CUBErt Vloženo 27. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2006 Ahoj, mám tubu BLAUPUNKT GTb 300W a odešel mi v ní reproduktor. Bedna je uzavřená, objem cca 55L, repro 30cm. Prosím poraďte mi náhradu. Tak kolem 2500,- Originál tam asi neseženu. Díky moc CUBErt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 28. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2006 Woofer, který bude pracovat v uzavřené (jsi si tím jistý??) se bude hledat jen těžko pro 55L.Ve většině případů pro 30cm woofer postačí 30-40L (uzavřená) a BR 40-60L. Jako variantu ti nabízím box JBL CS1204B, který je teď ve slevě za 2990,- a věř, že se ta tuba k tomu nedá přirovnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CUBErt Vloženo 28. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2006 Tak já jsem to zpackal....jak to všude píšu a hledám odpovvědi tak jsem z toho zblblej ! Není to tuba ale bedna. Dlouho jsem přemýšlel a nakonec jsem koupil ULTIMATE T2-120W za 2000,- a myslím že jsem udělal dobře. Ale i tak díky za tvůj návrh ! Dneska jsem ho osadil, připojil a myslím že hraje mnohem lépe než původní repro ! Chci se ještě zeptat jakej vliv má na zvuku vytlumení bedny ?? Ta moje standartně vytlumená není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 29. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2006 Pokudmáš uzavřený box tak je možné ho vytlumit pěnou ANS, ale pokud je box BR tak jeho tlumení není nutné. Mám ANS o rozměru 90x40cm za 89,- 1ks Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 1. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 Uzavretý subík rozhodne vytlmiť, bez tlmenia duní. Napríklad aj ANS penou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CUBErt Vloženo 1. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 Tak zase různé názory, někdo říká že to je zbytečné, někdo zase že určitě jo. Já to zkusim tak i tak a dám na subjektivní dojem. Jo a chci se zeptat, znáte někdo zesilovače firmy CARPOWER popřípadě jak jsou na tom s kvalitou a výkonem. Díky za rady. Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CUBErt Vloženo 1. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 Jo a ještě co prosím znamená u zesiku u v charakteristice propustností 12 dB / oct. a dolní propust - 50-250 / horní propust - 50-250 Díky moc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 1. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 U zesilovačů Carpower je dobrý poměr výkon/cena např. u zesilovače HPB-1502 s výkonem 1x500W/RMS je cena 2990,- což je pro woofer dostatek výkonu. 12dB je je v podstatě nárůst korekcí tzn. basů o 12dB nastavení dolní propusti je nutné pro provoz zesilovače se subwooferem aby do něj šly jen nízké kmitočty a nastavením této propusti se nastaví kmitočtové pásmo, které bude woofer reprodukovat. Názory na tlumení uzavřených ozvučnic nemůžou být různé protože tyto je v každém případě lepší tlumit. Tyto zesilovače najdeš u mě na www Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CUBErt Vloženo 1. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2006 No to je parádní vysvětlení...už je mi to jasné!! Tento zesik mě dost zaujal. Parametry jsou dost dobrý, jediné co mi vrtá hlavou je to, že maj propust od 40-300 / 40-500 a "jen" 6dB/oct. neni to málo ??? Teda já nemám ponětí co je hodně a co málo...Jen většinou všude píšou 12dB/oct a někde i 16dB/oct ... to je se mnou hrozný co...Jinak ceny tam máš o dost nižší než co jsem viděl v krámě v Liberci ! Ještě jednou moc díky !! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 2. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2006 Těch 6dB je zisk v tom určitém pásmu.Ale regulovatelný Bass-boost je 0-12dB/50Hz a nastavení vstupní citlivosti je až 16V/22-50A. Pokud by jsi něco potřeboval tak písni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CUBErt Vloženo 13. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2006 Tak se rozhoduju mezi tim Carpowerem HPB-1502 nebo Blaunpunktem THA 280. Carpower lepší cena, ale moc chvály jsem na něj neslyšel, Blaupunkt zase standart za 3500,- ale nevim jak konkrétně tento model. Má RMS 2x80W / 1x260W a na můj 200W sub by to bylo akorát...Díky za info ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 14. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2006 Rozhodně Carpower (větší výkon v RMS) kdyby jsi chtěl tak mám jeden, který byl chvilku v autě.Sleva na 2300,- včetně záruky a orig krabice.Přidám pojistkové pouzdro s LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.