Přejít na obsah

Alu kola Octavia combi 4x4


Svačinkář

Doporučené příspěvky

Zdravim, potřeboval bych pomoct s výběrem alu kol na octavii combi 1.8T 4x4. Všude možně procházim internet , fotky a pořád né a né se rozhodnout. Chtěl bych něco co vypadá dosti sportovně a budou budit ,, respekt '' :). Byl bych pro kdyby jste sem hodili pár návrhů a nejlépe i fotek abych měl širokou představu. Měl jsem zatím namysli repliky od volka http://img37.picoodle.com/img/img37/5/12/11/f_Resizeofte3m_de5f8ee.jpg ale rád se nechám ukecat :) Takovýhle rozhodnutí chce čas , takže aktuální dokud to jen půjde. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten pes na te fotce leží, aby bylo vidět, že pod autem by neprošel a řádně zamazal chladič, kdyby něco... ? :)

JInak kola na 4x4 by neměly být nějaké číny nebo bláta, protože jinak z nich bude brzy čtvereček. Teda pokud jezdíš i mimo silnice. Za mě nejlépe origo, ale já jsem zatvrzelec, tak mě berte s reserfou. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no u 4x4 je to trochu složitější, z vlastní zkušenosti ti můžu něco poradit, nedávno jsem taky vybíral. Nenapsal si jaký rozměr chceš. 16" jsou v pohodě, když vybereš nějaký mohutnější žebra ne nějaký tenounký, tak to s profilem 55 vypadá tak akorád na tu vysokou kozu :) ale jestli chceš 17" tak to vypadá opravdu divně, když už 17" tak snížit, alespoň pružinama o 4cm sice to není moc ale vypadá to líp, blbý ale je že se ti začnou špatně sjíždět zadní pneu, protože se hne geometrie, jediná možnost pak je koupit stavitelná zadní ramena, jenže cena je okolo 8tis.

Já jsem se nakonec po dlouhém přemýšlení rozhodl pro originální 16" co se dávali na 4x4, vypadají na tom opravdu nejlépe(taky je k tomu navrhli :) ) a jsou i kvalitní a docela lehká. Jestli chceš ale nějak vybočovat z davu tak s 16" se ti to asi stejně nepodaří ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak mino misu Ondro, ja mel BX chamonix, to bylo slozene :D

Jinak k tematu, je to tezke vybrat kola k 4kolce jeste kdyz maj byt sportovni, nafot auto, hos sem fotju z profilu a bude se kutit ;)

O.k. něco pořídím a pak uvidíme ... taky jsem našel na netu toto nevypadají špatně ale sou moc velký http://www.car-vs-car.de/images/autos/galerie/galerieSportwagen-Octavia-RS-CLLp.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Felos : Zajímavá odpověď , to sem ani nečekal že se budou sjíždět zadní gumy. Zatim mám origo 15'' ale chtěl bych tak cca 18'' ale kouká z toho celkem slušnej ,, problém ''. U mě vysoký podvozek nehrozí hodlám do léta sehnat toto http://speedpro.cz/vmaxx-vyskove-stavitelny-podvozek-skoda-octavia-219972004-p-6886.html jelikož jezdím pocelí rok jen města tak neni problém ,, posadit na zem '' :) To snížení je brutální :worthy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak říká felos...pokud půjdeš dolů,tak musíš řešit vzádu i odklony...

Chlapi zase neznamená že když má někdo 4X4,že chce lítat někde po polích :kol-47:

A svačinář to napsal jasně...Jen města takže si může dát kola jakákoliv :kol-28:

Jinak pokud se líbí někomu moje 18tky...

Stáli mě 6 tis i s gumama tak na 2 sezony...

Editováno: , autor: Ondrero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svačinkář: no koukám když sis vybral takový podvozek, že to myslíš vážně, potom tedy doporučuji koupit nové 18" s typovým listem aby jsi je měl zapsané v TP, a neměl pak problém na STK nebo při nehodě. Snížit to můžeš klidně jak chceš, osboně taky nepotřebuji tak vysoké auto, snad v zimě to je trochu výhoda, ale i takové subaru impreza které je 4x4 se dělá taky s nízkou výškou, jestli tam máš plechový kryt tak v tom případě můžeš být klidný, v zimě budeš maximálně vyhrnovat nárazníkem ale s 4x4 ti to půjde dobře :D akorád ty zadní odklony budeš asi muset časem řešit, i tak tě budou stát dost gumy v rozměru 18" natož je měnit častěji když se ti budou blbě sjíždět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to myslel tak,že kdyby jsi ten podvozek hodil na max.-65mm,že by to asi bylo moc,ale máš možnost poštelovat jak ti to bude vyhovovat.Mě osobně to stačí jak to mám-série´+rs přední nárazník.Až to spácháš doufám,že nahodíš foto.Taky se na to chystám až bude lepší počas a nazuju letní disky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...