Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, nechal jsem vyměnit olej místní servis a všiml jsem si po měsící že na účtence je sehll 5W-30 PD, který nemá ve specifikaci normu VW507.00, ujel jsem s tím už 3000 km, je to velký průser ? Díky za radu.

Vloženo

Koukám super servis když ani nevědí co tam patří. Motor by to nemělo poškodit si myslím pač je to 5W30, ta specifikace VW507.00 je spíš kvůli právě filtru podlě mě.

Vloženo (editace)

Nj, je to nějaký malý servisek se specializací na renaulty, úplně za zlé jim to nemám, tenkrát jsem chvátal udělali mi to v den kdy jsem tam volal... olej stál 2000 kč :-/. Už jsem objednal od castrolu ten co tam má být na netu za necelý tisíc 5l a odpoledne tam s tím zajedu na výměnu...

Editováno: , autor: 15degren
Vloženo (editace)

Jsem si ten olej nakonec vyměnil sám, jen tak pro info mi z toho vyteklo místo necelých 5l jen asi 3.5l, nezjistil kam zbytek během 14 dnů zmizel, tak nevim :-/. I když to nakonec bude v pohodě, tak už to do žádného servisu na tyhle výměny spotřebáku dávat nebudu... jsem měl za to že v servisu dělají lidé co tomu rozumí....

Editováno: , autor: 15degren
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím, kúpil som takýto motorový olej do 1.6 tdi 77 kw, CAYC, octavia combi 4x4. Aký je to výrobok? Máte skúsenosti? Vraj je to originál, ktorý sa dáva pri výrobe.

DSC_0163.JPG

DSC_0164.JPG

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Zdravim.

Kupil som Octaviu 1,6 TDI 2011, najazdene 141 000 (realne, zdokumentovane, komplet vsetko robene v Skodovke).

Povodny majitel robil v aprili 2016 olej, pred 18 000km.

Robil to raz rocne, jemu to vyslo po 25 - 30 000km/rok.

Chcem sa opytat, ci je lepsie menit olej teraz v tychto mrazoch alebo pockat do marca, jari.

K vymene by ma mal vyzvat maxidot, je tam nejaky snimac kvality oleja?

Vdaka.

EDIT:

Ak je lepsie to menit hned, co aj predpokladam, samozrejme vymenim komplet olej + filtre.

Podla normy VW 507.00 mi vychadza najlepsou volbou olej Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 (mam skusenosti so Shell v 1.9 PD).

Alebo mate nejake lepsie odporucanie?

Co sa tyka rozvodov, cital som ohladne pumpy, to mi vie niekto skontrolovat?

Chladiacu som dolial asi deci a je na max.

Takisto co odporucate skontrolovat?

Na prehliadku sa chystam az v tom aprili-maji, ale zaujima ma ci je nieco naco dat pozor.

DPF zanesenie je 15/70g.

Vdaka.

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo (editace)

S výměnou bych počkal do jara. Olej v zimě dostane zabrat a pak s ním jezdit ještě celé léto se mně nelíbí. Já to raději dělám obráceně, nový olej na jaře a "starý" olej dorazit v zimě. V zimě jezdím méně. Je to ale věc názoru, rozdíl nebude velký a i opačná varianta půjde logicky zdůvodnit.

A ohledně snímače viz příloha Prodloužené-servis.-intervaly.pdf

Editováno: , autor: McMatej

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...