Publikováno Červenec 11, 201114 r Zdravím, asi před týdnem jsem na octávii r.v.99 měnil zadní kotouče, asi po 2 dnech ježdění jsem si všiml, že kotouč se obržďuje pouze z té vnější poloviny. Ta vnitřní polovina kotouče zůstala netknutá, teď již má rezavý nádech. Vypadá to, že destička přiléhá pouze na vnější stranu kotouče. Nesetkal jste se s tím někdo? Co by to mohlo způsobovat? Díky moc Honza
Červenec 13, 201114 r Autor Díky za info, jen taková technická. Dá se ten brzdič zase rozchodit nebo se musí objednat nový?? Díky Honza Upraveno Červenec 13, 201114 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Červenec 13, 201114 r Ty vodicí čepy se dají koupit zvlášť nové, takže ano. Kupují se v páru. Každý je jiný. Tady se Zdesim ptá kde který patří a o dva příspěvky níže si i odpovídá.
Červenec 14, 201114 r Autor a ještě jedna otázka, máte představu jak se ty brzdiče pohybují cenově cca?? díky Honza
Červenec 15, 201114 r No, a musíš je kupovat celé? Nestačí pouze ty čepky? Budou za "pár" korun oproti celým brzdičům.
Únor 14, 201213 r Proč by proboha hned měl kupovat nové čepy? Pokud je neurve při demontáži, tak stačí vyčistit pouzdra ve třmenu a čepy důkladně vypucovat, máznout správnou vazelinkou a může drandit dál...
Únor 15, 201213 r To dost dobře nechápu..Jako že když se podíváš na kotouč,tak je dráha vy brzděná jen do poloviny té brzdné plochy? Nebo že se ti neobrušuje kotouč z druhé strany kde je pístek? Když mi takhle nějak vždycky blbla zadní kotoučovka,tak jsem jí párkrát zatáh přes ručku na dálnici a ona se srovnala sama Nedělat když je břečka
Únor 17, 201213 r A jakou správnou vazelínou máznou?jelikož mám po ruce jen grafitku,tak jsem to namazal tím a můžu to po půl roce mazat znova.Takže to nebude asi to pravé.
Únor 18, 201213 r třeba tato? http://www.autokelly.cz/#|vGfhi9j8rlsG9/pYBKQfX8fRys41mSNFSgUJkkZQTpGYmvS3mEIy0IvpBjMjsR0hzcl/4OMsZ0i3/NcPgpsE8YplRCAeuOkZrvqboW2kGkRS7w6APwhuBR05pvpb0y9HUrQNmmF4GOJxq3AR/kRk/009pbwPTE+0DrqsQfkZLUt18OkZMe2t8KrSzUyRYLg4Fl45FLU4J2BRrkUaTGvw7JIqQNdNqXGccZx6PECLchrh5m8a+4V6WCHMv6oJmC3cWXsfAOHUTEuBVMi2SCXk2Cli5WBmXoZCT5eSfNqAT0iYe226bv5vXugtYzwOMAxoWaKTjXnr0HUwEZPN7SMrmQ==
Duben 8, 201213 r Dobrý deň, ked je zatuhnute vededie brzdica da sa to nejak rozhybať ? Neobzduje sa mi kotuc vzadu na lavej strane . nasiel som obrazok sice neni to brzda s octavie snad je to take iste ko na octavii mohol by mi niekto oznacit ktore je to vedenie brzdica ? dakujem Upraveno Duben 8, 201213 r od marek92
Duben 8, 201213 r Vedení brzdiče je ten čep s gumou-jeden nahoře jeden dole.Ale většinou to dělá zatuhlý pístek-prasklá prachovka a v ní bordel.opravná sada to vyřeší a je to levnější než celý třmen. Upraveno Duben 8, 201213 r od milan1971
Duben 8, 201213 r aha , dakujem . no prachovku nemam poskodenu len je to zatuhnute trocha Upraveno Duben 8, 201213 r od marek92
Duben 10, 201213 r Pokud myslíš prachovku na čepu,ano musíš sundat třmen,vytáhnout čep i gumou(neboj jde to lehce),namazat a vrátit zpět.Prachovku na třmenu bych nesundával,jen pod ni stříkni Wd40,zatlač pístek,šlápni lehce na brzdu,zatlač-několikrát.když ti to i potom bude brzdit,tak kup opravnou sadu na třmeny(nejlépe i s pístkem)
Duben 23, 201213 r Vyřešeno - prosím smazat - jsem tukan.... řešení je zde: http://forum.skodahome.cz/topic/21136-problem-s-brzdovym-trmenem-na-zdani-kotoucove-nap/page__p__407194__hl__+zadní%20+brzdy__fromsearch__1#entry407194 Dobrý den, prosím o radu. Při výměně ZADNÍCH vrzdových destiček na 4x4 nemůžu vrátit (zatlačit) pístek zpět. Přiznám se, že nemám originální nástroj, ale vždy to dělám stužidlem a nikdy žádný problém - podle dílenské příručky je tam samostav, který se zatlačením pístku poruší. Je to tak? a jak tedy na to? Použít hrubou sílu, nebo je v tom nějaký fígl? Upraveno Duben 23, 201213 r od nosal
Duben 23, 201213 r Otáčet po směru hodin.ručiček jako klasickej šroub...Já to dělám opatrně sikovkama...Tomu pístku nad gumičkou to nevadí když bude odrbanej.Není defakto potřeba žádná velká síla...Když mázneš gumičky a pístek brzdovkou aby to klouzalo
Duben 24, 201213 r Přesně tak, otáčet doprava. Vše naprosto v pohodě, ani lanka od brzdy jsem nemusel vyháknout. Jen se mi nezdá ta gumová manžeta - sice jsem se ji snažil stále rovnat, ale ve finále zůstala pootočená - snad to přežije. Destičky jsem tam dal ICER (přední i zadní) koupené v Auto Kelly (nejsem žádnej závoďák). Kotouče jsem nechal tak jak byly. Auto brzdí kupodivu daleko lépe. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží. Originály vydržely 100 tis. Upraveno Duben 24, 201213 r od nosal
Duben 24, 201213 r No mě se ta manžetka naštěstí neprotáčela...Protáčel se v ní pístek...Asi jsi neměl namazáno
Září 20, 201212 r Zdravím dá se použít na mazání i Plastilube? Maj to v kelly 5.5ml za 23 Kč.. Nebo stačí ta brzdovka, pokud to neuškodí
Září 20, 201212 r Já dělám vše brzdovkou.Co když bude brzdovka dělat s něčím jiným neplechu? Radši to neriskuju.Brzdovka bohatě stačí. Taky záleží co chceš namazat
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.