miklisek Vloženo 1. Duben 2014 Sdílet Vloženo 1. Duben 2014 Takže po delší době delší cesta s docela zajímavým profilem cesty a zátěží auta. Cestou do Brna v autě 3 dospělí (cca 180kg) + 185kg nákladu. Cesta bez použítí D1-čky kochací cestou přes Žďár nad Sázavou, dost času jsme ztratili v kolonách před Brnem a u BVV. Zpět už bez nákladu, jen 3 dospělí. Použita D1 vč. dvou kolon, pomalu jedoucích. Na této trase je výhodou, že posledních cca 60km je to už víceméně z kopce. Ještě v Havl.Brodu totiž ukazoval PPC průměrnou spotřebu 6,3l/100km. Při jízde využíván dost tempomat, kde to šlo. Obce 55, mimo 90-95, dálnice, když to jelo, tempomatových 135km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza hlach Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 Najeto přes 2 500km a spotřeba pořád kolem 7,5l/100km. Většina je po městě a je pravda, že ho moc nešetřím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 TAK CO BY SI CHTĚL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza hlach Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 Vždyť si nestěžuju :-) V Jeepu mám kolem 15 :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 (editace) Spotřeba krásná. (nemyslím Jeep.....ale i ten jde.) Editováno: 3. Duben 2014, autor: Voice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 No jezdit za 15, to abych si hledal další dvě práce. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 jj, ale jestli je v tom Jeppu pětilitr benzín tak i to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza hlach Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 3,7 benzín, ale to je vedlejší, u Rapida je strašně znát styl jízdy, na to jsem zatím nebyl zvyklý, silnější motory nemají takové rozdíly většinou. Ale už si zvykám a spotřeba se pomalinku snižuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 To jo, umí jezdit jak hospodárně, tak zrovna tak nehospodárně při ostřejší jízdě. Nová generace TSI už není tak háklivá na styl jízdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borovic Vloženo 6. Duben 2014 Sdílet Vloženo 6. Duben 2014 Ahoj tak dnes Bratislava-Brno-Olomouc-Hradec králové-Hořice v Podkrkonoší.Dva dospěli a lehká zavazadla.1,2 tsi 77kw Naprostá spokojenost.Dálnice 100-140. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prašík Vloženo 20. Duben 2014 Sdílet Vloženo 20. Duben 2014 najeto lehce přes 3000km a spotřeba klesla o pár desetinek. Teď za "normálního" plynulého provozu za 5,5. Je v tom i město, jen provoz byl běžný žádné velké čekání v kolonách. Jsem spokojený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza hlach Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 Jak vy to děláte? Já mám pořád kolem 7.1/100km i když už není zima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 honza: Pokud jezdis jen po meste, kde je X semaforu, tak je to normalni. Staci vyjet nekam za mesto a uvidis jak to klesne. Treba na nejaky 100km vylet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza hlach Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 Já měl průměr 7 i když jsem jel do Prahy a zpátky (cca 300km) a to byla slušná část po dálnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ADAMzPRAHY Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Já mám dlouhodobě spotřebu také 7-7.5l/100km. Jezdím jen po Praze (většinou v hodně hustém provozu) nebo po dálnici kde se snažím jet okolo 145km/h (tacho). Poslední dobou jezdím hodně Praha - Plzeň, tam mám spotřebu cca 6.5l / 100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nettle_M Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Psal jsem to do Maverickova vlákna spíš tak mimochodem ještě k jiné informaci, ale dám to i sem, kde to patří. Po delší době jsem vytáhl Rapida na delší projížďku. Konkrétně z Ostravy přes Brno (průjezd městem kolem AN Grand) a Kuřim (poté zpět k dálnici zadem po okreskách přes vesnice) do Prahy. Až na výlet přes Brno všechno dálnice 125 km/h tacho na tempomat s výjimkou pomalých omezení při rekonstrukci, která ale vyrovnají občasná zrychlení při předjíždění. Naložen tak středně (2 dospělí a nějaká ta bagáž). Ještě v Brně (po sjezdu toho kopce na ulici Ostravská) svítilo 5.5 l/100km (možná 5.6, už si nepamatuju přesně, ale víc ne). Průjezd Brnem zvednul spotřebu na 5.8, Vysočina na 5.9 a sjezd do Prahy to vrátil k 5.8 l/100 km, což byla výsledná spotřeba na této dálniční trati zpestřené zajížďkou do Kuřimi. Průměrnou rychlost jsem nefotil, ale koukal jsem a bylo tam okolo 85 km/h. Musím říct, že jsem byl spokojen, možná až příjemně překvapen, že jsem se vlezl pod 6.0 l/100km, které jsem očekával. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 (editace) Jo pekne. Proto rikam furt. Diesel jedine na pole. Min. za tu cenu za kterou ho prodavaji se to nemuze vyplatit, jen hrstce firemnich zakazniku. Editováno: 4. Květen 2014, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nettle_M Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Za rok, co ho mám jsem najel 16 000 km. Resp. je teprve pátého května a do desátého najedu ještě kousek, takže možná 17 000 km to bude (celkem necelých 21 000 km za 1,5 roku stáří auta). Takže mě by se motor z traktoru nevyplatil. V zimě dlouhodobá spotřeba stoupla někam k 6.7 - 6.9 l/100km, ale byla dost mírná zima. Teď až se vynuluje počítač, očekávám návrat někam k 6.2 - 6.3 l/100km jako loni v létě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Takže asi provoz máš stejný a spotřebu taky. Za rok provozu a něco málo přes 12tkm jsem se pod celkovou 6,3 nedostal. Ale zdá se, že to začíná padat a motor se konečně usazuje. Spotřeba na krátké vzdálenosti (typu 6km do práce) začíná padat pod 6,0l/100km. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 (editace) přesně, dlouhodobá (což je max 1500km než se to vynuluje) je um ě pořád 6,3-6,4 a to jezdím kratší trasy dlouhodobě třeba za 5,5 nechápu prostě pak stačí pár krátkých jízd do kopce do obchodu za 9 a je to tam ale tento měsíc se držím...mám svůj čup digitální ukazatel na půlce nádrže a z plný najeto už 470km (za chvilku to klesne o čtvrtinu ) Editováno: 6. Květen 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 jj, pak ty čárky padají jak vteřinová ručička. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weithfisto Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 S tim ukazatelemvpaliva to taky nechapu, sem myslel ze proste jednotlive dilky vzdy jsou cast nadrze a tedka mam najeto 230 km a budu v polovine a pokud to je jak u predchoziho auta (O2) tak jakmile rucicka prekroci pulku tak na ni zacne pusobit az nejaka moc velka gravitacni sila a sama si hodne rychle radsi lehne :-/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 (editace) no ale vy máte tu normální ručičku...já mám digitál protože žijeme v digitální době a ručičky jsou trapný už, takže mně to tam jde po předem stanovených dílkách s tím že horní půlka nádrže mizí po čtvrtkách tuším (tzn. půlka nádrže má jen dvě čárky?), druhá třetina tuším po osminách a první třetina po těch 16tinách viz obrázek a to jde opravdu rychle Edit: ted si ted anejsem jisty jestli ty horni ctvrtiny nejsou taky rozdeleny kazda na pul... Editováno: 6. Květen 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weithfisto Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Heh, co by clovek dal za takovou spotrebu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Stačí ak dáš kľúče od svojho auta a ja ti za ne dám od svojho. Potom môžeš mať na PP podobné čísla. A aby si nepovedal, že sa na tebe chcem obohatiť, dostaneš auto s plnou nádržou. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.