Přejít na obsah

Neviem sa spojit s komfortkou


Marek_Norway

Doporučené příspěvky

Zdravím,

dnes som zistil, že sa cez diagnostiku neviem dostať na komfortku. Mám Octaviu Combi Tour, r2005, 1.9 TDi, od výroby všetky okná v elektrike, centrál s dvojtlačidlovým DO. Všetko funguje, či odomykanie, zamykanie, safelock, spúšťanie a doťahovanie okien kľúčom. Jediná vec čo nefunguje je signalizácia vodičových dverí na maxidote a s tým súvisiace osvetlenie vo dverách a stropné svetlo. Ako mi bolo už poradené, bude to asi mikrospínač, chystám sa naň čo najskôr, chcem sa ale opýtať, môže mať tento mikrospínač vplyv na komunikáciu s komfortkou? Mám HEX-Can kábel spolu s VCDS 10.6.4 od Ross-tech, dokážem sa pripojiť na ostatné RJ, ale nie na centrálne zamykanie. Som začiatočník, niečo som si už preštudoval, nepomohlo ani odpojenie baterky. Neviete kde by mohol byť problém? Skúšal som aj MKM aj VCDS, ale nič. Ďakujem za rady. (inak pre pobavenie: 2x mikrospínač V4NCT7 4,66 eur bez dph, poštovné 14,30 eur bez dph...holt do nórska a vždy lepšie ako celý zámok v autorizáku:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, mikrospínač, ani vadný, na to určitě vliv nemá.

Spojuješ se správnou ŘJ. Komfortka je tuším č. 46 - Stahování oken nebo tak nějak. Každopádně ne ta "Centrální zamykání" či tak nějak.

Sorry, že to píšu "tak nějak", ale nemám tu na PC VAG a ty čísla a názvy z hlavy nevím, takže tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som na to prišiel, presne ako píšeš, je to 46...takže dík za info, v podstate som sa pokúšal spojiť s tou centrálne zamykanie, ibaž to Octavia prvej generácie nedokáže:) moja nevedomosť. Chcel som si aktivovať okná na DO, ale zistil som, že MKM nepodporuje USB HEX CANový kábel, takže mám asi smolu, ani VAS som nerozbehal nakoľko som na WIn7 64bit...máte niekto nápad?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to bylo divné, že ani MKM, ale už jsem to nechal tak a čekal co se z toho vyvrbí :)

Ono Centrál OI asi dokáže, ale musí to být jen "čistý" centrál, pokud jde o celý Komfort systém (tj. el. okna, zrcátka, DO a vše co k tomu patří), pak už je to jednotka č.46.

No a s těmi 64bit jedině to, že to lidi rozjíždějí ve virtuálních XP. Ale nesmíš mít WIN7 Home, myslím, že na těch nelze ty virtuální XP rozjet. Ale to nevím jistě, sám jedu na 32 bit.

Anebo si ještě koupit obyč KKL kabel. Na Aukru cca 300,- :)

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na win7 64 v jakekoliv verzi rozjedes nejake virtual pc. doporucuju, pokud mas notebook, zmensit oddil disku s win 7 64 -bit a vytvorit za tim druhy oddil a tam si nainstalovat 32-bit s komplet programy na diagnostiku. Tak to mam ja. Okna se nastavuji pres MKM, hex can kabel by ti fungovat mel, ale musis ten program zaregistrovat. Pokud budes kupovat KKL kabel, nekupuj s chipsetem ELM, nepripojis se s tim na VAG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...