Přejít na obsah

Voskování , fleky po dešti? Jak správně voskovat


Jarekfireman

Doporučené příspěvky

ahoj, mam skodu fabia 1.4 a klasickou modrou barvu. Koupil jsem si kvalitni vosk od TURTLE WAX ve stejne barve jako karoserie. Auto jsem umyl nechal uschnout. Potom jsem podle navodu nanesl jemnou vrstvu vosku nechal zaschnout a pak rozetrel jemnou uterkou do spickovyho lesku. Auto se lesklo nadherne, až do tý doby než začlo prset, kapky krasne stýkaly, mel jsem radost, ovšem do tý doby než kapky uschly a zůstalo mi na karoserii plno jakoby fleků-- Přitom jsem vosk rozleštil dobře, nevoskoval jsem na přímém slunci, takže fakt nevim kde dělám chybu. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle:

pokud lak nebyl delší dobu ošetřován, je více než vhodné jej po delší době vzít voskem (příp. před tím ještě šetrnou leštěnkou) a to hned 2x po sobě. Tzn. umýt hrubé nečistoty vodou, pak kvalitním autošamponem, DŮKLADNĚ opláchnout, VYSUŠIT (njedřív vyždímanou houbou, pak např. utěrkou z mikrovlákna) a následně leštěnka a 2x vosk. Pokud už jde jen o udržování ochrany laku, postačí vzít jen 1x voskem.

Jinak o kvalitě vosků Turtle Wax můžeme polemizovat - záleží, kterou řadu jsi použil. Konkrétně u TW na metalické laky se mi osvědčilo jej nenechávat zaschnout úplně - spíš jen tak 30 vteřin a pak víceméně ještě za polomokra rozleštit. Osobně používám (kromě jiného) McBrite a mám s tím nejlepší zkušenosti (cenově srovnatelné s TW) :kol-47: . Některým zde na foru se osvědčila i autokosmetika od Škoda Auto..

Pokud dodržíš výše popsaný postup spolu s kvalitní autokosmetikou, nemůžeš mít na laku skvrny. Maximálně špínu.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...