nlefko Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 Mám octu r.v.2004 a spotreba 6,7l a 6,8l a to jazdím pre malého do školky čo sú 2 km, alebo do práce 27 km. Je pravda že na to netlačím, radiť do 3000 otáčok, rozbeh radšej jemnejší. Jazdím ale rýchlosťou 85-90km/h, ale obec-neobec. Niekedy tento dedkovský štýl jazdy na chvíľu vynechám a rozbehnem to na rovinke a mimo obec 140-160 len tak pre radosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrc50 Vloženo 29. Únor 2008 Sdílet Vloženo 29. Únor 2008 Predpokladam, ze tomu davate pekne za usi - jezdim s dlouhodobou spotrebou (96 kW) do ctyr litru a klimatizaci mam pochopitelne zapnutou porad. Soutezim s kolegou ve spotrebe, ten ma ovsem slabsi verzi TDI, tudiz se moc nechytam. Nicmene nocni navraty z kancelare (125 km) zvladam i s prumerem 3,1. Ovsem je pravdou, ze poprve pribrzdim az doma pred garazi, takze nebudu tim spravnym meritkem pro beznou jizdu... TO JSI ALE ZAPOMĚL NAPSAT ŽE 3,1 JE SPOTŘEBA NA 50KM CO?DĚLEJ SI PRDELKY NĚKDE JINDE ČOBOLE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Já jezdím se 74. Mám ji zajetou po tátovi, kterej to jenom tak lechtal a běžným stylem jízdy z Třebíče do Brna, po Brně na byt a koncem týdne domů jezdím za 7,2 a jazdíme v autě 3. Když sme denně dojížděli a nemotal sem se po městě tak se dalo i za 6,9. Jinak Istrie a zpět s průměrem 7,0. Ale mám to bez klimy a gumy 195/65 15. A co sem se díval na průměrnou spotřebu tátovy 2.0 Tdi tak jezdí za 5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ixixix Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 TO JSI ALE ZAPOMĚL NAPSAT ŽE 3,1 JE SPOTŘEBA NA 50KM CO?DĚLEJ SI PRDELKY NĚKDE JINDE ČOBOLE Oct 2002, TDI 66 KW, motor ALH..... při lehké noze dlouhodobá spotřeba 4,5....město 5,6....dálnice 5,2.... mimo obec 3,8... spolehlivost PPC ověřena kontrolou a opakovaným tankováním Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prtko5 Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 (editace) Oct 2002, TDI 66 KW, motor ALH..... při lehké noze dlouhodobá spotřeba 4,5....město 5,6....dálnice 5,2.... mimo obec 3,8... spolehlivost PPC ověřena kontrolou a opakovaným tankováním Tato sekce jse jmenuje" 1,6i - moje spotřeba" tak proč to jsem píšeš ropáku. Editováno: 2. Březen 2008, autor: prtko5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 2. Březen 2008 Sdílet Vloženo 2. Březen 2008 Oct 2002, TDI 66 KW, motor ALH..... při lehké noze dlouhodobá spotřeba 4,5....město 5,6....dálnice 5,2.... mimo obec 3,8... spolehlivost PPC ověřena kontrolou a opakovaným tankováním Tady je koukám asi někdo slepej, nejmenuje se toto téma spotřeba 1,6i ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 3. Březen 2008 Sdílet Vloženo 3. Březen 2008 Tato sekce jse jmenuje" 1,6i - moje spotřeba" tak proč to jsem píšeš ropáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 5. Březen 2008 Sdílet Vloženo 5. Březen 2008 Mé poslední zkušenosti: město- 8,5-9l mimo město- 6,4-7,2l rekord(mimo město na vzdálenosti 35 km)-5,8l Všechno klidná-neagresivní jízda(50-100). motor 1.6 55Kw-nebylo specifikováno jaká 1.6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny55 Vloženo 6. Březen 2008 Sdílet Vloženo 6. Březen 2008 (editace) Jen dotaz, mám O1 r.98 1,9 TDI 66 KW a na léto jsem nasadil 205.55 r16 a zdá se mi, že rozdíl je docela veliký ve spotřebě ? Podotýkam že toto měření bylo v provozu v Praze a rychlost vcelku dodržuji 8,3 L / 100 km. Není něco špatně?? Nebo je to fakt normální ještě v tomhle počasí.... ? Jinak dá se někde seřidit palubní počítač ukazuje tak