Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobrý večer,na konkurenčním foru jsem nenašel jasnou odpověď, jestli jde nakodovat a rozsvítit zadní světla při denním svícení na OII Facelift r.v.2010.Nebo jestli není jednodušší při rozsvícení parkovaček dokodovat k tomu ty předky denního svícení co jsou v mlhovkách.Díky Milan

jde mi o kodování ,buď varianta 1 to je spínač světel na nule, nebo poloha 2 otočený spínač na parkovačky

1.poloha 0 - svítí přední denní světlomety + nějak dokodovat zadních lampy nebo

2.poloha park. - svítí, vpředu parkovačky a zadní svítí taky + dokodování př.denních lamp

Ještě jednou díky těm co mi odpoví věcně na můj dotaz

M.

Vloženo

Ahoj, urcite sa do da. My sme kupili auto, a bolo to v tom nakodovane, a na poziadanie ti to urcite nakoduju v skodovke. Ja som sa pytal aj na ostatne kodovania, ale oni nemaju popisky na vsetko, len na nieco. Ja to mam, a som rad ze mi svieti zadok aj s dennym svietenim :)

Vloženo

jo díky,vím,že v zákoně je to jinak,ale když je pod mrakem tak svícení zadků není na škodu, myslím,že stejně na to časem přijdou.A já preferuji v tomto případě svou bezpečnost na úkor zákona a spoléhám na úsudek zdravého rozumu.Vím, že by s parkovačkama svítily i světla denního svícení,ale to si myslím že na silnici až tak bezpečnost neohrožuje.Mám člověka co umí nakodovat různé požadavky, ale u modelu 2010 prý kody na toto nejsou,tak jestli někdo víte ,předem děkuji za info.Milo

• o 2 roky později...
Vloženo

Zdravim, existuje zpusob jak aktivovat pomoci VAGu zadni svetlomety k prednim "mlhovkovym" svetlometum pro denni sviceni? Na VASu to lze (J519 - aktivovani koncoveho svetla pri dennim sviceni), ale jak je to s VAGem? Jsem zastancem nazoru, ze je lepe videt to co sviti nez to co nesviti i za denniho svetla.

Vloženo

Nechápu co tady na fóru pořád někdo řeší úpravu denního svícení  :kol-140:

1) denní svícení je definováno vyhláškou, jak má být zapojeno a co má svítit

2) když je snížená viditelnost, rozsvítím světla normální

Vloženo

Jak rika klasik,"Nechci videt, ale byt viden". Vyhlaska EU je nadrazena nasi legislative a ta to povoluje, jak potvrzuji nove vozy i moznost dodatecneho aktivovani pomoci VASu. To, ze nasi legislativci maji problem pouzivat zdravy selsky rozum, za to ja nemohu. Dat do vyhlasky pouze predek a v novele pripravovat i soucastne aktivaci zadnich muze jenom tydyt. Opustme legislativu a zkusme reagovat na podstatu dotazu.

Znovu proto kladu dotaz. Da se to aktivovat i pomoci VAGu? Diky za reakci.

Vloženo

hmmm, neviem ci som spravne pochopil co potrebujes nakodovat, ale nebude to nahodou toto?

Vozidlo má po nastartování trvale rozsvíceny potkávací světlomety.

Kódování: 09- Centrální elektrika, kódování-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 0 zaškrtnout bit 3

Vozidlo má po nastartování rozsvíceny přední potkávací světlomety. Zatažením ruční brzdy se deaktivuji.

Kódování: 09- Centrální elektrika, kódování-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 0 zaškrtnout bit 4

Vloženo (editace)

FL ma zvlast denne svietenie v hmlovkach, nesvieti stratavackami cez den. On chce aby mu svietili zadne svetla spolu s prednymi dennymi.

Ja mam napriklad nakodovany len spodny segment pri dennom svieteni:

post-77237-0-71809100-1404720545_thumb.j

...ale ako to aktivovat zial neporadim :(

Editováno: , autor: Kyselinka
Vloženo (editace)

Diky vsem co reagovali. Pokud to VAGem nejde, je to pase. Diky Ferdo25 za nabidku, ale k tobe to mam dost z ruky.

Jedna se mi opravdu o to sviceni zadnich svetlometu, jak je vyobrazeno vyse na obrazku.

Editováno: , autor: MartinM_2013
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Nebo přes VCDS. (Snad to takto funguje i na FL. :kol-32:)

09-Centrální elektrika, kódování-07, kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování, v bytu 4 zaškrtnout bit 4 a v bytu 3 odškrknout bit 1.

Vloženo

Jak zapnout pravou zadní mlhovku a aktivovat HF?Nechce se spojit s telefonem,asi se to nikdy nepoužívalo,jednotku s anténkou tam mám.Kde na Vag com nastavit?

možná máš vypnuté BT v jednotce, záleží co máš za jednotku

• o 2 týdny později...
Vloženo

ahoj,

našla by se dobrá duše, co mi nakóduje ty vertikální segmenty zadních světlometů?

Brno, Vyškov, Blansko a okolí - díky.

Byl jsem u nás v Blansku za známým elektrikářem a bohužel nula bodov...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...