taktik Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Nazdar "rapidaci", som cerstvy majitel Rapidky.Vo vybave mam Climatronic. Vcera som absolvoval prvu nocnu jazdu a prekvapil ma velmi silny jas Climatronicu. Palubaka a radio svieti primerane,o dost viac svieti teplota a vetrak na klime. Moja otazka je: Da sa znizit jas Climatronicu? Da sa celkom vypnut Climatronic? Nikde som to v navode ani fore nenasiel.... Dakujem za vase odpovede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galvi Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Vypnout se dá, tedy alespoň u Fabie II a to snížením otáček ventilátoru na nulu (tak dlouho točíš, dokud se nevypne displej) Snížit jas bez zásahu do elektroniky určitě nepůjde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vormen Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 takže když se vypne, tak nic nefouká? dá se udělat, aby to foukalo vzduch zvenku bez ohřívání nebo ochlazení? jas budíků a tlačítek se nedá v Rapidu vůbec regulovat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HjM Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 (edited) ano když se vypne, nic nefouká co se týče foukání zvenku bez ohřívání nebo chlazení, tak určitě, v návodě na straně 62, tlačítko A/C (vypnutí/zapnutí chlazení) viz.: http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Rapid_NH/11-2012/Manual/Rapid/A05_Rapid_OwnersManual.pdf Edited April 23, 2013 by HjM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Rapid nema "reostat", cili osvetleni budiku/tlacitek se regulovat neda. Je pravda, ze intenzita jejich osvetleni se mi zda byt OK, ale vyssi intenzity osvetleni Climatronicu jsem si take vsiml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taktik Posted April 23, 2013 Author Share Posted April 23, 2013 Dakujem za navedenie,ano....staci stiahnut otacky ventika a dalej tocit ovladacom....Climatronic sa vypne a zhasne.Takze v noci,ak ho netreba...neoslnuje. Dik za navedenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 A jde ventilace alespoň náporem,když máš vypnutý ventilátor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taktik Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 Neviem,vyskusam dnes a dam vediet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 To je zase šílená vychytávka - proč se sakra nedá regulovat jas palubovky? To jde i na mé 10 let staré plechovce .... To je fakt šílenost, zase informace, kterou jsem nepotřeboval vědět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HjM Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 to už neměla ani FII, do FI to ještě dávali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 To je brutální nevýhoda. Snad se to půjde dát nějak předělat / přeprogramovat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vormen Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 (edited) já doufám, že ikdyž tam chybí ruční regulace, tak se ten jas po vjezdu třeba do tunelu utlumí a na slunku zase přidá. třeba se šetřilo jen na drátech a poťáku. ještě k té aut. klimě. dá se nějakých způsobem teda docílit toho, aby to foukalo jenom vzduch venku bez ochlazení nebo ohřátí? je mi jasný, že tlačítkem A/C vypnu chlazení. ale dejme tomu, že venku bude třeba 13 a nebudu chtít topit ani chladit. si myslím totiž, že to takhle udělat nejde a ta klime žije vlastním životem. Edited April 25, 2013 by vormen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 To určitě musí jít, aby jsi to používal jen na ventilaci vzduchu bez klimatizace, ne? Když vypneš A/C, tak to právě vypne celou klimu a fungují jen ventilátory, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vormen Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 to právě nevim a ani to neodzkouším, budu mít man. klimu, ale zajímá mě to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Jestli to nikdo nevyzkouší, tak dám dnes/zítra vědět - zejména jak moc budu vytočenej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HjM Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 určitě se to dá,. právě tím vypnutím A/C a stáhnutím teploty na minimum, takto pak proudí dovnitř nijak neupravený vzduch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
runner Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 vypnout A/C a taky "auto" jinak ti tu klimu bude zapinat a vypinat dle teploty, vlhkosti a vnejsi teploty. pak jak rika HjM stahnes teplotu dolu a ono to bude jen nabirat vzduch zvenci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 A intenzita toho proudění jde regulovat jako při klasické manuální klimě nebo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HjM Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 (edited) ano, normálně přidáváš nebo ubíráš otáčky ventilátoru, pravým kolečkem, pokud se nepletu runner: to A/C se zapíná normálně samo automaticky? to se nemusí manuálně? Edited April 25, 2013 by HjM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
runner Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 HjM: jsou tam cudliky: "A/C" a "Auto". pokud hned zapnes "Auto" tak se to ridi samo - jak klima tak otacky ventilatoru, i ktere vydechy jsou pustene, tak topeni. pokud mas "auto" a vypnes "A/C" tak se klima vypne a ridi se automaticky jen otacky ventilatoru, vydechy a topeni pokud mas nastavenou teplotu vyssi nez je venku. ovladani ventilatoru je na prave strane jak pises. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_k Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Jo nemoznost regulace jasu palubovky je jedno z uzasnych "zlepseni", ktere Skodovka provedla na F2/Roomster/Rapid. Jedna se totiz o vysoce luxusni funkci, kterou pry majitele techto vozu neoceni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HjM Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 HjM: jsou tam cudliky: "A/C" a "Auto". pokud hned zapnes "Auto" tak se to ridi samo - jak klima tak otacky ventilatoru, i ktere vydechy jsou pustene, tak topeni. pokud mas "auto" a vypnes "A/C" tak se klima vypne a ridi se automaticky jen otacky ventilatoru, vydechy a topeni pokud mas nastavenou teplotu vyssi nez je venku. ovladani ventilatoru je na prave strane jak pises. já to chápu, ale to A/C když vypnu, a mám režim auto, tak se mi pak A/C samo nezapíná ne? nebo třeba když vypnu A/C, vypnu motor, a pak až znovu nastartuju, tak pořád to A/C bude vypnuté, ne? a bude se to muset manuálně zapnout Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Co jsem já odpozoroval, tak když vypnu A/C a dá se ofuk na sebe a pak dám auto, zapne se i A/C. Každopádně když to celé vypnu, po nastartování je to stále vypnuté - pamatuje si předchozí nastavení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajovod Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Ahojte, aj vam ak stojite s autom na slnku a vo vnutri je skoro 100 stupnov a zapnete klime aj vam tak strasne huci od motora, predpokladam ze sa zapnu vsetky ventilatory aby sa auto vychladilo....je to logicke, vonku bolo 38 st. a ja som mal na Climatronicu nastavenych 22 stupnov.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Jiste, to je normalni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts