Březen 11, 20178 r Pěkný večer, vzhledem k faktu, že zde diskutující vůz nevlastní a mají s ním minimum zkušeností, je relevantnost jejich vyjádření minimální. 14 dní jsem majitelem Škody Kodiaq 2.0Tdi 110kW manuál Style, DCC , nezávislé topení, max. výbava, najeto 2359km. Zkušenosti-vlastněné vozy, od Favoritu, přes Octavii I a II, Superb II a II kombi, Superb III. Jezděné vozy Audi A6, Passat poslední generace, C5. Důvod ke změně vozu-fantastická cenová pobídka od dealera, od něhož je to již 4.vůz. Ročně najedu cca 50 000km 50% dálnice. Hlavním kriteriem výběru vozu je value for money, prostor, pohodlí, mám dva pubertální syny a fantastickou manželku. Mám ve zvyku se o vůz starat, 1.výměna oleje do 1 500 km, dále pak po 10 000 včetně filtrů. Kodiaq má zatím dlouhodobou spotřebu 6,6l, u Superbu III po 80 000km jsem měl 6,2-spotřeba výborná, motor je po primárním zajetí, pomalu jej vytáčím do vyšších otáček. Vůz je pohodlný, podvozek perfektně odladěný, jednotlivé režimy lépe vychytané jak u prvních Superbů III. generace, na vozidle jsou 17 zimní pneu Nokian 65 bočnice-jsou to papuče!! Vynikající odhlučnění podvozku, naprosto nezvyklé u Škodovky. Jízda hladká, pohodlná, tichá, slabší diesel sedí charakteru vozu perfektně. Vůz nevlastním proto, abych na někoho nějak působil, popř. si něco dokazoval. Jsem si vědom svých schopností a nepotřebuji vozem zvyšovat sebevědomí a masírovat ego. Respektuji názory ostatních, je na každém, jaký vůz si koupí a v jakém jezdí. Pokud máte otázky, rád je zodpovím.
Březen 11, 20178 r Toto téma je v hospodě - takže to zde podle toho vypadá. Není třeba se kvůli tomu rozčilovat. Možná by bylo lepší si založit vlastní téma - ve Váš Kodiaq. I když nezaručuji že i tam se neobjeví škarohlídské komentáře.
Březen 11, 20178 r Proč ne ? Mít jej a být s ním spokojen, tak bych se taky (možná) nebál... Jen jde o to, jak dlouho mu ta jeho radost vydrží.
Březen 11, 20178 r Ano právě ta životnost je zásadní otázka. Je to dáno tím že menší obsahy se pohybují ve vyšších otáčkách a tím dochází k zvýšenému namáhání materiálu a při nedostatečném dimenzování je předurčená životnost. O spokojenosti se dá říct až po 5 letech bezproblémového používání.
Březen 12, 20178 r Nepohybují se ve vyšších otáčkách, ale to už jsme ti snad v tvém tématu o sorentu vysvětlili.
Březen 13, 20178 r Je videt, ze poptavka je obrovska. Resp. po vsem. Aktual. dodaci doba k 13.3. 2017 Active, Ambition : 12 - 14 týdnů Style: 36 - 38 týdnů
Březen 13, 20178 r zrovna dnes ráno jsem dojel u Černé Hory jeden kamion mířící na Brno a měl jich tam 6 kousků
Březen 13, 20178 r před 8 hodinami, Lukason napsal: Je videt, ze poptavka je obrovska. Resp. po vsem. Aktual. dodaci doba k 13.3. 2017 Active, Ambition : 12 - 14 týdnů Style: 36 - 38 týdnů Mno já bych se tou dodací dobou moc nechlubil - je to spíše neschopnost (nemožnost) pružně reagovat na poptávku.
Březen 13, 20178 r To bych netvrdil. Skokove takovych objednavek. to proste byt musi. To ze nejsou schopny reagovat, to by se dalo tvrdit i u dalsich automobilek,.. treba na BMW M2 cekas vic nez rok.
