Přejít na obsah

Pojistka nabíjení

pitrb

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

vlivem volného kontaktu na pojistce dobíjení S162 došlo k jejímu "upálení".Problém jsem vyřešil,ale bohužel nebyla čitelná hodnota.

V nejblišší autoprodejně jsem sehnal jen 110A,cca měsíc tam drží.Nabíjení vypíná správbě cca 14,15V,ale včera jsem si klešťákem měřil dobíjecí proud při zaplém topení,světlách a zhrozil jsem se,pač jsem tam na chvili viděl proud 110A (nevím jestli se nejednalo o nějaký zákmit) a pak 90A.A to byla baterie nabitá,auto už nežhavilo......Trochu se ale bojím zimy,kdy po startu bude ještě žhavit,budu mít pustěné topení na max.,rozmrazovat zadní sklo....Aby nedošlo k přepálení pojistky.....Jestli to dobře chápu,tak altík dává max co dá a vypíná ho regulátor nabjení,který je nastaven na tole autě cca na 14,15V (což mi příjde OK)

Ve schématu jsem našel,že u tohodle typu,Fabia combi,rok výroby 2001,motor 1,9SDI se používají pojistky podle typu motoru a vybavení 110A,150A nebo 175A.

Nevíte někdo jaká tam má být pojistka?Jaký je výkon alternátoru (štítek jsem tam neviděl)?Jak fungují tyhle plíškové pojistky?Jak např. trobičkové - mám např 6,3A pojistku a stoupne-li proud na 6,5A po malé chvilce "prdne"?Nebo musí být proud procházející plíškovou pojistkou vyšší o dost a po delší dobu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tavná pojistka nebude nikdy moc rychlá, když pominu např. dvojnásobný proud, ale nemůžeš počítat s tím, že 110A pojistka vydrží půl hodiny 150A

např. u 120A altíku je pojistka 150A, což je i logické. otázkou je, jaký tam máš altík, když z něho nelze nic vyčíst (ani z boku origo číslo?).

pokud myslíš, že máš vše původní, koukni do kufru pod podlahu (mělo by to být ale i v servisce) na štítek s kódy výbavy a hledej:

8GM - 70A

8GD - 90A

8GL - 120A

8GU - 140A

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...