Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravim objednal jsem yetiho experience 103kw chtel jsem se zeptal co si mam predstavit pod pojmem automaticky odclonene vnitrni zrcatko ??

Myslel jsem ze je to stmivani ale to se nabizi zvlast..... diiiiiikk moc....

Vloženo (editace)

Mám ho ve svém autě docela dobře udělané a na vlastní oči vyzkoušené: Vnitřní zrcátko s automatickou clonou přispívá k vyššímu komfortu a bezpečnosti během jízdy v noci, neboť zabraňuje oslnění světly od vzadu jedoucího vozu. Skládá se ze zrcadlového prvku a elektroniky se dvěma fotosenzory. Prostřednictvím fotosenzorů elektronika rozeznává ozáření zepředu a zezadu. Je-li ozáření zezadu silnější než ozáření zepředu, dojde k odpovídajícímu zaclonění zrcátka. Plocha zrcátka je pokryta vrstvou elektrolytu, podobně jako LCD displej mobilního telefonu. Elektrolyty se skládají z krystalků stejného tvaru. Zavedené napětí natočí krystalky pod určitým úhlem. Tento úhel určuje množství odráženého světla. Velikost napětí určuje stupeň zatmavení. Efekt ztmavnutí a následného rozjasnění probíhá téměř bez zpoždění a plynule. Vzhledem k tomu, že řidič nemusí zrcátko ovládat manuálně, může se plně věnovat řízení. I to dále zvyšuje bezpečnost. Převzato od volkswagenu.

Editováno: , autor: MikeTTT
Vloženo (editace)

dekuji ya info a jaky je mezi rozdil mezi automatickou clonou a automatickym stmivani >?

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...