Přejít na obsah

Jaké stěrače?


Petr Kopřiva

Doporučené příspěvky

Záleží na tom, jak máš vytahaný péra v ramenech. Jestli jsou péra v háji, tak bych spíš napružil ramínka nebo i vyměnil přítlačný pružiny a nasadil klasiku vahadlový stírátka, ty "flat" nebo "aero" vyžadujou bezvadnej přítlak na sklo aby po něm neskákaly - a rozhodně se nevyplácí je kupovat jako no-name někde v hyper-super, tam jsou to ty nejhorší šmejdy. Jinak stírátka by měly vydržet zhruba 20 000km nebo dva roky - jednak se opotřebovává stírací břit, druhak vinou UV záření (Slunce) a spolupůsobením chemie z ostřikovacích kapalin tvrdne a praská jejich guma. Kupovat "modrý silikonový" gumičky se moc nevyplatí - vydrží zhruba stejně a stojí několikanásobek.

Už jsem taky zažil, že nově koupený stírátka měsíc po nasazení na auto odešly na odtržení gumovýho břitu od zbytku stírátka. Sice to byla nějaká pofidérní značka kupovaná narychlo na cestě u pumpy, ale naštvalo to. Naštěstí jsem měl schovanou účtenku i s datem a razítkem prodeje a když jsem po dalším cca měsíci jel kolem tý dotyčný pumpy, obratem jsem jim je vrátil a velice razantně odmítnul výměnu za jinou sadu. Mezitím jsem si totiž rozluštil minipidipopis, kde bylo i přes dva roky starý datum výroby...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdarec hlavně nekupuj flaty od starline z autokelly cena sice nádherná ale nejdou měnit gumičky raději kup zhrba za 400 kč flat ale od kompasu jdou tam měnit gumičky a dokavat je něpraskneš tak je máš já je mám už 3 roky a pořád ok každej rok jsem dával nové gumičky grafitové které stali asi 18kč ks

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja měl stěrace od michelin . Velmí fajn :) . Ticho pracujou ale jsou drahé kolem 480 kč pro 2 ks (rozměr 480mm). A to byly tradičné stěrace. V porovnaní s gumovýmí stěracama to michelin pracují tišej.

Ja jsem byl z toho zboži spokojen.

Doporučuje.

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já používám to nejobičejnější a nemám žádný problém,.. pokud nemáš něco s ,,ramenama" tak bych řek, že není třeba kupovat něco extra - pokud teda vyloženě nechceš.. :kol-32: Ještě víc jestli to máš na feldu, záleží hodně taky na tom jak se o stěrače ,,staráš" v zimě :kol-47::kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...