mkaba Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Je fakt, že jsou to teorie, kdy se člověku dělá úsměv na tváři a Voicovi se pak ani nedivím. Motor má prostě naskočit a hotovo. Ale víme prd kdo program psal, jaký měl požadavky kvůli euro5, kde udělal chybu či nějakou podmínku, která si nesedne s nějakou komponentou. A jelikož nás je víc co máme nové auto a v různých podobách se nám problém vyskytuje, možný je všechno Není nic jednoduššího než to zkusit a podělit se o zkušennosti, od toho snad tohle fórum je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) Mkaba-ano je to možné, proto je to třeba zkusit. sw je tak složitý, že my zde můžeme mudrovat bez nějakého reálného podkladu. Ovšem praxe X krát ukazála, že složité věci mají jednoduchá řešení. To-Voice, nedělej si ztoho prdel. 3x Otčenáš musí TSíčkači , ne 1,4 Editováno: 3. Červenec 2015, autor: Alma 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) Almo uděláme Voicovi radost a zkusíme i to překřížení prstů, třeba tím nechtěně prozdradil vlastní praxi a auto mu startuje jak hodinky :kol-48: né kluci humor, je fakt vedro, sranda musí bejt Editováno: 3. Červenec 2015, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Já jenom vím, že startování u eura 5 funguje naprosto bez problémů, to že se to někomu sere je chyba konkrétního kusu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Ja startuju taky zpusobem az zhadnou kontrolky, delam to vzdy, zvykl jsem si. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) no, ale není těch kusů nějak moc? (už jsem to tu psal,u HTP BZG 51Kw, na velice podobná problém s teplotou změna sw a můžu potvrdit, že to opravdu velmi pomohlo. Jednalo se taky o volnoběh při startu při teplotě cca 20°C a dá se to zde dohledat.) Jen tak třeba jestli máte zkušenost s HTP 40kW 6V a podpálenými ventily. Já ano . A taky nikdo nikdy nepřišel na to proč někomu se to podpálilo a někomu nikdy. Taky se vymýšlely šílené teorie, ale nikdo to nikdy nedokázal podložit. Editováno: 3. Červenec 2015, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) nevím kolik vás tu je já to nepočítal. Ale z celkového prodaných 1,4 je to naprosto zanedbatelné množství. Editováno: 3. Červenec 2015, autor: Voice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) Kontrolní otázka? Kolik majitelů toto vůbec řeší, a kolik jich chodí zde? JHá koupil ojeteho Romstra HTP 08 rv. Já ho koupil v 2014, předchozí majitel to vůbec neřešil, nebo si toho ani nevšiml, mne to štvalo, a zde jsem na foru nalezl řešení ohledně nového sw. Stálo mne to 280Kč. I když se jednalo v mém stylu používání auta a počasí o několik startů ročně. Editováno: 3. Červenec 2015, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 to nevím, napsals, není těch kusů nejak moc? já odpověděl. Vím jenom že třeba v autorizáku ve zlíně nebyl ohledně startu ve vyšších venkovních teplotách u 1,4 zaznamenám ani jeden problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 (editace) Tak vzhledem k tomu, že se jedná o pár vteřin po studeném startu při určité teplotě, tak nevěřím s přístupem AS jaký obecně panuje k řešení takových problémů za ztrátu času a nervů. Teď ještě jedna úvaha. Je to porucha, nebo vlastnost? Navíc k situaci, že tento motor je už taky "mrtvý" tudíž silně pochybuji a snaze nějak aktivně takovou blbost řešit jak ze strany Boleslavi, tak servisů v záruční dibě. Jo za peníze po záruce, tak to by se měnily součástky.. Editováno: 3. Červenec 2015, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 porucha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Jj, ale sporadická . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 No je fakt, že nikomu z nás co tady máme poslední kousky to samo o sobě nechcíplo, ale jak je kolem 20 musí se to trochu podržet startérem, protože se tomu občas moc nechce čistě naskočit. A protože to pak výletí na těch 1100 otáček, souvislost se zahřátím katu a tím euro 5 to bude mít asi souvislot. Když se to tak vezme tak je to vlastně prkotina a možná vlastně už i mimo téma. Ale je fakt, že je to zvláštní a nějakou souvislost s tím co se zde popisuje to možná má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 A proč nemusím zahřívat kat když je méně než 20 ?, to nedává smysl. Ale i když jsem měl řadu let feldu MPI tak ta si taky při startu a otáčkách volnoběhu (první studený start a za různých teplot) taky žila svojím životem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2015 Protože pro měření emisí pro homologaci jsou stanoveny přesné podmínky a zkoušky. Jedna z nich je pro tzv. studený start pro měření CO2 , kdy je teplota okolí v rozmezí 20°-30°C. Například podle TPI pro 1.4 TSI je to v intervalu 18°- 33°C, kdy jsou přednější emise před kultivovaností chodu motoru, dále musí být splněna podmínka odstavení motoru alespoň 6 hodin. Je tedy možné, že u některých 1.4 16V se toto projeví poněkud extrémněji. Tak si to alespoň vysvětluji po prostudování různých materiálů. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 4. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2015 Ráno jsem tedy zkusil startovat s větším klidem. Venku 21 stupňů a auto odstaveno cca 12 hodin. Tzn. otočil jsem klíčkem, počkal jsem až vše pohasne, dobzučí a docvaká, pak ještě tak 3s klid a start. Motor naskočil úplně čistě, vůbec jsem ho nemusel nijak podpořit delším točením. Otáčky hned 1100. Je fakt, že motor chvíli s sebou mírně škubal, ale nic zvláštního. Hmm uvidím jestli to byla výjimka nebo pravidlo :-) Nikdy jsem tedy neřešil u benzínových aut raní startování, ale asi tomu člověk musí dát taky větší pozornost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 4. