Přejít na obsah

Spotreba 1,4TDI


Doporučené příspěvky

váhu vzduchu nečisti, nepomôže to a len jej môžeš uškodiť. ak je zlá treba ju vymeniť - zistíš to na diagnostike keď to pod plným plynom preženieš niekde na rovinke. 

Ak by bola váha zlá tak spotreba neide moc hore, len výkon je citeľné nižší - odpoj ju prevez sa a uvidíš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, vahu radsi nech byt, na diag se necha zjistit jak na tom je. Jinak vymena filtru, oleje apod. snad nikdy nepomuze, jen se to doporucuje, aby ten zaklad byl udelany. Neco jako zkontrolovani pojistek, kdyz neco el. nejde. Ja bych prehodil kola, pul hodky prace a uvidis v podstate hned jestli se spotreba zmenila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čím širší guma tím je valivý odpor větší. Oproti 185 je to nárůst o 1 cm na každé gumě. Zvýšenou spotřebu zavinily nejspíš ty gumy, ale nemyslím že by až o tolik. Maximálně o půl litru. Možná si jenom vyjukanej, že to žere víc. Buď znova přezout a sledovat a nebo dlouhodobě sledovat spotřebu na letních a počítat, aby si měl relevantní výsledky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ale porovnavam s gumami stejne sirokymi, ktere jsem jezdil lonske leto. Akorat jsem koupil na letosek nove, stejne rozmery, jen jina znacka. Se zimnimi, ktere jsou mensi ne. Tudiz to vyjukanost urcite neni. Ty kola holt prehodit zkusim az na to bude nekdy cas.

Editováno: , autor: Tomáš Slabý
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak teoreticky za to může to, že je ještě docela zima, taky musíš brát v potaz to, že sice stejný rozměr pneu jako předtím, ale předtím stará sjetá guma a teď nová guma, když se to tak vezme, tak v průměru je guma o cca 1,2 cm větší než stará ojetá guma. A to může taky udělat hodně. Nic méně, já jezdím na 16" za 5,3L/100 km v létě normálně, až když jedu jako dlouhou trasu pravidelně, tak se dostanu pod 5L/100 km. A to jezdím většinou sám nebo ve dvou lidech :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja porad doufam, ze az se gumy trochu ojedou, tak se to trochu zlepsi. Ja mam podle PP ted spotrebu neco kolem 5,5 L/100 km. Jezdim hlavne delsi trasy, vetsinou temer plne auto. Uvidim holt teda, co se bude dit, kdyz budu jezdit dal.

Hlavne me udivilo, ze na tech starych jsem jezdil tak za 4,5 L pro vicemene stejnych podminkach.

Editováno: , autor: Tomáš Slabý
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je skoro stejny, me se osvedcilo tech 2,5. Vetsinou jezdim prazdny, ale kdyz jsem nalozeny, tak nadoraz a kdo by porad ladil tlak. Jen kdyz vim ze pojedu dlouhou cestu nalozen, tak dam dozadu 3 bary (predepsano mam 2,9). Navic kazde gume muze vyhovovat trochu jiny tlak, to od vyrobce je univerzální hodnota, o par deci dolu by ti to jit mohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže tímto chci poděkovat za rady :-), včera jsem jel klasickou cestu jako vždy, dva lidi v autě, cca 2/3 objem zavazaděl co jindy. Před cestou jsem dofoukal pneumatiky na doporučovaných 2.5 baru a spotřeba zázraně klesla :-) Údaje dle PP: průměrná spotřeba 4,3 l/100km, vzdálenost 117 km, průměrná rychlost 57 km/h, doba jízdy 2:05 h. Jízdní profil cca 35 % město, 65 % mimo město po silnicích 1. a 2. třídy. :-) Netušil jsem, že 0,4 baru v pneu udělá takový rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...