Publikováno Duben 23, 201312 r Nazdar "rapidaci", som cerstvy majitel Rapidky.Vo vybave mam Climatronic. Vcera som absolvoval prvu nocnu jazdu a prekvapil ma velmi silny jas Climatronicu. Palubaka a radio svieti primerane,o dost viac svieti teplota a vetrak na klime. Moja otazka je: Da sa znizit jas Climatronicu? Da sa celkom vypnut Climatronic? Nikde som to v navode ani fore nenasiel.... Dakujem za vase odpovede.
Duben 23, 201312 r Vypnout se dá, tedy alespoň u Fabie II a to snížením otáček ventilátoru na nulu (tak dlouho točíš, dokud se nevypne displej) Snížit jas bez zásahu do elektroniky určitě nepůjde.
Duben 23, 201312 r takže když se vypne, tak nic nefouká? dá se udělat, aby to foukalo vzduch zvenku bez ohřívání nebo ochlazení? jas budíků a tlačítek se nedá v Rapidu vůbec regulovat?
Duben 23, 201312 r ano když se vypne, nic nefouká co se týče foukání zvenku bez ohřívání nebo chlazení, tak určitě, v návodě na straně 62, tlačítko A/C (vypnutí/zapnutí chlazení) viz.: http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Rapid_NH/11-2012/Manual/Rapid/A05_Rapid_OwnersManual.pdf Upraveno Duben 23, 201312 r od HjM
Duben 23, 201312 r Rapid nema "reostat", cili osvetleni budiku/tlacitek se regulovat neda. Je pravda, ze intenzita jejich osvetleni se mi zda byt OK, ale vyssi intenzity osvetleni Climatronicu jsem si take vsiml.
Duben 23, 201312 r Autor Dakujem za navedenie,ano....staci stiahnut otacky ventika a dalej tocit ovladacom....Climatronic sa vypne a zhasne.Takze v noci,ak ho netreba...neoslnuje. Dik za navedenie.
Duben 24, 201312 r To je zase šílená vychytávka - proč se sakra nedá regulovat jas palubovky? To jde i na mé 10 let staré plechovce .... To je fakt šílenost, zase informace, kterou jsem nepotřeboval vědět
Duben 25, 201312 r já doufám, že ikdyž tam chybí ruční regulace, tak se ten jas po vjezdu třeba do tunelu utlumí a na slunku zase přidá. třeba se šetřilo jen na drátech a poťáku. ještě k té aut. klimě. dá se nějakých způsobem teda docílit toho, aby to foukalo jenom vzduch venku bez ochlazení nebo ohřátí? je mi jasný, že tlačítkem A/C vypnu chlazení. ale dejme tomu, že venku bude třeba 13 a nebudu chtít topit ani chladit. si myslím totiž, že to takhle udělat nejde a ta klime žije vlastním životem. Upraveno Duben 25, 201312 r od vormen
Duben 25, 201312 r To určitě musí jít, aby jsi to používal jen na ventilaci vzduchu bez klimatizace, ne? Když vypneš A/C, tak to právě vypne celou klimu a fungují jen ventilátory, ne?
Duben 25, 201312 r Jestli to nikdo nevyzkouší, tak dám dnes/zítra vědět - zejména jak moc budu vytočenej
Duben 25, 201312 r určitě se to dá,. právě tím vypnutím A/C a stáhnutím teploty na minimum, takto pak proudí dovnitř nijak neupravený vzduch
Duben 25, 201312 r vypnout A/C a taky "auto" jinak ti tu klimu bude zapinat a vypinat dle teploty, vlhkosti a vnejsi teploty. pak jak rika HjM stahnes teplotu dolu a ono to bude jen nabirat vzduch zvenci.
Duben 25, 201312 r ano, normálně přidáváš nebo ubíráš otáčky ventilátoru, pravým kolečkem, pokud se nepletu runner: to A/C se zapíná normálně samo automaticky? to se nemusí manuálně? Upraveno Duben 25, 201312 r od HjM
Duben 26, 201312 r HjM: jsou tam cudliky: "A/C" a "Auto". pokud hned zapnes "Auto" tak se to ridi samo - jak klima tak otacky ventilatoru, i ktere vydechy jsou pustene, tak topeni. pokud mas "auto" a vypnes "A/C" tak se klima vypne a ridi se automaticky jen otacky ventilatoru, vydechy a topeni pokud mas nastavenou teplotu vyssi nez je venku. ovladani ventilatoru je na prave strane jak pises.
Duben 26, 201312 r Jo nemoznost regulace jasu palubovky je jedno z uzasnych "zlepseni", ktere Skodovka provedla na F2/Roomster/Rapid. Jedna se totiz o vysoce luxusni funkci, kterou pry majitele techto vozu neoceni.
Duben 26, 201312 r HjM: jsou tam cudliky: "A/C" a "Auto". pokud hned zapnes "Auto" tak se to ridi samo - jak klima tak otacky ventilatoru, i ktere vydechy jsou pustene, tak topeni. pokud mas "auto" a vypnes "A/C" tak se klima vypne a ridi se automaticky jen otacky ventilatoru, vydechy a topeni pokud mas nastavenou teplotu vyssi nez je venku. ovladani ventilatoru je na prave strane jak pises. já to chápu, ale to A/C když vypnu, a mám režim auto, tak se mi pak A/C samo nezapíná ne? nebo třeba když vypnu A/C, vypnu motor, a pak až znovu nastartuju, tak pořád to A/C bude vypnuté, ne? a bude se to muset manuálně zapnout
Duben 27, 201312 r Co jsem já odpozoroval, tak když vypnu A/C a dá se ofuk na sebe a pak dám auto, zapne se i A/C. Každopádně když to celé vypnu, po nastartování je to stále vypnuté - pamatuje si předchozí nastavení.
Srpen 10, 201312 r Ahojte, aj vam ak stojite s autom na slnku a vo vnutri je skoro 100 stupnov a zapnete klime aj vam tak strasne huci od motora, predpokladam ze sa zapnu vsetky ventilatory aby sa auto vychladilo....je to logicke, vonku bolo 38 st. a ja som mal na Climatronicu nastavenych 22 stupnov....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.