o litr méně... :X Editováno: 6. Březen 2008, autor: Johny55 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 6. Březen 2008 Sdílet Vloženo 6. Březen 2008 Jen dotaz, mám O1 r.98 1,9 TDI 66 KW a na léto jsem nasadil 205.55 r16 a zdá se mi, že rozdíl je docela veliký ve spotřebě ? Podotýkam že toto měření bylo v provozu v Praze a rychlost vcelku dodržuji 8,3 L / 100 km. Není něco špatně?? Nebo je to fakt normální ještě v tomhle počasí.... ? Jinak dá se někde seřidit palubní počítač ukazuje tak o litr méně... :X A proč to píšeš do témata o benzínech? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny55 Vloženo 6. Březen 2008 Sdílet Vloženo 6. Březen 2008 A proč to píšeš do témata o benzínech? hehe promin, nasel jsem to pres vyhledávání a nevšim jsem si kde je toto téma umístěné.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 6. Březen 2008 Sdílet Vloženo 6. Březen 2008 hehe promin, nasel jsem to pres vyhledávání a nevšim jsem si kde je toto téma umístěné.... Nic se neděje, ale chce to víc koukat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djkuku Vloženo 25. Březen 2008 Sdílet Vloženo 25. Březen 2008 Tak jsem se rozhodl podělit se také o své postřehy se spotřebou a přijde mě že si to tu hodně lidí moc idealizuje. Já jezdím naprosto normálně ve městě kolem 2500 otáček takže žádný honění. a je to tak že město s křižovatkama tak nějak do 10L pokud jedu mimo město po okreskách a dodržuju předpisy tak je to nějakejch 7.8, pokud dálnice 90-100 km tak 6.5 a pokavad normalni jizda 120-160 tak zhruba 8-9. Podotýkám že mam v autě nové rozvody , škrtící klapku i lambda sondu. Tankuju jen na shellce. Možná je to tím že jsem z LBC a tady jsou všude kopce. Ale fakt bych rád viděl na vlastní oči člověka který se ve městě kde jsou všude semafory dostane s 1.6 74 kw pod 8L Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 26. Březen 2008 Sdílet Vloženo 26. Březen 2008 (editace) Tak jsem se rozhodl podělit se také o své postřehy se spotřebou a přijde mě že si to tu hodně lidí moc idealizuje. Já jezdím naprosto normálně ve městě kolem 2500 otáček takže žádný honění. a je to tak že město s křižovatkama tak nějak do 10L pokud jedu mimo město po okreskách a dodržuju předpisy tak je to nějakejch 7.8, pokud dálnice 90-100 km tak 6.5 a pokavad normalni jizda 120-160 tak zhruba 8-9. Podotýkám že mam v autě nové rozvody , škrtící klapku i lambda sondu. Tankuju jen na shellce. Možná je to tím že jsem z LBC a tady jsou všude kopce. Ale fakt bych rád viděl na vlastní oči člověka který se ve městě kde jsou všude semafory dostane s 1.6 74 kw pod 8L Jeste taky zalezi na noze a jak je zajety motor - znam uplne dve stejne octy - a druha ma skoro o 2L vetsi spotrebu nez ta prvni. Takze bohuzel neda se to nejak srovnavat jak jsem zjistil. Jedna bumba druha je top spotreba. Nejlepe merit spotrebu pri tankovani a dotankovavani Editováno: 26. Březen 2008, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugene Vloženo 30. Březen 2008 Sdílet Vloženo 30. Březen 2008 Zdravicko, mam octu tour 1.6 75kW r.v. 2005, pruměrná spotřeba je 6,8 :-) včera jsem valil 60%dalnice (130-150), 25% rychlostka (+-110) , 15% město (mensi semafory) a průměr 6.2l / 100km Jsem spokojen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 7. Duben 2008 Sdílet Vloženo 7. Duben 2008 Jeste taky zalezi na noze a jak je zajety motor - znam uplne dve stejne octy - a druha ma skoro o 2L vetsi spotrebu nez ta prvni. Takze bohuzel neda se to nejak srovnavat jak jsem zjistil. Jedna bumba druha je top spotreba. Nejlepe merit spotrebu pri tankovani a