stepanzeleny Vloženo 17. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2012 Zdravím, Mám OII před face. potřebuji poradit jak dokončit základní nastavení ESP. Měnil jsem podvolantovou jednotku a kroužek kvůli MF volantu (taky předface) Nyní mám jednotku 1K0 953 549 B a kroužek 1K0 959 653. To by mělo spolu fungovat. Zkoušel jsme základní nastavení jen kroužku a nic tak jsme spustil celé základní nastavení ESP. Nyní mi svítí ABS - v diag píše jízdní test aktivován. Vše funguje MF, ESP, ABS. Otázka zní jak tedy dokončit ten jízdní test? Zkoušel jsme spoustu návodů na internetu ale neúspěšně. Prováděl jsem: 1. nastartovat motor 2. rychle stisknout brzdu - rozbliká se ESP - tento krok jsem zkoušel i vynechat 3. zatočit volantem úplně doprava a pak doleva ( zkoušel jsem i obráceně) 4. srovnat volant do roviny ujet cca 20m do 20km/h 5. zkontrolovat v měřených hodnotách hodnotu snímače natočené volantu ( v rozmezí -1,5 - 1,5) 6. bezpečnostní přístup 40168 7. zakladní nastavení - skupiny 060 - start 8. v druhém okénku je OK a pak hodnota -1,5 - 1,5 9. ukončím komunikaci, vypnu diag a vypnu klíček. ale po zapnutí klíčku a ujetí pár metrů zhasne ESP, ale ABS stále svítí. CO TEDY DĚLÁM ŠPATNĚ??? MÁM PROVÉST JEŠTĚ NĚCO? MÁM UDĚLAT ZÁKLADNÍ NASDTAVENÍ VŠECH SNÍMAČŮ? V JAKÉM POŘADÍ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 co píše pamět závad ? jízdní test: odpojená diag nastartovat zmáčnout brzdu - zhasne kontrolka jet kousek rovně pak projet levou zatáčku pak pravou srovnat a vše by mělo zhasnout toto za předpokladu že je kroužek atd v pořádku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepanzeleny Vloženo 18. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 V chybách je pouze "jizdní test aktivován" Kroužek a jednotka je z vozu kde vše fungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 v tom případě to půjde bez problémů udělat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepanzeleny Vloženo 18. Říjen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 VYŘEŠENO. Takže vše podle návodu nahoře a poté: Návod na dokončení " Jízdní test aktivován " 1. Nastartovat 2. Sešlápnout brzdu - rozblíká se ESP 3. Jet rovně 20m 4. prutce doleva až na doraz, udělat kolečko, pak do prava udělat kolečko 5. kontrolky zhasnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 2. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2012 (editace) Taky už jsem test dokončil.. bránilo mi v tom špátné ložisko kola ktere ukazovalo jine hodnoty nez ostatni 3 kola... a ja se trapil jak blázen.. Editováno: 4. Listopad 2012, autor: BiGGy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kralikkk Vloženo 7. Září 2015 Sdílet Vloženo 7. Září 2015 zdravím, abs se mi nastavilo, ale eps ne a ne rozchodit, když nastartuji a šlápnu na brzdu nic se nestane esp stále svítí ale neblikne... tak nevím jestli není chyba někde jinde... vag: 01435 - snimac tlaku brzdy (G201) 005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni 01423 - snimac pricneho zrychleni (G200) 005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lmiki70 Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 potrebujem radu neviem ukončiť jazdný test esp bol som už aj v škoda servise, všetky hodnoty boli OK akurát podvolantový krúžok ukazoval 4 sutpne odchýlku doporučili mi geometriu že potom sa bude dať dokončiť ten test. Aj to som dal urobiť a na môj údiv po geometrii nie je volant v stredovej polohe ale asi 6 stupnov do lava kde VAG ukazuje 0 nastavenie podvolantového krúžku.Pravdepodobne pred kúpou sa tam niekto v tom hrabal a urobil geometriu s volantom tak aby bol v stredovej polohe. nebol by som to zistil počím by som nebol šikovný a neaktivoval ten poondiati testu.Bude sa dať ukončiť ten test aj keď je ten volant o 6 stupnov do lava ale diagnostika ukazuje v tejto polohe nulovú hodnotu podvolantového krúžku.Už ma to stálo dosť nervov a prachov tešim sa zakažú radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 ESP test dokážu jen vypnout bez jeho absolvování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lmiki70 Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 no tak daj radu ako a konečne sa vyspím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 To ti jako geometrii delali tak, ze pripojili diagnostiku, nastavili podle ni 0, zablokovali volant a teprve delali geometrii? Mne teda vzdy proste dali volant rovne a uz to stelovali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lmiki70 Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 vypadá tak pretože v rovnej polohe volantu ukazoval na diagnostike ten podvolantový krúžok odchýlku, teraz je kus cca 6 stupňov doľava a na diagnostike ukazuje O. Ono to skoro nie je ani poznať len ten p...... test ESP nie a nie ukončiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lmiki70 Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 vyriešené pomohla blbá náhoda predbiehal som a na môj údiv kontrolka ABS zhasla paráda test ukončený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marťas-st Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 Ahoj jsem majitel škody octavia (týden) 1.9 tdi, 77kw, r.v. 2007 a mám tento problém podle diagnostiky 00493 - ESP-snimacova jednotka (G419) 014 - defekt na přístrojovce nic nesvítí ani ABS ani ESP, chyba nejde smazat, ABS nefunguje podle toho co jsem zkoušel se rozjet a zabrzdit auto jelo smykem (na trávě) bez činnosti ABS. Nesetkal se nikdo s touto závadou, ještě se zeptám kde je umístěná snímačová jednotka G419 je někde pod sedadlem řidiče nebo pod přístrojovkou? Tady je výpis z vagu Adresa 03: ABS brzdy Labely: SVO\1K0-614-517-MK60-F.lbl Řídící jednotka SW: 1K0 614 517 AC HW: 1K0 614 517 AC Díl: ESP FRONT MK60-AT 0102 Revize: 00H14001 Kódování: 0037505 Dílna #: WSC 73430 790 00000 VCID: 68DBBC9322E3 1 Fault Found: 00493 - ESP-snimacova jednotka (G419) 014 - defekt Děkuji za každou radu Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 snímačová jednotka je pod sedadlem spolujezdce při zapnutí zapalování kontrolky esp abs svítí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marťas-st Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Ano při zapnutí zapalování kontrolky svítí a potom normálně zhasnou, když nastartuji i při jízdě nesvítí nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.