pawka Vloženo 30. Září 2015 Sdílet Vloženo 30. Září 2015 takze pocitac pise 5,9,ja počítam 6,15. coz jde+/- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
intelsk Vloženo 4. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2015 \Takže moja mesto čisto mesto je spotreba 6.1 tak piše pp Ked idem mimo mesto tak 5.3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Nám se povedlo při přechodu z oleje 5W40 na 0W40 srazit spotřebu o 0,8L/100km dolů při stejném stylu jízdy, což je též krásný výsledek. Neskutečný rozdíl je na prvních 5t km jízdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gourney Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Ktorý olej? Ja z 0W40 používam len Mobil 1 New life. To je jeden z najkvalitnejších vôbec pre tento motor, ale pri dlhých jazdách by spotrebu asi moc neznížil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Taktéž dávám Mobil 1, nicméně servis moc odvázaný nebyl 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terminator3 Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Po 140 000 km mám spotřebu 6.65l. Mám HTP 51kW, EU4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Taktéž dávám Mobil 1, nicméně servis moc odvázaný nebyl Tak to teda čumím, jak má servis vymakaně ošetřený ten vlastní olej, to vidím poprvé! V tomto případě věřím, že majitel auta bude muset dokazovat pravost náplně nějakým laboratorním rozborem, jinak ho odpálkují. U mě zatím nic, a to se ještě servisák ptá s úsměvem jestli mám opět svůj, protože samozdřejmě stále nezlevnili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Vozidlo jako takové je dávno po záruce, nicméně nevím jak bych to pak řešil při nákupu vlastního nového vozu? Přijímací technik mi vnucoval olej o viskozitě 10W40, já namítal že vozidlo je užíváno především na krátké trasy cca 5-7km, takže tento olej se mi zdá vyloženě nevhodný + alkalická rezerva oleje též 0,0 prd... Už v minulosti jsem tu panikařil s rozvody, nicméně přechod na zmiňovaný olej 0W40 mi pomohl problém vyřešit, napínák řetězu funguje okamžitě, ikdyž technik mi tvrdil, že jejich ,,hustá" 10W40 lépe a rychleji natlakuje. Pokud by servis nabídl podobně kvalitní olej za přijatelnou cenu, nevidím důvod, proč se vozit svůj, takže asi tak.. BTW - když teďka vezmu v potaz to jejich razítko vs prohlášení ze ŠA o vlastním oleji je to tedy jak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Mirda-právě že hustej olej se do mazacích míst dostává pomalejc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Mr.Pavka- ale hustej olej zas bude mít větší tlak, si myslím. Takže by měl mazat lépe? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 To je pravda, ale nie hneď po štarte a hlavne v mrazoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 pockejte az si to precte E1.. to bude elaborat...DD 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 orlov- Jo v mrazech hlavně. Takhle sem si odstřelil motor na jednom autě. Jinak ještě k tej spotřebě. Dávám 5W 30 LL VW 50400 50700. Spotřeba při mejch jízdách město mimoměsto půl na půl denně 2x 16km činí nějakých 7l na sto. Ale neřešim to, olej to nežere a jízdu beru jako relaxaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gourney Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 (editace) Mr.Pavka- ale hustej olej zas bude mít větší tlak, si myslím. Takže by měl mazat lépe? Tlak oleja má byť v nejakom rozmedzí ktoré určuje výrobca. Je to hlavne o tom či sa olej dostáva kam má. S mazacími schopnosťami samotnými to nesúvisí, tie závisia hlavne na aditívach. Trochu sa to riešilo tu http://forum.skodahome.cz/topic/7899-olej-do-12htp/page-15#entry2114770 Ja dávam hustejší olej (5W-40) z iných dôvodov. Editováno: 1. Únor 2016, autor: gourney Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 Mr.Pavka- ale hustej olej zas bude mít větší tlak, si myslím. Takže by měl mazat lépe? Tlak nemaže. Môžeš mať tlak oleja pri štarte na maxime, pritom olejovým okruhom nemusí pretiecť ani kvapka oleja. Motor je mazaný olejom, a ten na potrebné miesta pumpuje olejové čerpadlo. Asi už je jasné, že ktorý z olejov tam čerpadlo natlačí ľahšie, resp. z ktorého tam za daný čas pretečie viac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 e1. - Tlak sice nemaže, ale když je olej někam pořádně tlačen, výsledek je lepší, než kdyby jen kapal. Taky je v uvozovkách možně, že řidší oleje čerpadlo nabere lehčeji, ale taky řidší olej bude lépe "unikat" z mazacího okruhu (a to i čerpadlem!). tzn ve výsledku je nižší tlak oleje. Proto se já osobně držím předepsaného 5W40 a nelaboruju PS: off topic moderátorům neva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 va, vraťte se k tématu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pawka Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 PP hlásí 5,7, jezdim porad stejny trasy a to byla zima. parada! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rix Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 ahoj vsetkym ked som jazdil viac mesto tak som tiez mal 6,1l teraz denne 80-90km do prace a spat 5,7 dlhodoby leto 5,6l zima 5,8l, keby nebolo kopcov do prace tak je to za menej, len do prace 6l a z prace 5,2l rozdiel medzi PP 5,7 a podla tankovania 5,96 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrolikCZ Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Zdravím borci, jak jsem tu pročítal tohle téma, tak moc nechápu jak se někteří z Vás dokážou dostat tak nízko se spotřebou... Mám Fabia II r.2007 1.2 51 kW / 68 HP a spotřeba se pohybuje kolem 7,5-8l. Neměli by jste nějaký rady jak spotřebu snížit (těžkou nohu nemám a jak šílenec taky nejezdím) - tím myslím jako jestli není něco vadného v autě. Prostě nějakou tu zkušenost... Díky všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 (editace) A kolik ti baští oleje? To taky napoví. Denní nájezd? Kolik studených startů za den? Editováno: 4. Červenec 2016, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrolikCZ Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Denně dám tak 20km (ale není to pravidelný - někdy více, někdy méně) a studených startů kolem 2. Olej bych řekl že je v pohodě...Vždycky pouze výměna na kontrole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 5. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2016 A jaký otáčky motoru? Válíš to a nebo to spíš držíš v točkách kolem 2500-3000 ot/min? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrolikCZ Vloženo 5. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2016 Jak jsem psal. Jsem spíš klidnější řidič. Zbytečně to nevytáčím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terminator3 Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Denně jen 20 km je imho příčina, jezdíte vlastně furt se studeným motorem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.