Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahojte,

vybírám taky zimáky a jsem lehce zaskočen tímto:

185/60 R15 SAVA ESKIMO S3+ 88T XL M+S

http://www.rajpneu.cz/pneumatika/185-60-R15-ESKIMO-S3-88T-XL-M-S-SAVA

a

185/60 R15 SAVA ESKIMO S3+ 84T M+S

http://www.rajpneu.cz/pneumatika/185-60-R15-ESKIMO-S3-84T-M-S-SAVA

Obě se mi zdají stejné, může mi někdo objasnit v čem je rozdíl ? Zda je 84T měkčí jak 88T ? Cenově to vyjde nastejno a tka nevím co je lepší. Mám Rapid Spaceback 2017 s motorem 1.2TSI 66kW. V TP mám psáno toto ke konfiguraci:  185/60 R15  88H M+S 6Jx15 ET38.

Díky za nějaké objasnění co koupit. 

pokud mas hmotnostni index 88, tak varianta 84 pada hned, navic pokud ti koupis tyto T, tak si musis nastavit napr. na maxidotu hlasku o nizsi max rychlosti.

Jak jsem psal, ve velkém TP je napsáno 185/60 R15  88H M+S 6Jx15 ET38. Tak by mě zajímalo co tedy vybrat. Těch 88H je index zátěže ? Někde jsem se dočetl, že se na zimní mohou použít o stupeň nižší indexy... tak jsem z toho jelen.

kdyztak me nekdo opravde, ale melo by to byt takto:

88H = 88 - hmotnostni index - ten musis zachovat (pripadne vyssi)

H - rychlostni index - muze byt nizsi, ale musis mit v zornem poli upozorneni na nizsi maximalni rychlost - napr. tedy upozorneni na maxidotu

tzn:

84T - nemuzes pouzit - 84 je mene nez 88

88T - muzes pouzit - 88 je zachovano, T je sice nizsi nez H, ale budes mit upozorneni

84H - nemuzes pouzit 84 je mene nez 88

88H - splnuje vse

Skvělé, to jsem chtěl vědět. Takže vezmu tu variantu 88T a nastavím si na Boleru nebo Maxidotu ten index T.

Ano, 190 km/h nastavíš v infotainmentu.

A to XL neznamena nahodou tvrdsi bok s ochranou rafku ?

XL -extra load,FR-ochrana ráfku.XL mají tvrdší bočnice

• 2 týdny později...

Zdravim mam dotaz, ve velkem TP mam zapsano pneu 185/60 r15 84h a dale 185/60 r15 88h m+s, jestli to chapu spravne mohu jako zimni pneu pouzit jak 185/60 r15 84t m+s, tak 185/60 r15 88t m+s ale musim mit v maxidotu ulozeno u obou variant,ze je do 190km/h. Diky

Upraveno od Josef_1

Řešil jsem stejný problém a nakonec jsem koupil pneu 84t a jen si nastavím rychlost. Mělo by to být ok.

Pokud správně chápu, tak každý kdo jezdí s Rapidem v zimě s jinými koly než R15 tak jezdí špatně a rovnou muže zimní 16 nebo 17 prodat ?

ne, proč ?

V technickém průkazu mám napsáno pouze u R15 m+s jinak 16 a 17 tam mám ale není u nich m+s co je to za blbost ?

A nemas tam taky napsano ze muzou byt retezy jenom na 15" ? 

já třeba u Golfu nemám ani u jednoho rozměru m+s, znamená to že nemůžu mít zimní pneu ? :)

O řetězech tam neni psáno nic. Vse je bez problému, jenom nevim proč je napsano M+S pouze u jediného rozměru R15. Napadlo me jestli to neni proto, protoze treba tu konkrétní pneu kde je m+s mohu pouzit jenom jako zimní. Byla by přeci blbost moct pouzit v létě tolik rozměru a v zimě pouze jeden.

Je to blbost. To M+S máš určitě psáno až dole v techničáku jako další alternativní rozměry.

od výroby mám 185/60 R15 to je napsáno normálně nahoře. Dal jsem si na auto Camelot 17 se zimníma pneu 215/40 R17. Mezi alternativními rozměry mám napsanou tuto velikosti a mezi alternativnimi rozmery jsou další dva, a pouze u 185/60 R15 H88 je napsáno M+S.

před 2 hodinami, horky99 napsal:

Je to blbost. To M+S máš určitě psáno až dole v techničáku jako další alternativní rozměry.

ne

pneu.thumb.JPG.2d5eea3d50ecaa1651ce3e0744c3d0d2.JPG

Vždyť jo, mám to stejné. A nahoře máš napsaný jeden rozměr, který můžeš použít jak pro zimní, tak i letní pneu.

já si to taky myslím, že vše co mám v TP mohu použít jak pro zimní, tak letní kola ale jeden člověk na foru mě zmátl, že se ptal výrobce a že může na Rapida použít zimní pouze R15 u kterých je napsáno m+s, že pokud tam není napsáno m+s tak tu pneu v zimě použít nemůže.

To bude nějaký nedorozumění. Já v TP žádné m+s nemám, to by pak znamenalo, že si nemůžu na rapida koupit žádnou zimní gumu a mám vlastně jenom letní auto :)

Jak posílal Rypicong ofocený techničák, mám napsáno m+s pouze u jednoho rozměru pneu ale to asi znamená, že mohu také použít tento rychlostí index a tento rozměr pouze pro m+s ale u těch rozměrů, kde není m+s, tak mohu použit jak letní, tak zimní..dává to smysl. Pouze na Facebooku u fanoušků Škoda Rapid vzniklo více odlišných názorů na toto téma tak mě to lehce zmátlo.

Já taky nemám žádné M+S v techničaku  a v zimě jezdím na 17          20171022_092339.thumb.jpg.e366255ab466cf61e02f178ff6da79bc.jpg 

V 22. 8. 2017 na 15:58, pospa napsal:

Máte někdo zkušenosti s těmito pneumatikami ? Nevím které vzít ,Nokian WR D4 nebo Continental TS 860 nebo Goodyear UltraGrip 9 v rozměru 185/60 R15 88T

TS860 jsou nastupci 850, ktera vyhrala snad kazdy test co sel. V letosnim testu ADAC  zimnich gum je tahle novinka zase prvni. Proste golf mezi gumama. Ve vsem dobrej.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.