najmis Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 u mojí 1,9Pd 01 byly měněny rozvody taky na nějakých 90 000Km...dle servisky.ještě v D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 jj, taky při 90tkm(2002). Ale teď tam dávají řemen na 120tkm. Je prý o 3 kila drahší než ten 90tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Já měl zato, že to prodloužení intervalu výměny není jiným řemenem, ale jinýma napínacíma kladkama? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Rozdíl je jen v kladkách,řemen a pumpa jsou stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Tak jsem si to myslel dobře. Jinak jsem si zjišťoval ofiko cenu rozvodů ve škodovce a je to následovně 3150.- tuším kladky 1390.- řemen 2080.- zapomněl jsem 665.- zapomněl jsem 1660.- vodní pumpa jako X díl výměnou ------------ 8945.- sakum prdum Já to budu mít od svého mechoše za 8500.- včetně předních brzdových destiček ( ty jsou ofiko za 1787.- ) a za práci chce 1500.- tak nevím jestli je to dobře nebo špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Ještě jedna poznámka.Rozvody jsem bral od Chuckyho a jsou to skutečně originály.Poslal zabalené v pohodě vše OK jediný problém,že mi to nepasuje.Takže kdo bude objednávat tak může sehnat na nový model!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Uďa Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 MELLO:Neví ten tvůj mechoš jak je to na tom bloku?Jinak jak jsem psal Chucky 3500.- nový model.Pokud by byl blok motoru stejný,pak by šly použít ty nové rozvody na starý model a odpadl by ten hydraulický záchyt kmitů nebo jak se to jmenuje.Prý po nějaké začne téct a mastí to řemen.Proto od toho později upustili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píďa Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 rozvody od roku 2003 se dávaly na 120 tis. km a nedával bych tam rozvody na 120 tis km když tam jsou na 90 tis. km na to me mechanik upozornoval.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
per Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 Platil jsem 3400, včetně výměny klínového řemene + 3 těsnění. Po výměně je chod tichý, kultivovanější a lepší přechody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuri Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Jen se chci zeptat na sadu od "SKF"viz. příloha a jestli mám nechat vyměnit i vodní pumpu. Trochu mně zaráží ta modrá barva vrtule, nevim co je to za materiál zvoní to jako kov snad dural a na poškrábaní to působí jako tvrzený plast. Najeto mám 117000km. Pokud má někdo zkušenost s touto sadou budu rád když mi odpoví. Zdravím kuri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Tak vodní pumpu bych vyměnil každopádně, když už to bude rozebrané, je to minimální investice navíc a lepší, než to potom znovu případně rozebírat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuri Vloženo 8. Červen 2008 Sdílet Vloženo 8. Červen 2008 Tak vodní pumpu bych vyměnil každopádně, když už to bude rozebrané, je to minimální investice navíc a lepší, než to potom znovu případně rozebírat. To ano, jen co ta sada od SKF bude v pořádku co do kvality? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 9. Červen 2008 Sdílet Vloženo 9. Červen 2008 (editace) nemal by si mat nahodou uz vymenene rozvody? podla mna je interval vymeny 90t km. SKF je hlavne vyrobcom lozisk v com je dobry. Editováno: 9. Červen 2008, autor: makov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuri Vloženo 10. Červen 2008 Sdílet Vloženo 10. Červen 2008 nemal by si mat nahodou uz vymenene rozvody?podla mna je interval vymeny 90t km. SKF je hlavne vyrobcom lozisk v com je dobry. Naprostá pravda,ale problém je v tom, že nemám servisku ani se nemám koho zeptat (dovoz Německo) proto je chci vyměnit. A proč sada od SKF protože cena byla víc než příznívá??? Právě proto zháním info. jestli někdo už od skf na něčem takovém jezdí. Přední ložiska mám také SKF a zatím OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
