tomina Vloženo 10. Červen 2011 Sdílet Vloženo 10. Červen 2011 Protože jsem v autě měl Nexuse, přemýšlel jsem, jak využít jeho celkem kvalitní displej. Origo tuner je vzhledem k jeho ceně k Nexusu nesmysl. Druhá možnost je RGB převodník, který na netu stojí tak 2500Kč a k tomu nějaký přehrávač. Nevýhoda je trochu vyšší cena, nutnost mít někde schovanou nějakou krabičku a navíc zhoršená kvalita obrazu, protože dochází ke konverzi z kompozitního videa na RGB. No a já jsem se vydal třetí možností. Kdo už se touto problematikou již zabýval zjistil, že Nexus stejně jako DX má obrazový vstup ve formátu R + G + B + Csync. To Csync je jakási compozitní synchronizace, tedy vertikální a horizontální synchronizace v jednom. RGB je ve stejném formátu jako u 90%všech zařízení se scartem. Mno a já jsem hledal a hledal, až jsem našel způsob, jak do Nexusu dostat Csync z obyčejného přehrávače nebo set-top-boxu. Celková cena je 160Kč za konektor k Nexusu, 100Kč za scart kabel a 600Kč za DVB-T s USB - umí to mp3, divx, mpg... Jelikož jde RGB signál přímo, bez konverze, jedná se o nejkvalitnější způsob, jak dostat do Nexusu video. Samotného mě překvapilo, že je to LCD celkem kvalitní. A výsledek můžete vidět na fotkách. Je to jen provizorní řešení, teď je DVB-T pod sedačkou, ale stále to není zdaleka finální podoba. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rubin Vloženo 10. Červen 2011 Sdílet Vloženo 10. Červen 2011 Díky za pefektní a přínosný příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 20. Červen 2011 Sdílet Vloženo 20. Červen 2011 Kde jsi sehnal ten TV Tuner? Prozradis? nejde neco podobneho udelat na Columbuse? nebo tam je signal jinak ? Origo tuner je drahy jak svina ... Diky moc za info ... hezky den. DD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matysson Vloženo 20. Červen 2011 Sdílet Vloženo 20. Červen 2011 Ahoj draku.Prosíím mám obrovskou prosbu..nejsem moc zběhlej v elektrice..prosím ozveš se mi zavolám ti. Díky Martin. tel. 721247721 dííky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 20. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 20. Červen 2011 (editace) Tuner je obyčejný dvb-t Mascom. Stačí cokoliv, co má RGB výstup společně s kompozitním výstupem. Jestli to jde na Columbuse nevím, pokud má videovstup ve formátu R+G+B+Sync tak by to mělo jít, pokud tedy columbus nepotřebuje pro aktivaci videovstupu nějaký speciální povel od origo tuneru. Editováno: 20. Červen 2011, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 22. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych sepsal nějaký návod na vytvoření redukce scart - Nexus. Pokud tam najdete nějakou chybu, tak mě prosím upozorněte. Zapojení Scart MFD2.pdfNačítání informací... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 V 22. 6. 2011 na 11:36, tomina napsal: Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych sepsal nějaký návod na vytvoření redukce scart - Nexus. Pokud tam najdete nějakou chybu, tak mě prosím upozorněte. Super navod, myslim ze mnoho lidi za nej bdue rado a nebude vyhazovat penize za blby prevodniky atd ... Diky ... nevi nekdo jak to je s tim Columbusem ? Zapojeni columbuse je takoveto : Multi-pin connector 5, audio and video, 26-pin 1 – Reserved for Debug RX protocol 2 – Reserved for Debug TX protocol 3 – Not assigned 4 – Video signal input, RGBS, negative (ground) 5 – Video signal output LF, Right (Audio use 17 for ground) 6 – Ground Sync input (Internal universal preparation for mobile telephone, mobile telephone detection) 7 – Video signal output, vertical and horizontal synchronisation (Internal universal preparation for mobile telephone, cradle and button evaluation) 8 – Video signal ouput, green (Internal universal preparation for mobile telephone, cradle, aerial diagnosis) 9 – Video signal input, RGBS, negative (ground) 10 – Video signal input LF, right (Audio use 24 for ground) 11 – Video signal input, screening earth 12 – Video signal input, vertical and horizontal synchronisation 13 – Video signal input, green 14 – Not assigned 15 – Not assigned 16 – Not assigned 17 - Video signal output, LF, negative (ground) 18 – Video signal output LF, Left (Audio use 17 for ground) 19 – Video signal output, RGBS, negative (ground) (Internal universal preparation for mobile telephone, cradle, negative) 20 – Video signal output, Blue (Internal universal preparation for mobile telephone, switched terminal 30) 21 – Video signal output, Red 22 – Video signal input, LF, negative 23 – Video signal input, LF, left (Audio use 24 for ground) 24 – Video signal input, RGBS, negative (ground) 25 – Video signal input, blue 26 – Video signal input, red Tomino, nmohl by jsi to sravnat? Jsi v tom evidentne odbornik ... Diky ... DD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 22. