My98 Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Když mrzlo tak se mi stalo, že přední stěrače vubec nešli. Pak se rozběhli, ale jsou hlučné a při stírání v horní poloze jakoby cuknou (trhnou se). Nestalo se to už někomu? Myslíte, že je přidřenej mechanizmus nebo motorek. Dá se motorek rozdělat a promazat? Prosím o radu co zkontrolovat nebo promazat díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Nevím co máš za auto,předpokládím že O1 Tam se zadírá často mechanizmus. Je to komplet i s motorkem. Musí se to nahřát,rozebrat,vyčistit,promazat,složit a namontovat. Pak to chodí jak víno. Někomu to ale praskne a musí se to celý vyměnit. Pak to je +- 3 tis kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
My98 Vloženo 4. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Je to OII a asi jsem první komu se to stalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
My98 Vloženo 11. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2011 Po vyndání jsem zjistil, že hlučný je motorek. Nemá někdo zkušenost s jeho rozebráním. Je to vubec možné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dezod Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Ahoj všem, chtěl bych požádat o zkušenosti se stěrači, prodejce mi doporučil Bosch nebo Valeo. Origo nemá. Díky za info a zkušenosti do čeho jít. Pořizovací cena cca 1000,-Kč i se zadkem. Hoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 (editace) Jsem zastáncem Bosch Aerotwin (3 397 118 936). Nejlepší v testech. Cena trochu dražší ale stojí to za to. Editováno: 12. Květen 2011, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 My sme kúpili v Hypern.... predné stierače Brillant za 1€ len tak na skúšku a kupodivu fungujú super(klop klop klop) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirca Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Mám taky Bosche a jsem s nima velice spokojen doporučuji!!! Nemá cenu kupovat nějaké laciné stěrače co dlouho nevydrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feela Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Taky přidám chválu na Bosche Aerotwin, mám je už třetí rok a je teda pravda, že už je na nich znát, že nejsou nic moc, takže na zimu koupím nový, ale zase tyhle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Tak to bych koupil nový spíš na jaře. V zimě dostanou mnohem víc naprdel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
:Petr Vloženo 17. Květen 2011 Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 (editace) V zimě bezramínkové stěrače vlivem nízké teploty ztrácí pružnost, takže čím novější stěrače na zimu, tím lépe. Mám víc než 2 roky Valeo Silencio XTRM - kvalita totožná se stěrači Bosch. V zimě nad 110 km/h a < -8°C při takovém drobném sněžení a ostřikovačích to nebylo ono, tak jsem je chtěl vyměnit i vzhledem k tomu, že jsem je občas nechal lítat po silnějším ledu na skle... ale teď jak je teplo už zase vše ok. Editováno: 17. Květen 2011, autor: :Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Birkin Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 Mám trochu jiný problém, při zapnutí stěračů popojedou asi 10 cm a začnou asi třikrát poskakovat o půl centimetrů dál a pak zůstanou viset, nevíte čím to může být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h.vik Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Spíš bych řekl že je mnohem jednodušší koupit novej, já vím, taky rád opravuju, ale jetej motorek předních stěračů do OII se dá na aukru nebo někde sehnat za pár stovek, viděl jsem i za 400,-. Netuším jestli se ale vůbec dá rozebírat, u zadního to nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Mám trochu jiný problém, při zapnutí stěračů popojedou asi 10 cm a začnou asi třikrát poskakovat o půl centimetrů dál a pak zůstanou viset, nevíte čím to může být? toto bude asi tvoj problém http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1z1955601-nahon-stiratek-tahlo-steracu-octavia-2.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otas1 Vloženo 3. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2012 Zdarec. Sice jsem dával dotaz do jiného vlákna, ale to se tváří mrtvě... Asi se zeptám hloupě, ale v autorizovaném servise mi řekli, že origo stěrače na O2 nemají sundavací koncovky (jsou údajně přilepené) a tím pádem nelze vyměnit jen gumičky. Mně se to ale nezdá, protože se koncovky, když za ně zaberu, mírně pohnou. Prý bych musel koupit stěrače na VW Golf V, ty že jsou výměnné. Je to pravda nebo se vyměnit dají vždy. Zničí se při tom ta koncovka nebo ne? Jinak náhradní gumičky na Golf V mi v autorizáku nabízeli asi za 180 Kč/ks. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ataner Vloženo 4. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2012 Když zajedeš do autorizáku VW tak prodávají jen gumičky spolu s koncovkou,takže jen mrkneš na kterou stranu a prohodíš.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 4. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2012 Já to zatim nezkoušel. Místo gumy za 180 jsem zkusil koupit stěrače Evo v akci za 119. Výrobce PFJ Hong Kong A.T.C. Limited dělá stěrače nebo díly i pro Bosch Zatim se mi osvědčili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ataner Vloženo 6. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2012 Máš odkaz na ty stěrače..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 6. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2012 (editace) http://www.auticko.e.../117-2-EVO-Flat Já je kupuju v Globusu. Editováno: 6. Říjen 2012, autor: Laďan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Birkin Vloženo 20. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2012 toto bude asi tvoj problém http://www.skoda-dil...-octavia-2.html Vyřešeno, zarezlé táhla stěračů, bohužel, den před odjezdem do zahraničí a strašně málo času, cena opravy 1000 kč :-( Prý teď už to auto přežijou, řádně promazáno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipoman Vloženo 22. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2012 Zdravím, měl jsem také zatuhlé čepy mechanismu až to došlo tak daleko, že se to komplet rozlomilo, nyní jsem koupil komplet včetně motoru a nemůžu do ani za nic dát na své místo, je na to nějakej fígl, nebo se dá půlka odmontovat, nasadit část a pak zbytek? Prosím o radu, jsem z toho zoufalej (je to jako ježek v kleci). Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2012 dá sa to tam dostať komplet,len treba nájsť tú vhodnú polohu...snažím sa to zložiť (lepšie napísané naštelovať) tak,aby to pri zakladaní do auta bol ten náhon,akoby v nulovej (počiatočnej) polohe...dúfam,že si ma trošku pochopil,ako to myslím.. pre názornosť tu prikladám 2 prílohy.... NIE!! ÁNO!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipoman Vloženo 22. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2012 Zkoušel jsem to minimálně hodinu natočený na každou stranu, plechu pod sklem má výstupek a přes než prostě motor neprocpu, nechtěl jsem do toho taky moc tlačit. Začínal jsem pravou stranou až na doraz pod sklo, ale nic prostě motor a černej plast s elektronikou ani za mák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mojinmojjin Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 (editace) Ty gumičky na výměnu jsou včetně těch koncovek, protože ta původní praskne. Je potřeba podle těch nových koncovek zvolit správnou stranu stěrače. Pokud to rozděláš na špatné straně tak to nepasuje. Jedině tam nalepit natvrdo tu zničenou. - 1K0 955 429 B gumička stěrače cca 150 Kč jen ve VW Dealer - Škoda tento díl vůbec nemá. Editováno: 25. Listopad 2012, autor: mojinmojjin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 26. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2012 než se drbat s nějákejma gumičkama, tak měním celé stěrače. A beru zásadně Bosch Aerotwin. Pro mě je důležité vidět ven! Zkoušel jsem i ty EVO (mám ještě spolujezdcovu stranu v garáži ve skříni), ale při silnějším dešti a větší rychlosti stěračů vynechávaly (prohnuly se). Od té doby mi nic takového na auto už nesmí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.