Přejít na obsah

Octavia II trvale svítí

Migen

Doporučené příspěvky

Ahoj, - omlouvám se, nechtěně jsem toto tema založil i v jiné sekci.

tak mám asi první problém s autem. Mám Octavii II 1.8 TSI MR08 a dnes se mi rožla kontrolka ABS + kontrolka protiskluzu. Jelikož nemám diagnostiku, vymontoval sem všechny čidla ABS a očistil. Po zpětném namontování problém přetrvává.

Zavada se projevuje přesně takto: po nastartování (auto stojí) nezhasne ABS kontrolka. Když se pak rozjedu, tak se po par metrech rožne ještě kontrolka protiskluzu a svítí obě. Když motor vypnu (kliček poloha 0), a znovu nastartuji, tak opět svítí jen ABS a po rozjezdu se rožne protiskluz. Auto brzdí jak má, nic nekope do pedálu. Prošel jsem obě pojistky 30A umístěné u baterie pro akční členy a 5A pojistlu v palubce pro řídící jedotku ABS + ASR. Všechny pojistky vpořádku. Zkoušel sem i různě zaměnit, ale nic se nedělo.

Ptám se jestli má s tímto někdo zkušenost. Předem díky za jakékoly rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda že mi nic jinýho asi nezbude. Potřeboval bych někoho v Brně na diagnostiku, do servisu se mi nechce (dost drahé). Myslím, že to bude asi čidlo ale opravdu těžko říct. Jedině mě ještě napadlo změřit odpor všech čidel, ale neznám hodnotu odporu dobrého čidla, tudíž jsem zase nazačátku :) Každopádně doufám, že se s tím dá jezdit.

Odkaz ke komentáři

Včera sem tohle taky řešil. Pravý zadní čidlo, podle diagnostiky, ve finále byl snímač pěkně odrbaný od kroužku (na snímání otáček) na náboji kola s ložiskem, kterej byl KO. Takže nový čidlo + náboj kola s ložiskem. Jednoznačně diagnostiku ať víš kde to je a pak vyměnit (opravit) co je třeba.

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři

Takže problém vyřešen. Auto bylo zdiagnostikováno - vypsána chyba špatný signál od předního pravého snímače ABS. Dnes sem si zvedl auto, a uviděl jsem na kabeláži k snímači lepící pásku. Bylo na 90% jasné, že to bude tím a taky že jo. Pásku jsem odmotal a jeden vodič byl ukroucený. Vše jsem znovu napájel a po rozjezdu kontrolky ABS + ASR zhasly. Projel sem to tak 10 km a vše funguje.

Jedna zajímavost : pokud svítí ABS kontrolka tak nefunguje tempomat - to jen kdyby to někdo řešil.

Diky za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...