Přejít na obsah

Dunivý zvuk motor 2.0 BSS 103 Kw


Tommino1105

Doporučené příspěvky

Mám problém s motorem 2.0 BSS od cca 1800 otaček se mi začne rozlíhat od motoru takový nepříjemný dunivý zvuk. kontroloval jsem včechny vysokotlaké hadice od turba jsou ok. pak jsem měl ještě podeždření na vlnovec výfuku ten jsem převařil a taky nepomohlo jde to jakoby od sáni mi to tak příjde. Nesetkal se s tím někdo co to může být, motor má najeto 180000 km a nemyslím si že by to byla nějaká vylágrovná hujda.

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Takze prosim te take mi to dunelo na strane u filtru a neceho se chytni.......................sel jsem po praskle hadici a nebo jsem myslel pletenec.....vlnovec. A pokus omyl je to turbo ma uz velkou vuly a taha si olej pres odvetrani vacky a nasava ho do sebe potom mas I olej v hadicich ajeste v itercoleru. Dnes jsem si to vymenil a vse ok auto jede neduni a jako by chytlo druhy dech poste jede jako bych ho tedka koupil..............vycistil jsem jeste EGR a AGR ventil vyplachnul intercooler tech.benzinem potom jsem vycistil vyfukove a saci svody. A je to pecka mam supa 2.0 TDI kod m. BSS najeto 310000km. A zase slape. Tak doufam ze jsem ti skratil hledani zavady.......... :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...

Dobrý den,

Mám dotaz-mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání. Po vypnutí motoru zhaslo a už se nerozsvítilo. Teď už je auto 3 týdny v servisu a tam opět nevědí...a že prý budu potřebovat nový motor....ten jsem se pokoušela sehnat, ale to je nemožný. Někde jsem četla, že je možný spodek motoru nahradit motorem z octavie BDK? Nemáte někdo zkušenost? A nebo, že se udělají nějaké vyvažováky. 

 

Děkuji Jana

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sikovny mechanik musi vědět, jak nejlepe opravit.Známý měl tento motor ko i na audi a6 rok asi2006 a dali mu tam s drobnými úpravámi, pokud vím motor z octavie.V audi by měl být uložen stejně,jako v superbu,takže si myslím, že to z octavie jde,přesto,že tam je jinak.Ale ať řeknou mechanici..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám superba 2.00tdi motor BSS. Po nějaké době co jsem si ho pořídila začal mít dunivý zvuk.. několikrát v servisu (dokonce i aut.škoda) a nikde nepřišli na to co to je. Pak se dunivý zvuk změnil na chraplavo - klepavej zvuk a auto ztratilo výkon. Při cestě do servisu se rozsvítilo mazání

klasický problém tohoto motora ...zodratý šestihran na pohon olejového čerpadla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od té doby to mám právě v servisu a mechanik nějak není schopný říct co to je...mám spíš pocit, že to ještě ani nerozdělal a rovnou řekl, že budu potřebovat nový motor. Ono když se to rozblikalo jsem zrovna jela do servisu právě kvůli tomu hroznýmu zvuku. Přemýšlím, že to odvezu jinám, ale to by teda bylo asi lepší odtáhnout aby se s tím už nejelo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím tak motor je rozebraný. Jsou v něm 3-4cm špony v sacím koši olejovýho čerpadla , ale vůbec není vidět odkud jsou. Ten šestihran je žvejklej. Vršek motoru je taky rozebranej a ten vypadá dobře. Každopádně už to bylo někdy rozebraný, protože místo nějakýho těsnění tam byl silikon. Jede tam ještě nějaký motorář tak jsem zvědavá co řekne ten.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...