Březen 13, 20178 r Tak ono je potřeba brát v potaz i to, že mají malou výrobní linku. Skládají tam Superby, Yeti, Kodiaq a tuším, že ještě Atecu od SEATu. To je celkem nálož na to, že jde o relativně malinkou výrobní linku. Na druhou stranu máš pravdu... koho to zajímá. Měli by reagovat trochu jinak a hlavně měli čekat, že nebudou stíhat výrobu. Hlavně když je o Superby tak brutální zájem.
Březen 13, 20178 r Před hodinou, stanmar napsal: Mě ale BMW nezajímá, zde jsem na foru o škodovkách.... Tak pak nechapu ale tvuj komentar teda kamarade ..... To brecis teda ale na spatnym dvore a i tak ti to muze byt preci jedno. A kdyz se tedy neptas na ostani automobilky, tak jakto chces normalne vysvetlit ? U vsech je to teda pak v absolutnim poradku ? Jednoduchy, chces - pockej si. Nechces, pockej si jinde
Březen 14, 20178 r Pravdu mate oba. Je nesmysl cpat do Kvasin milion modelu, kdyz to neni pripravene.
Březen 14, 20178 r před 16 hodinami, Lukason napsal: Tak pak nechapu ale tvuj komentar teda kamarade ..... To brecis teda ale na spatnym dvore a i tak ti to muze byt preci jedno. A kdyz se tedy neptas na ostani automobilky, tak jakto chces normalne vysvetlit ? U vsech je to teda pak v absolutnim poradku ? Jednoduchy, chces - pockej si. Nechces, pockej si jinde Já nebrečím, i kdybych jej chtěl, tak na Kodiaqa podle mých představ prostě v současnosti nemám. Takže mi může být a taky že je dodací lhůta šumák. Spíše jsem reagoval na toho Tvého smajlíka pod tím termínem dodání verze Style - 36 až 38 týdnů a za tím zdvižený palec....To mě fakt rozesmálo
Březen 14, 20178 r před 3 minutami, stanmar napsal: Já nebrečím, i kdybych jej chtěl, tak na Kodiaqa podle mých představ prostě v současnosti nemám. Takže mi může být a taky že je dodací lhůta šumák. Spíše jsem reagoval na toho Tvého smajlíka pod tím termínem dodání verze Style - 36 až 38 týdnů a za tím zdvižený palec....To mě fakt rozesmálo Tak ten byl samozrejme lehce arogantni, jako ze fajn, ze jeste delsi doba dodani, resp. vyroby
Březen 14, 20178 r Kodiaq, Auto roku 2017 v ČR. https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=432114&sId=&mId=
Březen 15, 20178 r Tři roky po sobě Škoda Auto. A každý rok auto, které ŠA vypustí do světa. Jak sladké. Ale stále lepší Kokodák než Peugeot 3008, který to vyhrál celosvětově.
Březen 15, 20178 r před 18 hodinami, stanmar napsal: Já nebrečím, i kdybych jej chtěl, tak na Kodiaqa podle mých představ prostě v současnosti nemám. Takže mi může být a taky že je dodací lhůta šumák. Spíše jsem reagoval na toho Tvého smajlíka pod tím termínem dodání verze Style - 36 až 38 týdnů a za tím zdvižený palec....To mě fakt rozesmálo Neboj, oni se všichni dočkají. Bude to sice import z Ukrajiny, ale všichni svá auta dostanou. http://www.auto.cz/skoda-auto-zacala-montovat-kodiaq-na-ukrajine-104386
Březen 15, 20178 r Zacalo to vyradenim farieb, ktore sa mi pacili a dnes to dorazili tou Ukrajinou. Kodiaq bol moj velmi vazny kandidat na nove auto, ale ja nechcem auto vyrobene na Ukrajine.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.