pitrb Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Dobrý den, vlivem volného kontaktu na pojistce dobíjení S162 došlo k jejímu "upálení".Problém jsem vyřešil,ale bohužel nebyla čitelná hodnota. V nejblišší autoprodejně jsem sehnal jen 110A,cca měsíc tam drží.Nabíjení vypíná správbě cca 14,15V,ale včera jsem si klešťákem měřil dobíjecí proud při zaplém topení,světlách a zhrozil jsem se,pač jsem tam na chvili viděl proud 110A (nevím jestli se nejednalo o nějaký zákmit) a pak 90A.A to byla baterie nabitá,auto už nežhavilo......Trochu se ale bojím zimy,kdy po startu bude ještě žhavit,budu mít pustěné topení na max.,rozmrazovat zadní sklo....Aby nedošlo k přepálení pojistky.....Jestli to dobře chápu,tak altík dává max co dá a vypíná ho regulátor nabjení,který je nastaven na tole autě cca na 14,15V (což mi příjde OK) Ve schématu jsem našel,že u tohodle typu,Fabia combi,rok výroby 2001,motor 1,9SDI se používají pojistky podle typu motoru a vybavení 110A,150A nebo 175A. Nevíte někdo jaká tam má být pojistka?Jaký je výkon alternátoru (štítek jsem tam neviděl)?Jak fungují tyhle plíškové pojistky?Jak např. trobičkové - mám např 6,3A pojistku a stoupne-li proud na 6,5A po malé chvilce "prdne"?Nebo musí být proud procházející plíškovou pojistkou vyšší o dost a po delší dobu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 22. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2012 (editace) tavná pojistka nebude nikdy moc rychlá, když pominu např. dvojnásobný proud, ale nemůžeš počítat s tím, že 110A pojistka vydrží půl hodiny 150A např. u 120A altíku je pojistka 150A, což je i logické. otázkou je, jaký tam máš altík, když z něho nelze nic vyčíst (ani z boku origo číslo?). pokud myslíš, že máš vše původní, koukni do kufru pod podlahu (mělo by to být ale i v servisce) na štítek s kódy výbavy a hledej: 8GM - 70A 8GD - 90A 8GL - 120A 8GU - 140A Editováno: 22. Listopad 2012, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.