Přejít na obsah

Parkovaci Asistent origo nefunguje

mafi98

Doporučené příspěvky

Zdravim,

viem, ze su tu tony prispevkov o parkovacom asistente, ale nenasiel som tu moj problem. Ak tu je, tak sorry za duplicitu.

Na mojej Fabii Combi '05 su originalne cuvacie senzory. Po zaradeni spiatocky sa ozve klasicky sekundovy ton, ale senzory na ziadnu prekazku nereaguju.

Nemate niekto skusenost s podobnym problemom? Chystam sa zajst do servisu na diagnostiku, ale predtym by som rad pocul nazor niekoho dalsieho.

DIky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

viem, ze su tu tony prispevkov o parkovacom asistente, ale nenasiel som tu moj problem. Ak tu je, tak sorry za duplicitu.

Na mojej Fabii Combi '05 su originalne cuvacie senzory. Po zaradeni spiatocky sa ozve klasicky sekundovy ton, ale senzory na ziadnu prekazku nereaguju.

Nemate niekto skusenost s podobnym problemom? Chystam sa zajst do servisu na diagnostiku, ale predtym by som rad pocul nazor niekoho dalsieho.

DIky

Ahoj, právě jsem přijel od borce, který mi připíchnul Fábii ´04 combi na PC s tím, že jsem mu popsal stejný problém jako popisujete Vy.

první co jsme zjistily bylo, že je zadní pravé prostřední čidlo špatné. Ale to nevylučuje že není špatný kabel! Tak jsme levé čidla vyměnily za pravé čidla a EJHLE ! Najednou bylo špatné

zadní levé prostřední. Ale pozor ještě není vyhráno! Pro jistotu jsme prohodily ještě levé střední za pravé střední a EJHLE! chyba byla zase na pravo !

Takže konečně jsme určily že se jedná o čidlo, že je vadné pouze JEDNO čidlo a našli jsme i KTERÉ.

Sice mi trvalo asi 5 hodiny než jsem se dostal k těm čidlům aniž bych něco neponičil či nepoškrábal, ale alespoň vím jak se oddělává blatník, polstrování v kufru a podobně.

Takže mě ještě čeká koupit nové čidlo a uvidím, jestli jsme měli pravdu. Až to čidlo vyměmím dám vědět jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři

Tak ked som si to pichol na VAG, vysledok z Park Assist modulu:

Address 76: Park Assist Labels: 6Y6-919-283.lbl

Part No: 6Y6 919 283 A

Component: Einparkhilfe 0001

Coding: 00123

Shop #: WSC 13765

VCID: 4688D3EE48CF

5 Faults Found:

01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203)

31-00 - Open or Short to Ground

01546 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Left (G204)

01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205)

01548 - Sensor for Parking Aid; Rear Right (G206)

01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor

29-00 - Short to Ground

End

Uz som chcel rozoberat cely naraznik a skusat ktory senzor je vadny, ale ta posledna chyba ma trocha zaskocila "Supply Voltage for Parking-Aid Sensor". Alebo je to normalne a pokial je na nejakom senzore skrat, tak to pise skrat aj na Supply? Neviete niekto kde sa to nachadza?

To beddy: Dik za odpoved, ake chyby ti to hadzalo po pripojeni? A pri zhadzovani narazniku si postupoval podla nejakeho navodu?

Odkaz ke komentáři

Component: Einparkhilfe 0001

Coding: 00123

Shop #: WSC 13765

VCID: 4688D3EE48CF

To beddy: Dik za odpoved, ake chyby ti to hadzalo po pripojeni? A pri zhadzovani narazniku si postupoval podla nejakeho navodu?

Ahoj !

Nejdřív odpovím na dotaz: Nevím jaké mi to házelo chyby (název ani číslo) protože ten borec mi připíchnul auto venku za plného slunečního světla a na notebooku bylo vidět velké kulové. Takže zatím co chlap se snažil rozluštit jaké chyby to hází. já sem lítal kolem čidel. Popravdě ani mě nenapadlo to nějak sledovat. Byl jsem u něj poprvé a to nedělá dobrotu, když mu pořád někdo kouká přez rameno. Ale pokud lovím v paměti.... tak mluvil něco o zkratu a o poruše na senzoru, což by mohlo odpovídat Vašemu: 01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203) 31-00 - Open or Short to Ground

A co se týče Chyby: 01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor Za prvé by to měl vědět ten kdo Vám to připíchnul, co to znamená. A Podlé mé zlámané angličtiny to znamená: Napájecí napětí pro senzor parkovacího asistenta a to Open or short.... asi zkrat na kostru ??? ...NEVÍM ! správné přeložení musí obstarat majitel VAG.

Tak a teď jak sundat zadní (plastový) kryt nárazníku:

Budete potřebovat:

1) šikovné ruce kol3

2) trpělivost :closedeyes:

3) rozum :kol-131:

postup:

odpojit a odšroubovat zadní světla

odšroubovat všechny "vruty" s půlkulatou hlavou s "torxem", které drží kryt nárazníku a zástěrky zadních kol. (některé jsou hůř přístupné)

zkontrolovat jestli jste opravdu odšrouboval všechny vruty.

tááák a potom mezi blatníkem a nárazníkem je asi 1,5-2,5mm škvíra vedoucí od zadních světel ke kolům. do té jsem vložil slabý plochý šroubovák a hledal jsem, JEMNÝM páčením nahoru a dolu, kde jsou ty správné místa na "vycvaknutí" nárazníku z úchytné lišty. no trvalo mi to asi 1/2 hodiny než jsem na to přišel. Pokud si vzpomínám, je lepší začít u kol a postupovat ke světlům. Přitom jsem S CITEM všemožně s nárazníkem kroutil což mi malinko napomáhalo postupně zvětšovat tu škvíru.

CVAK - CVAK - CVAK- CVAK .....

A je to.

Předesílám že trpělivot a opatrnost způsobily že jsem nic nepolámal ani nepošrábal.

No a závěrem: jak to dopadlo s tou výměnou senzoru:

Zatím nijak.

Nepodařilo se mi ho sehnat zatím nikde jinde než a autorizovaném servise. A když mi řekli, že za jedno čidlo chtějí 1300 !!!!! Tak jsem pouze vyvalil oči a :w00t1::_icon_smich2: ..... no zlodějina nejvyššího kalibru ! :kol-143:

Budu hledat někde jinde, zkusím vrakáče, šroťáky a podobně. Povídám Vám, že to musí stát max 400kč. Jinak kašlu na parkovacího asistenta. :kol-46:

Tímto bych chtěl požádat :kol-49: všechny dobré duše andílek aby mi pomohli nalézt, poradit, doporučit nebo jinak pomoci kde sehnat všude zmiňované čidlo. Byl bych moc rád a ... :worthy

Teď nemohu nalézt Part number ale určitě ho sem napíšu...

Tak zatím.

Odkaz ke komentáři

skodaoctavia.cz/skoda-fabia/montaz-originalnich-parkovacich-cidel

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak po dlhsej dobe som bol u znameho v servise, rychlo mi to rozobral (nechcelo sa mi do toho moc samemu, lebo by bolo asi viac skody ako uspechu) a skusal vsetky snimace. Tak vraj su vsetky uplne zle, ze to este nevidel ale su. Beddy, ked nejake zozenies, tak sem prosim hod cenu. Diky :)

Este dotaz, senzory z ineho auta(Kia,Ford) by asi moc nefungovali s riadiacou jednotkou parkovacieho asistenta od skody, ze?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...