picak Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 zdravim objednal jsem yetiho experience 103kw chtel jsem se zeptal co si mam predstavit pod pojmem automaticky odclonene vnitrni zrcatko ?? Myslel jsem ze je to stmivani ale to se nabizi zvlast..... diiiiiikk moc.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 (editace) Mám ho ve svém autě docela dobře udělané a na vlastní oči vyzkoušené: Vnitřní zrcátko s automatickou clonou přispívá k vyššímu komfortu a bezpečnosti během jízdy v noci, neboť zabraňuje oslnění světly od vzadu jedoucího vozu. Skládá se ze zrcadlového prvku a elektroniky se dvěma fotosenzory. Prostřednictvím fotosenzorů elektronika rozeznává ozáření zepředu a zezadu. Je-li ozáření zezadu silnější než ozáření zepředu, dojde k odpovídajícímu zaclonění zrcátka. Plocha zrcátka je pokryta vrstvou elektrolytu, podobně jako LCD displej mobilního telefonu. Elektrolyty se skládají z krystalků stejného tvaru. Zavedené napětí natočí krystalky pod určitým úhlem. Tento úhel určuje množství odráženého světla. Velikost napětí určuje stupeň zatmavení. Efekt ztmavnutí a následného rozjasnění probíhá téměř bez zpoždění a plynule. Vzhledem k tomu, že řidič nemusí zrcátko ovládat manuálně, může se plně věnovat řízení. I to dále zvyšuje bezpečnost. Převzato od volkswagenu. Editováno: 25. Červenec 2011, autor: MikeTTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
picak Vloženo 26. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 (editace) dekuji ya info a jaky je mezi rozdil mezi automatickou clonou a automatickym stmivani >? Editováno: 26. Červenec 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 To by mělo být to samé, akorát jinak řečeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.docekal Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 Mám to taky vynikající věc v noci, když ti nějaký de..l za tebou jede z dálkovýma světlama. Vidíš jenom dva světelný body jako když svítí parkavačkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.