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2015 Benzin 1,4 holt musí žhavit v létě a nafta v mrazu. A zkoušeli jste někdy startovat okamžitě po otočení klíčku? Nevšiml jsem si totiž, že by v návodě psali o tom, že se musí nechat pozhasínat kontrolky. Já osobně, sic mám naftu, na zhasnutí všech kontrolek nečekám. Jak zhasne žhavení, což je při těchto teplotách hned, okamžitě startuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tuttinko Vloženo 4. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2015 necakam na kontrolky startujem hned, nevidim dovod preco by som mal pumpa palivo natlaci hned po otvoreni dveri, a nemal som nijaky problem, svagor fakci tiez uz uplne v pohode len sa musi oneskorit otvorenie ventilu odvetrania nadrze, kamos basti oneskorovac, na par sekund po starte, ked sa objavi stava na altiku tak som zvedavy, bol som sa pytat skodovke konkretne na tento problem, hovoril mi o novom softe, vravel som nechcem soft chcem len vediet ci sa nejako da oneskorit tento ventil, nie neda sa tak ideme po vlastnej linke, cafte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 5. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2015 (editace) to nevím, napsals, není těch kusů nejak moc? já odpověděl. Vím jenom že třeba v autorizáku ve zlíně nebyl ohledně startu ve vyšších venkovních teplotách u 1,4 zaznamenám ani jeden problém. Orlová, autosalon Kudrna - nepřijali ani auto do servisu, čekají na vyjádření ze Škodovky. Předpokládají však přehrání software. Startování - až zhasnou všechny kontrolky a objeví se tachometr na displeji. Někdy až napotřetí. Vyrobeno 9/2014. Začalo to až s teplejším počasím na jaře. Editováno: 5. Červenec 2015, autor: .Honza. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterPrvy Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 (editace) Ahojte, mam rovnaky problem ako vy. Fabia 1.4 16V, 63 kW vyrobena v marci 2014. Toto leto (minule nie) sa uz asi 4-krat stalo, ze som nenastartoval na prvykrat ale az na druhy. Auto je v autorizovanom servise SKODA uz 3 dni a tam mu nic nie je. Vraj ho stale nastartuju na prvykrat. Pisal som im mail s odkazom na tuto diskusiu aj videa na youtube, spomenul som im aj to, ze moze byt problem so SW v RJ alebo tym elektormag. ventilom VALEO a tiez, ze nech sa skontaktuju so Skodovou. Dnes som im volal a vraj vsetko je v poriadku, aj SW, aj testy, Skodovka vraj o nicom nevie (resp. nemaju od nej ziadne usmernenie na taketo problemy). Poradil som im nech auto postavia na slnko, vraj tam aj stoji a startuje. Nemam cas tam cakat cely den ci ho nestartuju prilis skoro. Ako dalej ? Nahravat si zle starty na video a reklamovat donekonecna? Zobrat im kluce aby som mal istotu ze ho nestartuju kazde 2 hodiny ? Editováno: 15. Červenec 2015, autor: PeterPrvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sofffos Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Ja som si neporadil,presne rovnako, este predomnou to startovali ze nic nieje a prisiel som domov a to iste. Inak neviem ci to s tim suvisi ale dal som si zmerat vykon motora a ten bol o dost vyssi ako mam v papieroch. Mam podozrenie ze ho zvysili aby sa ta chyba menej prejavovala. Inak tento rok mi vzdy nastartuje na prvy krat len stale obcas po nastartovani trasie motorom, a na volnobehu po zahriati trha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Ahojte, mam rovnaky problem ako vy..... Já si myslím, že je na vině asi soft, kde v určitý čas po startu a teplotě chl.kapaliny mají přednost emise před kultivovaným během motoru a dochází k rychlejšímu ohřevu katalyzátoru. No a tenhle emisní požadavek si zřejmě občas nerozumí u 1,4 16V s nějakým prvkem v autě což může být ten elmag.ventil. Takže pokud chceš, aby si nasimuloval tenhle jev je potřeba, aby start byl od sebe min. 6 hodin a teplota chl. kapaliny v době startu byla mezi 18-32 stupňů. Ale nejsem si úplně jist, možná je tahle emisní podmínka u tohoto motoru jinak, snad někdo místní upřesní. Každopádně pokud v AS startují tvoje auto a obě podmínky nejsou současně splněny, motor vždy naskočí v pohodě na cca 800 otáček a nikdy nikdo nic nezjistí Jinak tady ten jev popisuje Pawouk v přiloženém souboru, je to sice úplně jiný motor, ale pozadí problému (jelikož se jedná o emise) může být na stejném základě http://forum.skodahome.cz/topic/132509-poskakování-při-rozjezdu/?p=2051512 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Kolega má totožné potíže na HTP a euro IV, já bych to rozhodně neviděl jako chybu sw, ale rozhodně něco v palivovém systému mezi nádrží a škrticí klapkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterPrvy Vloženo 16. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2015 Auto bolo v servise cez 3 dni a nic nezistili. Na diagnostike ziadna chyba a vraj testovali vsekko mozne a nic, stale nastartovali na prvykrat. Vraj stalo na slnku a pri starte ho mali napojene na diagnostiku. Zakazku na opravy/reklamaciu sme nechali otvorenu, ale povedali mi, ze ked sa to u nich znova nebude prejavovat nemaju sa od coho "odpichnut". Pytal som sa co sa bude diat s autom/motorom/suciastkami ked povedzme kazde leto nebude startovat na prvykrat tak 30-60 dni v roku. Zevraj nic, nic sa nestane ani starteru, ani svieckam, ... ani motor sa neopotrebuje skor. Tomu ale neverim. Vyrobcovi to nehlasia lebo vraj nemaju co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.