Přejít na obsah

Koroze předních blatníků


mi5

Doporučené příspěvky

Ahoj

Jak z názvu topicu vyplývá korodují mi oba přední blatníky dole u toho p....ho žlábku kde se usazuje bordel co teče z oken. Abych to rozepsal, auto jsem koupil před rokem a něco, velká spokojenost, ale jak to bývá má to ted skoro už 11 let(OI combi 4x4).

Tak jezdí docela dobře, ale je hrozně chycenej celej podvozek ale fest. Prahy byly pěkně vzaný povrchovou korozí, to jsem minulé léto celé opravil na obouch stranách, bohužel ale blatníky jsou na tom taky dost blbě.

Bud je vyměnim za nový nebo bych rači sehnal ve stejné barvě na vrakáči na obě strany, aby to nebylo vidět že je novej lak na tom. Má cenu do toho jít? Zase aby mi nezačali i ty blatníky z vrakáče hned za půl roku taky kvéct.

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém není v blatnících, ale v "bordelu" za plasty dole. Je proto nutné 2 x ročně sundat plasty (pozor za velkým podběhem je ještě jeden menší!), vyndat bahno, žížaly listí apod., vypláchnout vodou a po uschnutí opravit případné poškození laku a dát plasty zpět. A k tomu není ani potřeba sundavat kola - stačí jen vytočit plný rejd na stranu, kde to čistíš.

Pokud to budeš takto dělat pravidelně, pak není problém ani po 14 létech a při každodenním provozu v zimě/ v létě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jak je uvedeno v předchozím příspěvku - prevence je čistit - já jsem však na tom na straně spolujezdce stejně a uvažuji nad tím taky - co bude lepší (nebo to tam nechat ?).... asi bych nejraději sehnal ve stejné barvě z vrakáče blatníky za pár kaček, aby nebyl poznat rozdíl v barvě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...