Říjen 10, 200816 r Chci zakoupit Michelin Primacy Alpin PA3, 205/55/R16 91H - na hory, město, dálnici. Když jsem pročítala forum, tak mám dilema, jestli je tenhle rozměr na zimu vhodný? V TP je doporučen s ráfkama 5.5Jx16ET36. Poradíte?
Říjen 14, 200816 r Zdravím všechny.Je to můj první příspěvek do tohoto fora.Tak doufám že to nezvořu.Ale k věci.Jsem vyčetl že od 1.11.2008 může být minimální vzorek 4 mm.Zajímalo by mně odkud´ se to měří.Jestli od kontrolního bodu nebo kde končí drážka.Předem děkují za odpovědi a názory.
Říjen 14, 200816 r kontrolní bod je 1,6 mm, tedy až dolů - ve všech šástech běhounu. I když viděl jsem již na některých zimních pneu i "zimní"? kontrolní bod se 4 mm. Tom
Říjen 14, 200816 r Měří se hloubka hlavních dezénových drážek,těmi se rozumí ty,které mají kontrolní body TWI.Celá pneumatika musí mít jasně viditelný vzorek po celém obvodu a šíři.
Říjen 14, 200816 r Zdravím všechny.Je to můj první příspěvek do tohoto fora.Tak doufám že to nezvořu.Ale k věci.Jsem vyčetl že od 1.11.2008 může být minimální vzorek 4 mm.Zajímalo by mně odkud´ se to měří.Jestli od kontrolního bodu nebo kde končí drážka.Předem děkují za odpovědi a názory. Jestli jsem to dobře pochopil,když mně zastaví policajti a budou mi chtít změřit vzorek tak mi to budou měřit od toho kontrolního bodu?
Říjen 14, 200816 r Nie, budu merat od spodu "drazky", ten kontrolny bod je ako indikator pre Teba, kedy su pneu na vyhodenie.
Říjen 14, 200816 r tak uz su doma UG7 +. objednane na najlevnejsipneu.cz za necelych 6600 sk. no nekup to...
Říjen 15, 200816 r Mě došly GY UG 7+ včera za cenu 1309/ks už se těším až je nazuju ..ale nemusí to být zase moc brzo
Říjen 18, 200816 r Já teda osobně preferuju KORMORAN, protože už na nich pojedu třetí zimu. Ty dvě poslední byly spíše na asfaltu. Mám na nich najeto cca 22 000 km a jsou tak na 50% vzorku. Na sněhu spokojenost a na to, že to jsou zimáky, taky nehučí. Už je mám obuté a další zimu kupuju další. Maximálně doporučuju. http://www.rajpneu.cz/pneumatika-242100000...-B2-91T-M-S.php
Říjen 18, 200816 r maros: kde jsi je kupoval? Tady http://www.pneunet.cz/pneu/7669/goodyear-u...-15-91-T-zimni/ ale FRANK www.asfpneumatiky.cz ma take dobre ceny.
Říjen 21, 200816 r Znamej mel Nokiany a rikal ze jsou rozhodne lepsi nez treba Barumy a daj se sehnat jeste za dobry penize.Takze docela premejslim o nich, jasny ze nejlepsi budou podle testu Micheliny nebo Continentaly, ale budu potrebovat 16tky, takze budu shanet neco levnejsiho. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nokiany WR ti mužu vřele doporučit jsou perfektni,i kdyz ULTRA GRIPY 7 budou lepší,ale i dražší
Říjen 23, 200816 r Už 12 let jezdím na svých Octávkách jenom Polaris, spokojenost hlavně co se týče hlučnosti a životnosti. V pondělí budu na služební fasovat Nokian, typ zatím neznám, budu tedy mít možnost srovnání. Ale podle testů má typ WR o něco horší trakční schopnosti na sněhu a ledu. Zatím mám na ní Dunlop SP Winter sport M 3 a už se těším až zmizí. Přehluší i 1,9 TDI.
Říjen 23, 200816 r Mám v oblibě http://pneu-servis.cz/ , nenašel jsem nikdy v minulosti lepší ceny. Jezdím Michelin Alpin A2 195/65 R15 91T a jsem spokojen, vzorek drží a guma na vozovce taky. A uvnitř dusík.
Říjen 23, 200816 r Tak jak to tady čtu, bylo by zapotřebí si něco ujasnit(zimní pneu): 1) kup si co cheš, ale uvědom si kam, jak často, jak daleko na tom budeš jezdit 2) rozměr už nyní není tak podstatný jako dříve, tak že pravidlo o lepší užší pneu už neplatí v takové míře 3) všechny známé pneu společnosti (Michelin, Goodyer, BF-G, Bridgestone, Barum,Continental,Dunlop a pod.) mají za podobné ceny podobně kvalitní pneu, ani jeden z nás to nedokáže posoudit - podmínky atd. 4) nejdražší není nejlepší, nejlevnější né vždy ušetříš 5) uvědom si, že kupuješ věc, která tebe a tvé blízké spojuje s bezpečností na vozovce 6) stejně si to vybíráme podle toho co se nám líbí a co nám druzí nakecají 7) rychlostní index, rozměr, nic z toho nemáte v malém TP, jen si dejte pozor, kdyby jste jeli na technickou 8) Přeji Vám všem mnoho šťastných km a ať vyberete ty správné
Říjen 24, 200816 r Tak co se zimnich pneu tyce tak sem tenhle rok presedlal s Good year UG7 na Nokian WR G2 XL a myslim ze budu spokojen. Kdo jinej by mel umet vyrabet gumy nez Finove. Podotykam ze u nas je snih uz tedka. a este hodne dlouho bude.
Říjen 29, 200816 r Ja jsem mel uz dve zimy Goodyear UG7 a ted je kupuju znova jj je to super guma spolehlivost a funkcnost jako zadna jina! To cumla:ale podivej se na to jaka je zima u nas a jaka ve Finsku!Jsou to podstatne teplotni rozdily!Jejich guma bude mit mozna jinou hustotu materialu!Ale potesim te,kamos je ma na Peugeot 307SW a max spokojenost!Ale je s nima spoko v IT,kde makame tady jsou zimy taky jine jak u nas je tu v zime kolem -20stupnu,takze taky jina zima!(Dolomity)
Říjen 29, 200816 r Tak ja sa pridavam, dnes som objednal 4x GoodYear Ultra Grip 7+ za 6000SK, zajtra ich idem vyzdvihnut a hned prezuvat... 1ks za 1500Sk / 1200Kc !! Upraveno Říjen 29, 200816 r od Eisy
Říjen 29, 200816 r To Chossse no ja jelikoz sem taky z hor sice ceskych ale myslim si ze tech -20 tady u nas bude taky, No uvidime jaky budou kdyztak je po zime poslu do kopru a zase pudou UG7+, mame ty nokiany WR G2 XL 225/55/17 na O2 scout a uplna parada , vime ze scout je 4kula ale kam se to vyskrabalo je uctihodny ale na Jeepa co mame sluzebni to samo ze nema ten vyjede aji na sjezdovku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.