Přejít na obsah

bouchnutí při řazení


DCSpeedy

Doporučené příspěvky

Zdravím, prosím nekamenujte mě, vím, že je tu hromada vláken o řazení, ale nikde jsem odpověď nenašel, proto zakládám nové. Mám problém při řazení většinou 1, 2 a někdy i 3 stupně. Při pohybu řadičky se ozve ale né vždy takové dupnutí, je to podobné zvuku, jak když vletíte kolem do nějakého výmolu. Někdy se to ozve až při puštění spojky, ale většinou se to projeví při přeřazení ve chvíli, když je páka v neutrálu a začnu tam dávat jinej stupeň. Dráha toho řazení je naprosto v poho, vše jde hladce bez odporu, žádné drhnutí přes zuby nic, jen to dupnutí. Mám podezření na jeden ze silenbloků, ale než s tim pudu do nějakýho servisu, tak bych chtěl vědět jiný názory, pač servisáci maj ve zvyku vyměnit vše co je napadne dost často úplně zbytečně.... (OI 2003 81kw) Díky za nápady !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě mě napadlo jestli to nemůže být nějaká vůle v převodovce?

Když mě nedávno mechanik prolézal podvozek, otravoval jsem, že mě taky občas něco bouchá s podezřením na homokinetický kloub, tak jediné co našel byla vůle v převodovce.

Ale to zrovna není jeho parketa takže s tím jezdím dál.

Nemá s tím náhodou někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera sem se stavil v autorizáku kvůli vadnýmu zámku ve dveřích a řek sem jim, ať se mi kouknou i na tohle a jejich technik si myslí, že je to špatná synchronizace převodovky. Prej nějaký vymezovací kroužky + těsnění a ložiska by potřebovaly vyměnit. Když mi ale řek odhad ceny, tak mi málem vypadly oči ! Sám mi doporučil, ať to zatim neřešim a snažim se to přehlížet :feve: (dokud to pude)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno tak já už sem si dva zámky měnil. Z netu origo díl 2800, čína 600 ale do toho bych nešel! Práce pro nezasvěceného tak na 2-3 hodiny... Šlo o to, že tentokrát se problém choval jinak než před tím a bez garáže se mi do toho v mrazu fakt nechtělo ! Tak sem skousnul autorizák, kam sem ráno dal auto, oni mě odvezli do práce a pak mě tam i vyzvedli. Udělal sem dobře, protože zámek byl dobrej, i když sem si byl skoro jistej, že je vadnej. Měl sem ustřihnutý 2 kabely ve dveřích, který podle toho jak byly zrovna ohnutý buď fungovaly, nebo se to sralo. Cena 600. Je to dost, ale za to pohodlí mi to stálo :kol-32:

Nevim, zatim to řešit nebudu, ten zvuk je tam slyšet jen někdy a nejsem si jistej, že je to opravdu převodovkou. Pokud bych měl jít do takový investice, tak chci mít 100% jistotu ! Dám to na jaře ještě jednomu mechanikovi, ať mi zkontroluje ty silenbloky a pak uvidim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mno tak jelikož se problém začal stupňovat a dupnutí se začlo projevovat i při puštění/přidání plynu a sešlapování spojky, byl jsem nucen jet s tim do servisu (neutorizovaného) a podle vyjádření technika mi odchází setrvačník a výměna vyjde snad nastejno, jako ten servis převodovky. Si asi pudu hodit mašli :wallbash:  Jsem značně znechucen, už sem do toho auta nasypal strašný peníze, tohle vědět, tak už sem to dávno prodal kol119

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mam asi po problému, technik mi vez auto do servisu a na křižovatce přímo před servisem ho sestřelil důchodce a celej kufr mam jak horskou dráhu RIP kol119 Mam z toho celkem depku, pač mi za ten vrak asi moc nedaj. ACh jo.... vždycky když si člověk řiká, že se vše sere, vždy může bejt ještě hůř....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když DCSpeedy dovolí rád bych se optal taky na bouchaní
patrně od převodovky. DCSpeedy velká škoda soucítím s tebou netuším co bych
dělal bez auta já když je to můj mazlík  Ale k věci,  při nastartovaní mi bouchá v motorovém
prostoru jsou to opravdu rušící rány. Prvně mi technik řek,  že je to spojka ale ty byla nová dávána v
roce 2010. Pak jsem si všim že to vychází z převodovky je pravda že když jsem
vozidlo zakoupil se mi stalo že nešal zařadit 1 a špatně se tam hází i 5 taky
se mi stalo ze jsem jednou musel xx krát mačkat na spojku až se mi tam hodila 1
ale teď už je to ok až na to že mi bouchá v převodovce. Poradí mi někdo na co
bych se měl zaměřit předem dík za všechny rady od všech.



 

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se zaměřil na to, jestli to vydává podobnej zvuk při prudkém puštění a sešlápnutí spojky, nebo plynového pedálu. Také jestli někdy auto s nastartovanym motorem v klidu nechytá trochu jinej nepravidelnej zvuk... jestli ano, tak to smrdí setrvačníkem, což byl asi můj případ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi stává, že mi někdy jde blbě 1 a zase pokud je auto studený, tak jde blbě dva. Našel jsem tohle http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhleho-razeni a k tomu ještě může bejt v háji silentblok převodovky. Kouknu u svýho, dám novej silentblok (pokud bude špatnej) a nechám promazat ty silony a uvidí se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...