Přejít na obsah

AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA


Vladimír Kalandra

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

Rád bych zde založil nové téma, co se týká automatické převodovky.....

Nikde jsem ho zatím nenašel, a tak bych to zde rád nechal rozvést.

Jako první, bych rád věděl, kdo všechno má ve své fabii nebo roomstru s motorem 1,6BTS automatickou převodovku typu Aisin??? Jaké máte zkušenosti?

Já za sebe mužu řict že zatím jen ty nejlepší :-)

Ale pomalu se blíží interval výměny oleje (60tkm), a tak se chci zeptat, zda by nemohl někdo poskytnout výtah z DP, nebo nějaky postup, jak provést výměnu??

Jak je to s filtrem, je v této převodovce taky, kdy se mění a jak??

Díky všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den

Rád bych reagoval na vaše nově zvolené téma o automatických převodovkách. V danné oblasti se pohybuji již 10let a zkušenosti jsou následující. Ve Fabii byly celkem tři různé typy automatických převodovek. První generace byla 4-stupňová Jatco JF404E, následný typ byl šestistupňový automat Aisin TF60SN a poslední generace je osazena 7-mi stupňovou převodovkou DSG z koncernu VW/Audi. Co se týče údržby AT převodovek, je nutné opravdu toto nepodceňovat a provádět pravidelnou výměnu oleje a sice každých 60000km. Při výměně je nutné provést metodu proplachu oleje, jelikož když se olej pouze vypustí a napustí vymění se cca pouze 60% náplně. Olejový filtr je umístěn pod olejovou vanou a jedná se o velmi jemné sítko. Filtr a těsnění vany je rovněž nutné vyměnit při každé výměně.Olej prosím použijte pouze dle předepsané specifikace, není přípustné oleje míchat či nahrazovat! V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat. Pěkný den všem, R.Marvan, KAPS Automatic, www.kaps.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

můžete prosím uvést i nějaké doporučení u ručně řazených převodovek ?

Já osobně jsem si nechal po 3,5 roce a 30 000 kilometrech olej měnit. Převodový olej samozřejmě není tak tepelně namáhán jako olej motorový, ale přesto se mi tvrzení výrobce o celoživotní náplni nezdá. Vždyť v uzavřené originální nádobě má životnost 5 let a v převodovce nemůže vydržet déle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...