honza72 Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Protoze nemam Fabii, tak jsem toho o ni na foru moc neprecetl, ale mozna jsem prisel na to, jak se da nastavit Vag-com kabelem tripping (nekolikrat bliknuti blinkru na jediny impuls). Pokud to nekoho zajima a ma zkusit moji domenku, at se ozve. Treba to tu ale vsichni znate a budu za blbce... Kdyby nekdo vedel, jak se to da nastavit na Octavii 1 byl bych za info vdecny.. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 na OI se nedá a u fábie to musí podporovat BSG,ta to umí od Faceliftu a dělá je to v 09 tuším v kanále 8 se dá vypnout nebo zapnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 5. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Ano, jak pise Cosby, jen tedy upresnim, 08-vlastni diagnostika ridici jednotkyIII, 11-login...., kanal 08 (zadava se 0-255) coz je cas pro prodlouzeni blikani blinkru.. Jste tu secteli sikulove.. A pred Cosbym smekam, tohle nosit v hlave a pritom mit jine auto... Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 5. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Samozrejme jsem to popletl, kanal 08 je na dodatecne setreni steraci v sekundach (0-255) Pro blinkr jde o kanal 07 a zadava se (0-255) pocet bliknuti navic.. Omlouvam se, pokud jsem nekoho za tu chvili mistifikoval. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 0-255?????? kokso no skušal som tušim len do 5...musim skusiť či nas fakt nemystifikuješ hned jak pojdem z roboty... 255 bliknuti ved to by som aj domov došiel...to už by moc komfortne nebolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 priatelia, kontrolna otazka : pojde mi ten trippling s touto jednotkou : 6Q1 937 049D ?? help. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Já mám 6Q1 937 049C a tripling mi jde. Tak by mohl i tobe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Umí to jak C tak D ale od Faceliftu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Umí to jak C tak D ale od Faceliftu takze by to mohlo byt verziou firmware ? po facelifte, davali novsiu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Ty jo. Já bych měl mít MR03, to je ještě před faceliftem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Umí to jak C tak D ale od Faceliftu takze by to mohlo byt verziou firmware ? po facelifte, davali novsiu ? to chci zjistit,ale je tam i jiné osazení švábů,tak to asi jen tak lehké nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 6. leden 2007 Sdílet Vloženo 6. leden 2007 Strojvůdce> To máš teda kliku. Já mám 6Q1 937 049C jako ty, MR03 a trippling mi nejde. Položky nastavení tripplingu ve VAGu mám nepřístupné - šedivé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 Jak jsem psal jinde - trippling umi i starsi modely nez jen po faceliftu, ale musi mit spravne oznaceni - co si pamatuju tak minimalne C na konci, ale musi se to take umet zprovoznit. Vim o cloveku, ktery to dela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 a dělá to Martine tak,že přeflešuje BSG.Bez toho to nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 Mozna mas pravdu. Osobne nevim jak to dela, to by nam mohl osvetlit Carlo, ktery si to u nej nechal provest. Nicmene to nemeni nic na tom, ze to jde i na modelech pred faceliftem, jak jsi popiral o par radku vyse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 asi to jde opravdu jen flashnutim BSG,ale taky nutno dat pozor na MR od 02 je tam tusim zmena se zapojenim jinak muj mr 04 ma tripling zapnuty od vyroby... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 Auti opustilo brany tovarnu 27/2/04 a trojblik MA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 Strojvůdce>....Položky nastavení tripplingu ve VAGu mám nepřístupné - šedivé. ja som zase polozky mal pristupne, aj tak to nechcelo chodit, teda blikat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 7. leden 2007 Sdílet Vloženo 7. leden 2007 Tak to schválně v tejdnu píchnu na VAGa a kouknu taky na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 8. leden 2007 Sdílet Vloženo 8. leden 2007 asi to jde opravdu jen flashnutim BSG,ale taky nutno dat pozor na MR od 02 je tam tusim zmena se zapojenimjinak