Publikováno Květen 5, 201015 r Ahoj všichni, jelikož jsem podobné téma nenašel, vytvářím nové... Mám OII 2.0 TDI a po nastartování mi píská ventilátor topení(chlazení), při rychlosti 1 to je nejlépe slyšet. Někdy to ale přestane. Pokud ventilátor vypnu (na 0), tak to ztichne. Nemáte někdo ponětí, jestli to je nějaké ložisko, případně jak ho promazat/vyměnit? Díky moc
Září 14, 201014 r Nechcel sem se rozepisovat znovu tak jsem chcel vlozit odkaz na novy forum kde sem o tom napsal dosti. ale pac to admin nepovoluje (rivalita?? jde nam prece o to poradit si ne?), mrkni na nove forum do OII interier, tam je tema piskani vetraku a mam tam popis opravy i foto jak ho demontovat atd.
Leden 24, 201312 r Dobrý večer, prosím o pomoc. Při jízdě se mi ozývá z ventilátoru pískavý zvuk. Nevím jak se mám dostat k ventilátoru, případně ho promazat. Ten zvuk je nesnesitelný. Děkuji za radu
Leden 24, 201312 r Mám úplně stejný problém, je potřeba sundávat palubní desku, abych promazal, vyčistil popř. vyměmil ventilátor na straně spolujezdce? Děkuji za echo
Leden 25, 201312 r Promazat to nepomůže, výměna! Je pod přihrádkou u spolujezdce, sundat přihrádku a vyšroubovat ventilátor topení. Upraveno Leden 25, 201312 r od VAG BoBo
Leden 25, 201312 r opravdu nepomůže nějaký lubrikant ? Taky se hlásím do party, ten zkurvený zvuk je fakt hrůza ...
Leden 26, 201312 r Podle mých zkušeností je jakýkoliv pokus o promazání chybný a je jen škoda vynaloženého úsilí. To platí i pro Fabii i OI - jakékoliv promazání vydrží jen dočasně, protože ventilátor je nerozebiratelný a navíc, když ho násilím "nevratně" rozeberete tak zjistíte, jak vypadají kluzná ložiska vybroušená směsí prachu, otěru z uhlíků a maziva... Tedy když začne ventilátor pískat (což je převážně v zimě než se prohřeje a přestane pískat, ale stejně hlučí), existuje pro toho kdo jezdí denně jen jediné řešení a to výměna: - buď za nový, který nesmyslně drahý (ale vždy použít jen origo, žádnou Čínu) - nebo zánovní z vrakoviště - vybraný pokud možno co nejnovější dle vylisovaného data výroby a vyzkoušení lehkosti otáčení A pak budete překvapeni, jak je zase ventilátor tichý...
Leden 26, 201312 r no právě že mi to začalo dělat až teď v zimě, v létě jsem si toho nevšiml.... no každopádně má moje kreditní karta zlomené srdce, skrz auta... dvouhmota a teď ještě shánět větrák ...
Leden 29, 201312 r Jsem do Fabie koupil zánovní za 500 Kč a do Octavie za 800 Kč z vrakače i z účtem.
Leden 29, 201510 r ahojte chalani tak pekne rozobrat pokial sa da a injekcnou striekackou napustit kde sa da prevodovy olej ten vydrzi a je po probleme
Červenec 24, 201510 r Jako bonus přikládám postup, jak promazat ložiska ventilátoru, bude to zajímat hlavně ty, co jim začne pískat ventilátor. Neříkám, že to musí pomoci všem, záleží jestli nejsou ložiska úplně v háji, ale já to udělal pře 4-mi roky, kdy se mi ventilátor poprvé "rozpískal" a až nyní se opět ozval, takže se to hodilo a udělal jsem to hned při jedné práci PROMAZÁNÍ LOŽISEK VENTILÁTORU 1. demontovat schránku spolujezdce - povolit 5x torx, odpojit hadici klimatizace a konektory airbagu a osvětlení schránky 2. demontovat spodní kryt palubní desky spolujezdce - povolit 2 vruty a sundat polstrování 3. povolit 1x torx a sundat výdech ventilace 4. demontovat ventilátor - otočit za páčku ve směru šipky a ventilátor "vypadne", chce to trochu šikovnosti a vysunout ho úplně ven, já osobně jsem nepřišel na to, jak snadno odpojit konektor, ale není to vůbec nutné řešit 5. vyčistit obal ventilátoru - já tam měl prach a dokonce i listí, takže jsem vše vysál a vyčistil hadrem 6. vyndání vlastního ventilátoru - odpojit černý konektor, sundat gumovou průchodku a šroubovákem zatlačit 3 gumová zajištění, je třeba je zamáčknout a zastrčit směrem dolů, potom celý ventilátor vyndáte z toho krytu 7. promazání ložisek - všechno co nejlépe očistit (pouze kam se dostanete, moc se toho už rozebrat snadno nedá) a ložiska promazat, já používám silikonový sprej pro vysokootáčková zařízení, je lepší v tom, že tomu nevadí voda, ani teploty, zase se na to chytá víc prachu, ale to jsem měl i při prvním rozebrání, že ložiska byla zasviněná, takže prostě nějaký mazací přípravek - WDčko nepomohlo, zkoušel jsem ho a pískalo to pořád 8. zpětná montáž - provede se opačným postupem POZOR: při prostrčení kabelu ventilátoru a vlastního vložení ventilátoru do krytu, musíte zase ty gumová zajištění vrátit do zajištěné polohy, to se zase udělá tím šroubovákem a to tak, že se po maximálním nastrčení ventilátoru na kryt podeberou ty zajištění šroubováčkem a nadzvednou se až vyskočí ven z drážky a vylezou, jinak by ventilátor vypadl ven!!! Snad to také někomu pomůže Upraveno Červenec 24, 201510 r od Stringo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.