Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

ahoj panove. ted jak je venku kolem -5°C tak kdyz nekam jedu tak se motor ohreje normalne. po cca 10km je rucicka na plne teplote (pokud se jede pod zatezi) pokud jedu lehkou nohu tak se ma motor problem ohrat na plno i na cca 18km. ale problem je i v tom ze kdyz jedu dál a pak nekde zastavim. neco odnesu (motor cca 2minuty vypnutej) a prijdu a nastartuju tak motor neni na 90°C ale tak na 65°C. coz neni mozne aby to udelalo po 2minutach. cidlo a termostat na jare nove. jinak cca pred 1tis km se zaslepil EGR ale problem pretrvaval i pred tim. jak se daj odzkouset svicky na predehrivani motoru ?? jedna se o 1.9 TDI 74kw

Editováno: , autor: jirka.skoda.1:8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jirka.skoda: diesel má méně "odpadního" tepla než benzín, proto se déle ohřívá a na neutrál mu padá teplota (stejně tak pokud pojedeš déle z kopce, půjde ti teplota motoru dolu).....spotřeba kolem 6/100 je v zimě naprosto normální (boobika to napsal parádně), stejně tak "tvrdší" chod motoru než se zahřeje - prostě diesel

PS: pokud se nepletu, tak PDčko ve Fabce svíčky na předehřev motoru nemá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

napsal jsem to trochu něpřesně - fabia nemá žhavicí svíčky ve vodě, ale místo toho má elektrické topení, samozřejmě tepelný výměník z vodního okruhu je tam taky.

však až nastartuješ, otoč kolečko topení úplně doprava a za chvilku je cítit teplo. funguje to i když si nastavíš třeba jen 18st.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím. Při -5C se mi zahřeje motor po cca 10km- rozjedu se vyjedu 0,5km kopec, pak 2km 4kou,5kou po té 3km volnoběh z kopce, pak 4,5km 4kou,5kou rovina. Jakmile se zahřeje nestalo semi aby se mě hla rafika z prostřední čárky. Je tam spožďovač kterej drobný kolísání reguluje a rafika je pořád na jednom místě i když je teplota třeba 30vteřin na 87C tak se ani nehne z prostřední čárky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...