muj mr 04 ma tripling zapnuty od vyroby... MR04 a nejde Martine: proč jsme tam vlastně ještě nezajeli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 8. leden 2007 Sdílet Vloženo 8. leden 2007 Covece ja ti ani nevim... Meli bychom to napravit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 8. leden 2007 Sdílet Vloženo 8. leden 2007 (editace) Martine: proč jsme tam vlastně ještě nezajeli? PM to P2M. Editováno: 8. leden 2007, autor: colins Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlo Vloženo 11. leden 2007 Sdílet Vloženo 11. leden 2007 Pánové, divím se, že po tom všem, co jsem kvůli tripplingu prodělal a napsal, speciálně Cosby takto zkresleně informuje. Žádné přeflešování není nutné. Trippling (komfortblinken) mohou umět všechny BSG (centrální řídicí jednotky palubní sítě) s písmenem C a výše. Tyto se do Fabií montovaly od MR03 tedy od podzimu 2002, kdy ještě o nějakém faceliftu nebylo ani potuchy. Bohužel, z výroby žádná Céčková jednotka trippling aktivovaný neměla (platí pouze pro Škodu a Seat, VW Polo mělo trippling funkční od začátku výroby, viz níže) a běžným postupem přes VAG ho nelze aktivovat. Další smutnou skutečností je, že ani všechny Déčkové jednotky nemají trippling aktivní, přestože narozdíl od Céčkových mají standartně přístupné kanály 06 a výše - změna hodnot v tomto případě nemá na funkci žádný vliv. Osobně znám pouze dva způsoby, jak trippling rozchodit: 1. korektní - změnou jedné buňky ve strojovém kódu přímo v EPROM - znám jediného člověka, který to umí, je to ovšem špičkový odborník, který si své znalosti nechá dobře zaplatit. Tohoto pána mi sehnal Martinoslav - slavné reportérské eso, kterému opět děkuji 2.nekorektní - přes VAS pro VW Polo. Tento postup má ovšem za následek rozhození některých hodnot např. pro ovládání vnitřního osvětlení, deaktivuje tempomat apod. - to jsou následky napravitelné. Nenapravitelně ovšem BSG přestane ovládat otvírání pátých dveří - tyto dveře pak bude možno otvírat stále, nezávisle na uzamčení vozu originálním centrálem. Proto tento postup je vhodný jedině pro vozy bez origo centrálu. Ty ovšem málokdy mají BSG 6Q1 xxx xxx a pro jednotky 6Q2 xxx xxx tento postup není vyzkoušený. Celá finta je v tom, že celá série těch Céčkových jednotek byla vadná a trippling neuměla. Tyto jednotky nastrkali do Škodovek a Seatů a do VW dávali ty zdravé. Ovšem pro případ, že by do Pola přece jen nějaká ta vadná zabloudila, dali do VASu pro VW Polo opravný flash. VW Polo ovšem nemá na pátých dveřích jen nějaké tlačítko, jako Fabia nebo Ibiza, ale starý dobrý zámek s klikou, takže po flashnutí to tlačítko ignoruje a páté dvečře jdou otevřít, ať už je zamčeno nebo není... Tento postup jsem vyšňupal na jednom německém fóru, kde si ho provedlo dost majitelů Fabií, ale nikdo si na ty páté dveře nestěžoval. Ostatně ani já bych na to nepřišel, to moje manželka je přirozeně nedůvěřivá k centrálnímu zamykání a při odchodu kontroluje zamčení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlo Vloženo 11. leden 2007 Sdílet Vloženo 11. leden 2007 (editace) Samozrejme jsem to popletl, kanal 08 je na dodatecne setreni steraci v sekundach (0-255)Pro blinkr jde o kanal 07 a zadava se (0-255) pocet bliknuti navic.. Omlouvam se, pokud jsem nekoho za tu chvili mistifikoval. Honza Samozřejmě jsi to popletl opět, trippling je 06, wish-wash je 07: -> Kanal 005 (Heckdeckelfernentriegelung) Zeit der Heckdeckelfernentriegelung. Wertebereich: 1-254 = 0.32-81.6 s / Standardwert: 3 = 1 s -> Kanal 006 (Komfortblinken) Anzahl der Blinkzyklen für Komfortblinken. Wertebereich: 0 - 5 Standardwert: 3 -> Kanal 007 (Wisch-Wasch-Automatik) Verzögertes Nachwischen. Wertebereich: 0 - ? Standardwert: 5 -> Kanal 008 (Scheinwerfer-Reinigungs-Anlage) Anzahl Wisch-Wasch-Vorgänge bis SRA (Scheinwerfer-Reinigungs-Anlage) aktiv wird. Wertebereich: 0 - 10 Standwardwert: 5 -> Kanal 009 (unbekannt) Ti říkám, už to fakt nehul Editováno: 12. leden 2007, autor: Carlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 12. leden 2007 Sdílet Vloženo 12. leden 2007 No tak to se Carlosi mýlíš.Všechny C jednotky to neumí,přeflešování je nutné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.