Publikováno Květen 17, 201114 r Může mi prosím někdo objasnit, co obnáší uvedená příprava pro tažné zařízení u nového vozu ? Není mi jasné, o co vlastně jde, když udávaná cena je tuším 5000Kč a bez přípravy je možno pořídit neorigo tažné zařízení i s montáží kolem 6000 Kč. Má tedy cenu si nechat tuto přípravu nechat dělat ? A o co vlastně jde ? - Děkuji
Květen 17, 201114 r Podle me priprava znamena, ze je v aute uz nainstalovana ridici jednotka elektriky tazneho zarizeni vcetne prislusne kabelaze. To znamena ze staci pozdeji dokoupit jen ''zelezo''.
Květen 18, 201114 r U FI to ještě znamenalo posílení chlazení motoru, tj. o něco větší chladič. Jinak ano, je tam připravena jednotka pro tažné zařízení, takže stačí jen dodat kouli a připojit zásuvku do jednotky.
Květen 18, 201114 r Autor Díky za reakci. A myslíte si tedy , že má smysl si nechávat tuto přípravu dělat, když budu používat jen občas přívěsný vozík ? Nepotřebuji tedy 13ti pólovou zásuvku a případné doplňkové funkce. A v případě zabudované přípravy - dá se již závěs namontovat svépomoci nebo to musí opět dělat servis ? Jde mi samozřejmě o koncovou cenu. Právě jde mi o to , co je v mém případě výhodnější. Díky
Květen 18, 201114 r Pokud planujes tahat vozik, budes muset nejakou jednotku, at uz origo nebo neorigo, do auta dodelat. Neni jina moznost jak svetla zapojit tak aby BCM auta neprotestovala a nesvitila chyba zarovek. Nicmene vrele doporucuji originalni jednotku. Da se dodelat i pozdeji - originalni jednotka s kabelazi se da poridit za cca 1800 korun, ale je potreba rozebrat plasty prahu a protahnout kabely do pristrojovky a nakodovat gateway. Pokud si objednas tu pripravu z vyroby, tohle tam uz bude. Montaz tazneho pak znamena shodit naraznik s jeho nosnikem, nasroubovat a vratit naraznik a zapojit svorkovnici zasuvky do ridici jednotky (je za tapecirem kufru) - vcelku hracka. Upraveno Květen 18, 201114 r od Marty8
Červen 6, 201114 r Autor Dobrý den Marty! ( a kol.) Ještě jednou se vrátím k elektroinstalaci. Nechápu, když v příslušenství ŠKODA nabízejí elektroinstalaci jak pro vozy bez přípravy , tak i pro vozy s přípravou - ale ( a to mi hlava nebere) za stejnou cenu tuším 3990 Kč ! Přece když je tam ta příprava , jak říkáš , to má být zakončeno konektorem, do kterého by se už jen zapíchl kabel k zásuvce . Bez přípravy by se to muselo ale celé rozdělávat ( prahy ,tapecírunk , připojení kabeláže , nakonfigurovat ) Osobně se přikláním k přípravě již z výroby ( 5000 Kč a nemusí se to znovu otvírat) ,ale nejsem si pořád jistý , co to potom bude obnášet ( jak pracovně tak finančně) až tam budu chtít neodnímatelný závěs dát. Zda to bude skutečně jen mech. namontování železa a prosté zastrčení nějakého kabelu od zásuvky do připraveného konektoru. ...Nerad bych pak znovu kupoval jakousi elektroinstaci za 4 litry. Jestli mi toto někdo objasní ... Díky
Červenec 2, 201114 r Zdravím Na tuto otázku mohu dát přesnou odpověď.Příprava pro tažné zařízení u nového vozu spočívá v jinném chlazení,silnější autobaterii,a jinné tlumiče pérování.Já jsem si tam nechal přípravu udělat již z výroby v domnění,že elektroinstalace bude kompletní a já si domontuji pouze tažné.Když po dvou měsících jsem si sám domontovával tažné tak jsem zjistil další věci.V zadním nárazníku je již připraven otvor s odnimatelnou krytkou.Takže i na montovaném tažném zařízení je vše úhledně upraveno a není nic z tažného vidět,nemusí se tedy dodatečně dodělávat tento otvor.Elektro instalace je připravena až k zadnímu levému podběhu a tam je ukončena konektorem,který se připojí k řídící jednotce /není součástí/,pojistky jsou osazeny v pojistkové skříňce.Tažné jsem kupoval s odnímatelnou koulí od firmi PROF SVAR s.r.o .Jejich prodejní adresa je www.tažák.cz ,tažné jsu zde http://www.tazak.cz/tazne-zarizeni-SKODA-Yeti-SUV-11.09.html ,a fotografie jak to vypadá po namontování, http://www.tazak.cz/images/stories/man/PS0282.pdf .
Červenec 3, 201114 r ted jsem z toho trochu jelen. Jsme v situaci, kdy tazne nepotrebuji, ale v budoucnu bych ho vyuzil. Rozhoduji se jestli dat pripravu, nebo cele, nebo nic . Narazil jsem na moznost koupit jednotku tazneho zarizeni s kabelazi http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=184 . Moc si nedokazu predstavit, co vse se musi udelat pri dodatecne montazi. Nebylo by lepsi az budu potrebovat koupit tuhle sadu + tazne a nechat si to dodelat? Nebo jit radeji do pripravy. Dik za nazor.
Červenec 4, 201114 r Tažné jsem si nechal dodatečně namontovat, přípravu jsem neměl, dělala to firma uvedená o příspěvek výše. Cena 8300,- kompet. Tažné je jako z výroby plná spokojenost. 2 hod práce v sobotu.
Červenec 4, 201114 r jako z výroby? dávali ti tam origo RJ která se dá diagnostikova? ukazuje ti to v autě vadné žárovky na vleku?
Červenec 4, 201114 r Po zapojení vozíku se automaticky odpojují parkovací senzory, vozík se zobrazuje i na radiu Swing. Vadné žárovky jsem nezkoušel protože mi všechny svítí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.