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 Podle toho popisu jednotlivých pinů by to mělo jít. Jsou tam jednotlivé složky obrazu - RGB a také vertikální a horizontální synchronizace stejně jako u Nexusu. Troufnu si odhadnou, že napěťové úrovně budou stejné jako u spotřební elektroniky, takže stejné jako u Nexusu. Pokud se jednotlivé barevné složky ze scartu přepojí do konektoru Columbuse a k tomu se přidá kompozitní výstup alias kompozitní synchronizace, bude to fungovat. Problém je v tom, že jsem s Columbusem nikdy nedělal a nevím, zda se dá nějak jednoduše aktivovat vstup AUX (AV). Jde to? je tam nějaká možnost jak zapnout externí vstup audia a videa? LCD by tedy měl jen zčernat, případně zobrazit info o nepřítomnosti signálu. Pokud to tak funguje, tak to půjde. Možný je, že Columbus potřebuje nějakou komunikaci mezi zdrojem audia/videa a bez toho se nepřepne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Navrátil - PIlsen Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 Ahoj, super návod! Pokud jsem to dobře pochopil, tak stačí poletovat ten kablík a potom použít jakýkoliv DVB-T tuner nebo kterýkolic přehrávač se SCARTem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 22. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 Přesně tak, jen musí mít RGB výstup, což má snad každý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 V 10. 6. 2011 na 16:06, tomina napsal: Protože jsem v autě měl Nexuse, přemýšlel jsem, jak využít jeho celkem kvalitní displej. Origo tuner je vzhledem k jeho ceně k Nexusu nesmysl. Druhá možnost je RGB převodník, který na netu stojí tak 2500Kč a k tomu nějaký přehrávač. Nevýhoda je trochu vyšší cena, nutnost mít někde schovanou nějakou krabičku a navíc zhoršená kvalita obrazu, protože dochází ke konverzi z kompozitního videa na RGB. No a já jsem se vydal třetí možností. Kdo už se touto problematikou již zabýval zjistil, že Nexus stejně jako DX má obrazový vstup ve formátu R + G + B + Csync. To Csync je jakási compozitní synchronizace, tedy vertikální a horizontální synchronizace v jednom. RGB je ve stejném formátu jako u 90%všech zařízení se scartem. Mno a já jsem hledal a hledal, až jsem našel způsob, jak do Nexusu dostat Csync z obyčejného přehrávače nebo set-top-boxu. Celková cena je 160Kč za konektor k Nexusu, 100Kč za scart kabel a 600Kč za DVB-T s USB - umí to mp3, divx, mpg... Jelikož jde RGB signál přímo, bez konverze, jedná se o nejkvalitnější způsob, jak dostat do Nexusu video. Samotného mě překvapilo, že je to LCD celkem kvalitní. A výsledek můžete vidět na fotkách. Je to jen provizorní řešení, teď je DVB-T pod sedačkou, ale stále to není zdaleka finální podoba. Myslíš, že by něco podobného šlo i s bolerem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matysson Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 Tomino.. je to velka parada...si fakt borec... hned to předám kamarádovi..snad to dokaže zprovoznit.. ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 V 22. 6. 2011 na 16:27, tomina napsal: Podle toho popisu jednotlivých pinů by to mělo jít. Jsou tam jednotlivé složky obrazu - RGB a také vertikální a horizontální synchronizace stejně jako u Nexusu. Troufnu si odhadnou, že napěťové úrovně budou stejné jako u spotřební elektroniky, takže stejné jako u Nexusu. Pokud se jednotlivé barevné složky ze scartu přepojí do konektoru Columbuse a k tomu se přidá kompozitní výstup alias kompozitní synchronizace, bude to fungovat. Problém je v tom, že jsem s Columbusem nikdy nedělal a nevím, zda se dá nějak jednoduše aktivovat vstup AUX (AV). Jde to? je tam nějaká možnost jak zapnout externí vstup audia a videa? LCD by tedy měl jen zčernat, případně zobrazit info o nepřítomnosti signálu. Pokud to tak funguje, tak to půjde. Možný je, že Columbus potřebuje nějakou komunikaci mezi zdrojem audia/videa a bez toho se nepřepne. Cauky, zkusim v aute, pripadne jsem tusim jeste v kodovani videl nejake povolovani Auxu, vyzkousim i s tim ... Zatim. D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 25. