Přejít na obsah

Podávací čerpadlo v nádži


petr vlach

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Takže v servisu nastavili znova celej motor a nechce jim to pořád chytit.Volal jsem tedy panu Gobymu, co jsem dával člen Komcemm http://forum.skodahome.cz/topic/120841-25tdi-120kw-cuka/page-2#entry1776031 a říkal že se musí spárovat řídící jednotka motoru, čerpadla  a imo., pak to pofrčí.Já nemám ale servisní klíček kde je pin, tak se musí vyčíst z budíků a na to je potřeba nějaká spešl mašinka.Koukal jsem jak ďas, když mě pan Goby navrhnul že by dojel z Prahy k Nám do Šlapanic u Brna a vyčetl pin z budíků a chtěl jen 1 500,-Kč.Nakonec bratr od sevisáka tu mašinku má, tak to vyčte i on, ale klobou dolů před panem Gobym!Dobří lidé nevymřeli!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto je už doma.Nakonec jsem ještě koukal co mě servisák řekl.Doslova: TO CO MÁTE V NÁDRŽI ASI NEBUDE NAFTA. Tankuju na Benzině a poslední tankovaní vyjímečně  proběhlo na Schell.Natankoval jsem tři čtvrtě nádrže toho lepšího dieselu(myslím že se to jmenuje V-power diesel).

 

Prej po tom spárování jednotek nastartovali auto a vylítl z něj šílenej kouř že jim to spustilo i požární hlásič.Smrdělo to jak močovina.Zalepilo to všechny vstřiky, prej dost brutálně a naftovej filtr taky.Takže vyčerpal vše z nádrže.Nechal mě vzorek ve nádobě a plave v tom jakejsi sliz.Vypadá to jako sopel, nebo med, opravdu hnus!Těžko říct, jak se toto mohlo stát.Vím že kámoš tankoval do své Zafiry jen na schell a měl se vstřikama taky problémy.

 

Hlavně že je už auto hotový.Koupil jsem konečně i baterku která tam má bejt, protože jsem měl slabší než se tam dává(74Ah 680a).Teď mám Varta silver dynamic 85Ah 800a  a jak je to čerpadlo pěkně naštelovaný, tak v kombinaci s tou silnou baterku je startování nádhera:-)

 

Jen to byl opravdu drahej špás.

 

Repas čerpadla 22 900,-Kč

cena za servis 15 250,-Kč

 

celkem teda - 38 150,-Kč

 

Doufám že teď nebude na řadě turbo, nebo další dražší díly!

 

Je to fajn pocit mít po tak dlouhé době zpět svoje auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak konečně! Věřím, že jsi potěšen, že je to v richtiku, sice celková cena je pořádná řacha, ale snad už Tě nic v dohledné době nepotká. Přeju Ti to z celého srdce!

 

Jinak k těm čerpačkám nafty, kdysi jsem si myslel taky, že dávat to nejdražší je nejrozumnější, ale brzy mne z toho vyvedli sami pumpaři. V zásobnících jim ta dražší leží i několik měsíců, protože není na ni odbyt. Doporučili mi pumpy, které mají velký obrat a kde je velká výtoč a zatím si na jejich radu nemohu stěžovat, oni vědí o čem mluví!

 

Tak ať už máš jen radost! :gunners3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dávám za pravdu Lannymu, ta dražší nafta je tam i rok i dva roky. Ještě vyhýbat čerpačce ONO (přidávají řeplu)

Jinak ve firmě máme výtoč kolem 8tis litrů nafty na Shell a palivo nic moc. Dle testů kvality to vyhrála právě benzina. A v německu se kvalita nafty vůbec nedá srovnat s čechama, tam je to super

No, Petr dal pěknej ranec, snad se Ti to vrátí kámo aspoň v podobě spolehlivosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...