dotankovavani Jo to je fakt.Akorát u mé netuším jestli je zajetá špatně a nebo jestli je ještě nezajetá.Někde psali že ten motor začíná být veselejší tak po 100 000Km.Ale faktem je že na řeči typu jezdím s 1.6 55Kw za 5.5-6l už nevěřím.Možná na pal.PC to tak vypadá, ale skutečnost je jiná.Pod 6.5 se s ní člověk nedostane-ne a ne a ne.Pravda je spíš tak 6.8-8.5l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kops Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 Jo to je fakt.Akorát u mé netuším jestli je zajetá špatně a nebo jestli je ještě nezajetá.Někde psali že ten motor začíná být veselejší tak po 100 000Km.Ale faktem je že na řeči typu jezdím s 1.6 55Kw za 5.5-6l už nevěřím.Možná na pal.PC to tak vypadá, ale skutečnost je jiná.Pod 6.5 se s ní člověk nedostane-ne a ne a ne.Pravda je spíš tak 6.8-8.5l čoveče já s ní jezdím na dálku za 6,2 a není to jen z pal PC. Je to normální svižnější jízda, ale žádné závodění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 čoveče já s ní jezdím na dálku za 6,2 a není to jen z pal PC. Je to normální svižnější jízda, ale žádné závodění. Ale jo já tam mám v poslední době taky průměr 6.3-6.5l podel pal.PC, ale reálný výpočet je kolem 7l.Takže buď neumím počítat, nebo je PC velkej optimista.Je taky fakt, že u mě té spotřebě přispívá profil terénu(Kraj Vysočina) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 PC je optimista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandiel Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 Mám Skodu Octavii 1.6 SR r.v. konec 99. Auto je zajete po tatovi,jezdil s tim celkem slusne. Ted jezdim do skoly,je to rovinka,asi 23 km a do skoly dojedu s prumerem 6.0 ale nevytacim to,na rovinach rozjedu a pak dojizdim bez plynu,da se to,ve meste ta spotreba ukazuje kolem 10L ale to jen na kousku,takze je to neobejktivni. Pak to klesne a doma mam pak kolem 7. Pac bydlim na kopci a do skoly jedu z kopecka. Da se s tim jezdit dobre,kdyz tomu trosku topis tak kolem tech 8L. Zkoušel sem kolik najedu za 1000kč a najel sem zhruba 470km,cena benzinu 31kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djkuku Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Tak dnes se mi také povedlo mít krásnou spotřebu , bylo to 5,6 l/100 Bylo to na trase LBC - PHA ale při 90km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kops Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Tak dnes se mi také povedlo mít krásnou spotřebu , bylo to 5,6 l/100 Bylo to na trase LBC - PHA ale při 90km/h několikrát jsem si říkal, že to zkusím....ale v Mnichově Hr. mne to přešlo a najetý slušný průměr byl v .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djkuku Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 několikrát jsem si říkal, že to zkusím....ale v Mnichově Hr. mne to přešlo a najetý slušný průměr byl v .... mno a cesta zpět , ta samá rychlost a spotřeba 5.9 , z toho plyne že z prahy do LBC je to do kopce :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Včera Brychtis kupoval octu 97 a tak sem to řídil k němu domů. Tábor - Pelhřimov - Jihlava - Vel. Meziříčí a kousek za 5,8 a to sme nejeli zrovna moc na spotřebu a on s 81 kW Tdi 5,6. Tak mi přijde, že to těm starším octám musí blbě ukazovat, protože se svou tam tohle číslo vidím málokdy ikdyž se snažím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matty7 Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Super hoši, všem s TDi gratuluji.....ale četli jste nadpis?! ted jsem se takhle po ranu pekne rozesmal.Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.