folbrik Vloženo 6. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2008 Vim že už je to tu nesčetněkrát, ale nechci se ptát v kolika km se dělaj atd to je mi celkem jasny, jen se chci zeptat, mam auto z dovozu a najeto 116tKm, a nevim jestli byli dělany rozvody nebo ne, Servis knizku mam, normal servis ale nenašel sem že by tam bylo někde něco napsaný o rozvodech (je franc) tak sem se mrknul do cesky servisky ale tam taky neni nic o rozvodech jako komplet, no prostě se dotoho nebudu zamotavat ale chci se zeptat zda se dá nějak poznat jestli byla provedena výměna nebo ne Jo auto je r.v. 2004 Dikes ve skrytu duse doufam že to bylo měněný :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 7. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2008 no mne tiez nedali zaznam do servisnej knižky, ale taku samolepku cervenu do motora, kde pisu pristi vymena rozvodu pri 180000km mozno to maju vseobecne platne v skoda servisoch .... ale ani zaznam o odmotani el. zväzku nedali iba povedali že to určite spravili... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave33 Vloženo 8. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2008 Dikes ve skrytu duse doufam že to bylo měněný :-) Nedoufej a jestli si nejsi jistý tak nech udělat. Komplet rozvody i s pumpou seženeš tady na fóru za velmi dobrou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
folbrik Vloženo 8. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2008 A co vsecko musi bejt Remen,napinací kladka,2 vodici kladky maly a velka vod kladka, a nevim jestli pumpa naka nekdo mi to rikal tak se radsi ptam.Dik sem dežo tak se radsi ptam :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mars Vloženo 10. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2008 Vim že už je to tu nesčetněkrát, ale nechci se ptát v kolika km se dělaj atd to je mi celkem jasny, jen se chci zeptat, mam auto z dovozu a najeto 116tKm, a nevim jestli byli dělany rozvody nebo ne, Servis knizku mam, normal servis ale nenašel sem že by tam bylo někde něco napsaný o rozvodech (je franc) tak sem se mrknul do cesky servisky ale tam taky neni nic o rozvodech jako komplet, no prostě se dotoho nebudu zamotavat ale chci se zeptat zda se dá nějak poznat jestli byla provedena výměna nebo neJo auto je r.v. 2004 Dikes ve skrytu duse doufam že to bylo měněný :-) Podle čísla řemenu se mění na 90 až 120 tis. Do 07.2003 po 90tis., od 08.2003 po 120 tis. Najdeš to na papíru Servisní prohlídka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaloth Vloženo 17. Březen 2009 Sdílet Vloženo 17. Březen 2009 Dobry den, vedel by mi niekto poradit nejaky link na schemy rozvodov (kladky, remenice, remene rozvodove) pre: Fabia 1,9PD Surne to potrebujem a skor ako zacnem dlhe patranie po internete, skusam ci by mi to niekto z vas neulahcil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 17. Březen 2009 Sdílet Vloženo 17. Březen 2009 Tu máš niečo: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukys.z Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Jak jsou na tom rozvody u 1.9 TDi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukys.z Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 Třeba já na svém šuplíku mám rozvodový řemen vyměnit po 120 tkm nebo 8 letech (co nastane dříve).Pro porovnání: Životnost náplně v převodovce se podle dnešních měřítek udává jako celoživotní, takže bych se ani nedivil, kdyby údoj o životnosti rozvodového řemene nebyl nikde nalezení Pokud mas remen, tak celozivotni urcite neni. U meho TDi je servis interval 90tis. ale jen me zajimala otazka kolik je real aniz bych neco riskoval. A co se prevodovek tyka, tak celozivotni napln neni az tak doslovne pravda. Interval byva 150tis. Obecne vzato, pokud s prevodovkou nejsou problemy, jde hladce a olej neni cernej, tak neresit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 Pokud napíši - u mého šuplíku se mění řemen 120 tkm/8 let, tak jsem to nadefinoval jasně. U TDI bude doopravdy servisní interval rozvodového řemenu 90 tkm, jaká je jeho životnost nevím, mrkni do servisky. A rovnou se můžeš podívat na tu výměnu oleje v převodovce, jestli ji tam najdeš po 150 tkm, jak píšeš. Ty píšeš "byva po 150 tkm", pokud to máš ze servisky, tak to sem hoď - neustále dokola se nám tu množí dotazy na životnost oleje v předovce - takže tím můžeš všem . Co vím, životnost řemene končí jeho přetržením Takže vyměnit trochu dříve Ty máš u svého TDI v servisce nadefinován jen kontrolní interval 90 tkm, takže jsi v klidu. Ale dělej jak uznáš za vhodné. Mmch, když napíši "podle dnešních měřítek jako celoživotní" neznamená, že je celoživotní. Ty měřítka jsou podle servisní knížky, která je na 150-200 tkm. A vzhledem k tomu, že motor TDI je schopen najet až 1 mio km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 18. Duben 2010 Sdílet Vloženo 18. Duben 2010 Ahoj, jakej je výměnnej interval u Fabie1 1.9tdi-PD-74KW.Je to rok 12/2005.Je tam 120 nebo 90?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.