Přejít na obsah

Péče o vůz - tipy a triky


emkon

Doporučené příspěvky

Tohle téma tady chybí, tak to tu nakousnu :)

Tip č.1: Osvědčilo se mi pravidelně aplikovat na čelní sklo a na světlomety prostředek Rain Off. Odpuzuje vodu, takže za jízdy v prudkém dešti dost zlepšuje viditelnost, a ve vysokých rychlostech není stěrače ani potřeba zapínat. Kromě toho se na sklo a na světla chytá méně nečistot, lépe se odstraňují mušky, a v zimě jde lépe dolů námraza.

post-21233-0-06136600-1306707266_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joo, sklo zevnitř to je paráda na čištění. Moje nejoblíbenější část auta. :D Osvědčilo se mi ho zevnitř čistit někde v garáži ve stínu a chladu, použít přípravek s alkoholem a pak to ještě nějakou jemnou utěrkou vyleštit. Nevýhoda je, že jakmile pak vyjedeš ven a máš proti sobě slunce, tak koukáš kde co zbylo. Řeším to tak, že mám s sebou hadřík a šmouhy zlikviduju. :)

Nejlépe bylo okno umyté, když bylo úplně nové a pak, když jsem jel jednou z Chorvatska a vyjížděl jsem proti slunci. Vyjedu na dálnici a vidím, že nevidím, sklo zevnitř bylo naprosto špinavé. Tak jsem použil jen to, co jsem měl po ruce - letní směs do ostřikovačů a trenky - tak čisté sklo jsem snad ještě nikdy neměl. :D Musím to zas vyzkoušet, jestli to nebyla náhoda, nebo to fakt tak dobře fungovalo. :)

Těsnění neošetřuji, ale mám na něj nějaký přípravek, tak ho na něj asi při nejbližším mytí cáknu, ať je těsnění zas krásně černé, to je pro mě asi tak jediný efekt, nikdy jsem ho neošetřoval a problémy jsem neměl. :)

Jinak podobné téma jako toto je myslím TOHLE .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sklo zevnitř čistím ve stínu a po vyjetí na slunce doleštím čistým suchým hadříkem, který stále vozím ve dveřích. Gumy na dveřích nijak neošetřuji, a nikdy jsem neměl problém. Co ale dělám je to, že po umytí alu kol je lehce stříknu silikonovým sprejem a mírně rozetřu hadříkem-prach se na to nechytá, ale jde to pak lépe umýt, čistit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a zase neni rain off pripravek jeden jako druhy. tenhle zrovna od sheronu uz nepouzivam, protoze se mi po aplikaci, stavalo ze po okne se jakoby voda rozmazavala po okne a chvilku po setreni nebylo optimalne videt. ale kdyz clovek nepouzival sterace tak to celkem fungovalo :)

na cisteni okna zevnitr i z venku pouzivam pripravek od firmy Autoglym Fast glass a nasledne rozetrit papirovymi ubrousky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Také používám na okna Rain off od Sheronu a docela jsem spokojený. Okno zevnitř čistím Clinem na okna a kuch. utěrkami a zatím mi to přijde jako nejlepší a nejméně namáhavá varianta. Dále jsem zakoupil Insect off na hmyz a ten také funguje. Těsnění neošetřuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám tento vosk http://autokosmetika.heureka.cz/turtle-wax-metallic-tekuty-vosk/galerie/ mužu jen doporučit vydrží bezproblému 4 měsíce. Je bez brusných částí tak spíše na nové laky. Jednoduchá aplikace používám na roztírání malou měkou houbičku a na rozleštění osušku s větším chlupem, jen si člověk mussí dát pozor na gumové části jde to hůř dolů. Ale výsledek je super hluboký lesk hlaďoučký povrch. :palec2:

Editováno: , autor: voltys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

a zase neni rain off pripravek jeden jako druhy. tenhle zrovna od sheronu uz nepouzivam, protoze se mi po aplikaci, stavalo ze po okne se jakoby voda rozmazavala po okne a chvilku po setreni nebylo optimalne videt. ale kdyz clovek nepouzival sterace tak to celkem fungovalo smile.gif

na cisteni okna zevnitr i z venku pouzivam pripravek od firmy Autoglym Fast glass a nasledne rozetrit papirovymi ubrousky.

Mám podobnú skúsenosť s týmto prípravkom a preto som naň zanevrel a neskúsil ani žiadne iné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...