozvodovemu remenu akosi vypadali zuby a tym padom vyfukove ventily pri nieco cez 3500ot mierne zmenili svoj tvar... (foto mam) Dole hlava, vymena 8 ventilov, vymena 16 guferiek, rozvody, pumpa, klinak - praca 200€ (staly zakaznik, a lutost nad sumou 450 za odtah) Editováno: 8. Duben 2011, autor: mafiak Citovat
Majký Vloženo 10. Duben 2011 Vloženo 10. Duben 2011 (editace) tak mám rozebraný motor a dělám celou generálku písty, sedla na ventilech (komplet hlava ...) těsnění, gufery, hydroštely, strojní práce, rozvody, chladič (kapal) a cena je 25.000- a to nepočítám tu hromadu času (čištění, rozebrání, skládání ...) jo a zda budete dělat písty tak doporučuji horem, zda sundáte kliku tak se dává novej silentblok za setrvákem a ten stojí 2500.- (dává se přípravkem) zda to budete dělat pořádně a měnit šrouby + těsnění tak se tato oprava prodražuje, ale jistota je jistota foto zde Editováno: 10. Duben 2011, autor: Majký Citovat
Dundas Vloženo 25. Květen 2011 Vloženo 25. Květen 2011 Když už je tu téma na pístní kroužky a gufera, nepostřehl jsem, kterého výrobce pístních kroužků preferujete. Pánové, vy z Vás, kteří jste už pístní kroužky na své 1.4 16V 74 kW měnili, kroužky kterého výrobce jste použili? Goetze, Mahle nebo něco jiného? Nevíte, od kterého výrobce je bere škodovka, resp. VW? Citovat
Ondraasek Vloženo 25. Květen 2011 Autor Vloženo 25. Květen 2011 Dundas: já mám vyhlídlé tyto: http://www.cc-autodily.cz/sada-pist-krouzku-76-5?brand=SKODA&model=FABIA .. ale pořád to zvažuju, protože auto až na to, že to žere olej, jede dobře. Poradím se o víkendu na srazu, co na to říkají ostatní. Každopádně za cca 20 tis km budu dělat rozvody, takže přemýšlím, že bych hlavu shodil při této příležitosti a zkusím od mechanika vysondovat, kolik že by za výměnu chtěl. Citovat
kelfis Vloženo 25. Květen 2011 Vloženo 25. Květen 2011 Ja som daval tieto piestne kruzky (http://www.cc-autodily.cz/sada-pist-krouzku-76-5?brand=SKODA&model=FABIA) tiez nove gufera na ventiloch, tesnenie pod hlavou, rozvody. Predtym autom bralo olej teraz je to v pohode a jazdi velmi dobre, taktiez sa upravil chod motora. Od vymeny mam urobenych 6000km a zatial spokojnost. Citovat
Ondraasek Vloženo 25. Květen 2011 Autor Vloženo 25. Květen 2011 zlepšil se tedy i chod motoru? je kultivovanější? Čekají mě v létě rozvody, tka bych to zfoukl asi zaráz Citovat
kelfis Vloženo 25. Květen 2011 Vloženo 25. Květen 2011 Motor ide tichcsie, co je asi skor sposobene novymi rozvodmi a zda sa ze celkovo lepsie taha a trosku klesla aj spotreba (ale to sa mi mozno naozaj len zda ). Myslim si ze sa to oplati nechat urobit pokial auto zere olej nakolko moze odist lambda sonda ako mne. Ja som to tiez spojil s vymenou rozvodov. Citovat
Majký Vloženo 25. Květen 2011 Vloženo 25. Květen 2011 orig písty mají označení KS mám je někde doma tak se podívám nové mám dle fotek http://forum.skodaho...56#entry1499556 Citovat
panTvorstva Vloženo 12. Červenec 2011 Vloženo 12. Červenec 2011 Taky sem si tím prošel.Spotřeba oleje= OK cena= KO cca 30000,- s prací 1 Citovat
Dundas Vloženo 30. Srpen 2011 Vloženo 30. Srpen 2011 panTvorstva: A jaké kroužky jsi dam daval? Dělali Ti to v autorizovaném servisu? Citovat
jano81 Vloženo 12. Září 2011 Vloženo 12. Září 2011 Ja mám 1,4 16V 74kw r.v.2003 kód BBZ. Najazdené mám 168700. Spotreba oleja je pri najazdení 700 km 2dl. Potrebujem názor od niekoho kto už robil generálku,či to pomohlo a koľko už máte po g.o. najazdené. Mňa by mala stáť generálka 300€. Citovat
labi Vloženo 14. Září 2011 Vloženo 14. Září 2011 (editace) ja jsem to vyřešil tak,ze jsem presel z oleje co stoji 200kc/L na olej co stoji 70kc/L a to na total rubia polytrafic 10W40 ma to A3/B3 a normu VW 505.00.pred tim jsem kupoval castrol magnatec a to byla docela palka na to dolejvani.docela bych i rekl ze se mi spotreba oleje trochu snizila ale nejak to neresim.proste jen dolejvam a olej menim cca pri 12-13000km Editováno: 2. Říjen 2011, autor: labi Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.