Přejít na obsah

Záhadné pískání po vytažení klíčku (zaplá světla to nejsou)

Skiper.77

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny a obracím se na Vás s prosbou o radu.

Mám Fábii rok výroby 12/2001 a poslední dobou se mi stává že po vytažení klíčku ze zapalování se ozívá v prostoru kde je středový panel píp píp píííp, píp píp píííp dvakrát krátce a jednou dlouze a opakuje se to dvakrát. Zrovna včera po příjezdu z práce sem zaparkoval vytáhl klíčky ze zapalování a udělalo to. Dneska to zase nic neudělalo. Někdy to udělá a někdy ne. Auto mám 3roky a za tu dobu sem se stím nesetkal. Není to ani signalizace rozsvícených světel, ani alarm, ani upozornění na pásy, ani žádná jiná signalizace že by mi praskla žárovka na zadních světlech ap. Fakt nevím co by to mohlo být. Nesetkal jste se někdo stím???

Budu rád za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ani jedno z toho to není. Parkovačka to není to by pískalo jinak (to už je odzkoušené) a jinak když jedu do garáže neblikám jelikož jedu do dvora a pak rovně.

Rádio to taky není, nikdy to nedělalo až teď po 3letech a rádio už mám taky tak dlouho.

Další nápady?

Odkaz ke komentáři

tak nejakej skritek leda :D

nic jinyho me totiz nenapada co by mohlo na sebe upozornovat ;)

ventilator by to piskat nemohl ? na prvni stupen vetsinou piska ale nevim no,.. je to spis takovy hadani ;)

skřítky nevozím a ventilátor nejede když vytáhnu klíče ze zapalování. Právě je záhada že se to nikdy neprojevilo dřív to pískání. Další záhada že to nedělá pořád ale jen někdy.

Odkaz ke komentáři

kdybych aspoň věděl že to nesignalizuje nějaký problém tak bych to neřešil. Co když to pískání na něco upozorňuje a pak se něco třeba stane (doufám že ne).

Asi se zeptám někde v servisu Škoda jestli se stím třeba nesetkali. Zvuk sem si nahrál do mobilu takže mám důkaz a pustím jim to.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak 14dní byl klid od pískání a opět to začalo pískat. Teď už to píská když jen vypnu motor a né jak prve až po vytažení klíčků ze zapalování.

Objednal jsem se do servisu Škoda tak uvidím co oni na to. Ještě skusím zavolat bývalému majiteli jestli se s tím setkal. Pak dám info co to bylo - pokud to zjistí.

Odkaz ke komentáři

Tak sem byl včera v servisu Škoda a bylo zjištěno že to není nic co by bylo originál od Škodovky.

Ještě jsem se asi nezmínil že to mám na plyn. Na středovém panelu mám ukazetel paliva a ten mechanik oddělal pár tlačítek a viděl že od toho ukazatele to vede k takovému malému repráčku který právě píská. Poslal mě teda do servisu kam jezdím s plynem. Tam my řekli že to pískání upozorňuje že se má udělat revize plynu (dělá se po 10tis km nebo po roce) a to je něco jako když měníte olej a nastaví se tam další výměna a pak se rožne na palubovce symbol oleje že se má měnit tak to je něco podobného. To mi nikdy ale neudělalo a mluvil jsem s bývalým majitelem a jemu taky to nikdy nepípalo tak jako mě. Takže to asi nikdo nikdy nenastavoval, nebo se revize udělala dřív a tím pádem se to neprojevilo. Hlavní věc je že to není nic vážného. Revizi jsem dělal před 3000km takže tam musím zajet aby mi to nastavili jinak aby to pořád nepípalo. Jelikož jsem neměl ani páru že to může souviset s plynem tak jsem to dal do této sekce takže se omlouvám.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...