Daxx Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 Dobrý den,chtěl jsem se zeptat... Mám fabii 1.4 tdi když začalo mrznout,tak se není schopná zahřat,aby začala topit.. Čím to může byt? Děkuji za odpověd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 Jaké trasy jezdíš?Dlouhé, kratké, rovina? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 Daxx: Podivej se, zda se ti pri jizde dostane teplota na provozni hodnotu. Jestli NE, tak je to 100% termostat. Priste hledej, je tady toho psaneho hodne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daxx Vloženo 30. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 Právěže termostatem to není ten už jsem kupoval novej.. Dokonce jsem dal aji karton před chladič a furt nic:( trasy jezdím 20 km zhruba po rovince,ale nevím co se na tom mění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 čidlo tepoty ok? (díl č. 06A919501A - origo 100,-kč) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 TO Daxx: taký istý problém sa rieši aj tady http://forum.skodahome.cz/topic/114723-zahrievanie-motora-19-tdi/page__fromsearch__1 stačilo pokračovať tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedan Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Zdravím Fabiáře Nechtěl sem zakládat nové téma tak to píšu sem. Měnil sem termostat protože propouštěl a nechtěl se ohřát motor. Po výměně termostatu se zdálo vše v pořádku. Ale teď sem si všimnul že se mi občas nechce ohřát motor teda podle ukazatele. Po ránu netopim cca 10km ať motor netrápim že to hned ohulim ))). Ale ručička nic, ani se nehne. Ale jakmile otočim regulátorem na max tak skoro hned vyleze do provozní teploty a když opět snížim teplotu na pulku tak to začne opět padat na minimum. Můžete někdo poradit. Ale spíš mi to příde jak něco s el. nebo čidlem. Předem moc děkuji za rady a postřehy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedan Vloženo 22. leden 2012 Sdílet Vloženo 22. leden 2012 Tak žádná rada ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lu2-78 Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 zdravím, mám uplně stejný problém, muže někdo poradit, díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 (editace) Tento problém jsem nezažil. Jestli myslíš regulátorem u topení tak se ti zapne spirála která pomáhá ohřívat vodu když je studený motor. Jinak já nastartuji zapnu topení na první stupeň regulátor naplno(max teplo) a jdu škrabat.Mám oškrabané skla vklidu se rozjedu a po cca 1km začne foukat vlažný a první ohřátí na 90C je po 6km pak to padne dolů(otevře se termostat).Pak se celou cestu drží na 90C Jo a vím ze své zkušenosti - neni problém že ti dá servis naopak termostat( mě ho dali u Felicie, sám sem si ho obrátil a vše O.K.) - koupit funkční termostat neni taky tak jednoducé, vyhýbal bych se značkám starline a podobně(koupil jsem na svoje tdi olejovej filtr- vůbec tam nešel nacvaknou) Editováno: 25. leden 2012, autor: stoupa1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 to mi napíš,ako sa môže dať opačne termostat do tejto príruby a prišróbovať na blok motora http://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termostatu-fabia?brand=SKODA&model=FABIA zoberme v podtaz to,že sa bavíme o motore TDI,nakoľko sme v tejto sekcii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lu2-78 Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 Tento problém jsem nezažil. Jestli myslíš regulátorem u topení tak se ti zapne spirála která pomáhá ohřívat vodu když je studený motor. Jinak já nastartuji zapnu topení na první stupeň regulátor naplno(max teplo) a jdu škrabat.Mám oškrabané skla vklidu se rozjedu a po cca 1km začne foukat vlažný a první ohřátí na 90C je po 6km pak to padne dolů(otevře se termostat).Pak se celou cestu drží na 90C Jo a vím ze své zkušenosti - neni problém že ti dá servis naopak termostat( mě ho dali u Felicie, sám sem si ho obrátil a vše O.K.) - koupit funkční termostat neni taky tak jednoducé, vyhýbal bych se značkám starline a podobně(koupil jsem na svoje tdi olejovej filtr- vůbec tam nešel nacvaknou) A jak dlouho škrábeš, 20minut? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lu2-78 Vloženo 25. leden 2012 Sdílet Vloženo 25. leden 2012 Tak žádná rada ???? Dnes jsem nastartoval studeny motor, regulátor vypnut. nepouštěl jsem ho až po ohřátí motorů na 90, což bylo po 8km jízdy v běžném provozu. Teplota se nehýbala nahoru dolu, vše v pořádku. Odpoledne sem to opakoval a opět v pohodě. Pokud sem měl ihned zapnut regulator tak sem mel problemy s ukazatelem,nahoru dolu. termostat sem menil, problem asi jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeper Vloženo 2. Únor 2012 Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 Dnes jsem nastartoval studeny motor, regulátor vypnut. nepouštěl jsem ho až po ohřátí motorů na 90, což bylo po 8km jízdy v běžném provozu. Teplota se nehýbala nahoru dolu, vše v pořádku. Odpoledne sem to opakoval a opět v pohodě. Pokud sem měl ihned zapnut regulator tak sem mel problemy s ukazatelem,nahoru dolu. termostat sem menil, problem asi jinde. Mám podobný problém a je to určitě termostat, dva co jsem koupil se dají normálně profouknout, nedovírají. Bohužel všude mají čínské šmejdy, budu muset jít do originálu přímo ze Škodovky, Stačí nastartovat motor a dát ruku na chladič, když propouští, tak začne se hned ohřívat. Stačí to zkusit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.