Jump to content

Topení

kimi99

Recommended Posts

:help: Moje felda 1.9D/2000/ sprostě přestala topit!

Prosím poradte od čeho mám začít kontrolovat-vyměnovat,...,co všechno se může pokazit?

Motor se zahřívá v normě,ani ve vedrech se nepřehříval,kapalina se neztrácí,zima na krku....

Díky :palec2:

nejdriv bych se asi podival, jestli se toci ventilator

:help: Moje felda 1.9D/2000/ sprostě přestala topit!

Prosím poradte od čeho mám začít kontrolovat-vyměnovat,...,co všechno se může pokazit?

Motor se zahřívá v normě,ani ve vedrech se nepřehříval,kapalina se neztrácí,zima na krku....

Díky :palec2:

1.Zjistit zda funguje ventilátor topení (zapnem naplno a musí být slyšet)

2. Při zahřátém motoru skontrolovat zda jde teplo do topení (chytnout na hadici zda se zahřívá co nejblíž u topení)

3. Skontrolovat táhla, klapky od knoflíků zda není nějaký vypadnutý.

• 3 years later...

Ahoj, nefunguje mi regulace topení studené- teplé foukání. Kolečko jde strašne lehce otáčet, myslím si že bude jen vyhozená nějaké táhlo nebo něco ? Nějaká nejjednoduší rada jak se tam podívat ? Nebo to opravit ? 

Díkes Miras

• 2 years later...

Zdravím lidi. Mám Feldu 1.3 MPI a topení nefouká teplý vzduch, ikdyž je zahřáto na provozní teplotu. Četl jsem tady na fóru, že někomu funguje topení jen na 4. stupeň. Mně funguje na všechny, takže předřadné odpory asi ne. Na nejsilnější stupeň je však trochu slyšet "lupání". Děkuju za všechny rady ;)

Počkej - nefunguje ventilátor, nebo nehřeje těleso? V tom agregátu jsou vlastně 2 systémy - jeden je topení, napojený na chladicí okruh motoru, kde ve felině stejně jako ve favoritu táhlem z palubovky měníš množství horký kapaliny proteklý za minutu topným tělesem - a druhej je vícerychlostní větrák, kterým podporuješ proudění vzduchu z vnějšku, kde ho aerodynamickej přetlak za jízdy vhání dovnitř pod spodní hranou skla (za jízdy).

Musíš rozlišit 2 stavy - 1) ventilátor jde/nejde/jde jen na některý stupně - a 2) topení hřeje/hřeje málo/nehřeje vůbec.

• 2 years later...