Přejít na obsah

Přepínání továrního lpg Octavia 2 facelift 1.6 MPI


tomas1984

Doporučené příspěvky

Letos v létě jsem si koupil novou Octavii II 1,6 Mpi na LPG, ale mám s ním stejné problémy, jako mnozí z vás.

Jak se na podzim ochladilo na 0 a níže stupňů (max. – 10), mám problémy s přepínáním plynu. Přepíná se až po mnoha kilometrech (20-50 km). Protože dojíždím do zaměstnání cca 15 km a jinak jen jezdím po městě na nákupy, je pro mě LPG v zimě zcela nepoužitelné. Téměř nikdy se nepřepne, než dojedu do práce (15 km). Vyzkoušel jsem i zimní clonu na motor, ale bez úspěchu. Také jsem se ptal přímo výrobce a bylo mi řečeno, že to „tak má být“, aby se chránil motor, že si mám dát do motoru karton. I to jsem zkoušel, ale bohužel bez nějakého výsledku. Takhle budu muset jezdit půl roku jen na benzín.

Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti - nápad, jak by se to dalo upravit, aby se LPG přepínalo v zimě po 2-5 km (podle venkovní teploty), jak je to běžné u ostatních aut? Předem děkuji za jakoukoli radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,zkus svuj dotaz směřovat do sekce Fabie 1-Lpg,chodi tam montažnici lpg a jsou tam i majitele Octavie s tovarni zastavbou.Ale obavam se že tvuj problem nepujde nějak řešit pač to prostě takhle "blbě" škodovka nastavila a myslim že i uplně zbytečně.Chci se jen zeptat kolik načerpaš lpg do uplne prazdne nadrže?V sekci lpg totiž řešime objem nadrže na lpg.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu. Zkusím se obrátit tam. Třeba někdo na něco přišel. Objem nádrže zkusím změřit. Bohužel včera jsem zrovna bral plnou, tak napíšu, jak ji vyjedu a natankuji znovu. Ale myslím si, že záleží jaký plyn a za jaké teploty se lpg tankuje. Každopádně dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...