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 Jestli to jde s bolerem to netusim. Aspon by to chtelo sehnat popis jeho konektoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavlik.0071 Vloženo 25. Červen 2011 Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 Panove klobouk dolu!!!na co vse neprijdete! ale kdyz jsem si precetl ze nejde sledovat Tv za jizdy,tak me to prijde na columbuse uplne zbytecny...nebo se mylim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 26. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Tak tohle je urceny hlavne na Nexuse, jestli to jde i s Columbusem to netusim. Kazdopadne s Nexusem jde TV sledovat i za jizdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavlik.0071 Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 V 26. 6. 2011 na 13:37, tomina napsal: Tak tohle je urceny hlavne na Nexuse, jestli to jde i s Columbusem to netusim. Kazdopadne s Nexusem jde TV sledovat i za jizdy. Tak to se omlouvam,spatne jsem asi pochopil tvuj prilozeny soubor kde pises:Díky tomu, že běžný settop- box neumožňuje eliminaci Dopplerova jevu, nelze počítat se sledováním DVB-T za jízdy.??jak to tedy bylo mysleno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 26. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Spatne jsem pochopil dotaz. Za jizdy lze sledovat cokoliv z USB flashky. Co se tyka DVB-T signalu, tak ten se pri rychlostech kolem 50kmh ztraci, takze to je nepouzitelny. Uprimne receno, me pripada uplne na nic koukat na nase cesky stanice za jizdy v aute, jelikoz na ne nekoukam ani doma ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodok Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Islo by nieco podobne aj na Amundsene ,alebo je mozne pripojit park.kameru? Poradte prosim .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyspk Vloženo 28. Červen 2011 Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Tak tohle je parádní návod, uvažoval jsem ze nexuse vyměním za columbuse a takhle to ještě přehodnotím. Koupím DVB-T tuner a kabel udělám. Snad to bude stát za to. Konektor na nexuse půjde běžně sehnat? Kolik bude stát se všema pinama ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 28. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2011 Uz jsem to zminoval nekolikrát, konektor 162Kč a pin od 4Kč. Nebo ze staré kabeláže zadarmo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medved 1 Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 (editace) Tak jsem to včera a dneska testoval a vypadá to suprově filmy z usb vypadaj pěkně a taky to parádně hraje na anténu sem to ještě netestoval na netu sem koukal na zapojení scartu a na pinu č.8 by mělo bejt +12v tak sem to napojil na pin č.6+15 přes ty odpory ale to normu na PAL nepřepne jinak by to bylo vednoduší bej to všechno přes scart než dělat zvlášť vypínač jinak doopravdy je to paráda za ty peníze moc děkuji Tomina za návod a pomoc Editováno: 21. Srpen 2011, autor: medved 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazaruslong Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Zkoušel to někdo už u bolera? Chci ho koupit a jestli by to na něm jelo, tak by to byla pecka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 24. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Na pinu č.8 opravdu 12V je, ale pouze v případě, že obraz je ve formátu 4:3. Funguje to jako řídící signál pro TV, která podle toho přepíná režimy. Pokud je zdroj ve formátu 16:9, je na pinu č.8 pouze 6V, což je málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medved 1 Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Na pinu č.8 opravdu 12V je, ale pouze v případě, že obraz je ve formátu 4:3. Funguje to jako řídící signál pro TV, která podle toho přepíná režimy. Pokud je zdroj ve formátu 16:9, je na pinu č.8 pouze 6V, což je málo. jojo je to tak škoda že to nejde nemělo by to chybu ale i tak super ještě jednou dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.