Přejít na obsah

divný zvuk při přeřazení


ulicek

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem čerstvým majitelem Skody octavia 1.9 TDI (PD) facelift , rok výroby 12/2009 v provozu od 05/2010 ... Koupene zde v čr s tim že ho majitel privezl z Belgie, auto po prvnim majiteli, mam belgický technicak (tedy ted už jen kopii), pri koupi auto melo najeto 155 000 km, se serviskou, vse v pohode, auto prolustrovano, vse sedi.. Rozvody byly meneny atd, mel to nejaký právnik, takže vse meneno... Ted sem si vsiml že když sešlapnu plyn do vyšších otáček a pustím ho tak auto zakoby zapíská (zahouká), je jedno jaký tam mam stupen, a dela to i pri preřazování když je auto ve vyssích otáčkách a zmačkne se spojka a zařadí vetší stupen, nebo když ve vyšších otáčkách pustím plyn tak to dela tento zvuk... Před tím jsem mel benzinovýho GIV, takže s TDI nemam moc skušeností, možna je to normální, ale mozná take ne.. Vsiml sem si toho když vypnu radio a v aute je ticho... Auto ma ted najeto 160 000 km (dodžuju takové ty veci, jako je vychladnutí turba, pred jizdou chviku cekam než se rozjedu když je to studene atd... je mozne že by to bylo turbo?? Auto jede krásně, spotřeba 5 litru, jezdim tak max 140 km/h... Díky moc za rady a nejake postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

áno je to jedna z možností,že to bude turbo....poprezerať všetky hadice,či nie je niektorá vyskočená,alebo zle zaistená (drží len jednou stranou)..

poprípade skús zhodiť hadicu čo ide do turba,skontrolovať vizuálne či nie sú poškodené lopatky alebo vôla na oske (samozrejme pri VYPNUTOM motore!!) :)   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobře podivam se na to... jen ted sem jel do prahy cca 50 km tak sem to slyšel jen cca 2x u přeřazení z 2 na 3 stupen...a pak už to nedelalo...Kdyby to bylo turbo tak by svitila nekterá kontrolka nebo by to spatne jelo a spotreba by take stoupla ne??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

mě to dělá taky,takové houknutí při řazení nahoru,už se to tu probíralo,ale nikdo na nic nepřišel a já si na to zvykl,auto jede normálně,tak to neřeším,spojka to není,tu jsem dával komplet novou,možná to je to turbo nebo výfuk,nevím no,ale až toto někdo vyřeší,tak se ožeru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...