Přejít na obsah

Paket pro špatné cesty


Angel@Devil

Doporučené příspěvky

Tak jsem se snažil najít, co přesně by měl obsahovat paket pro špatné cesty u Rapida. Bohužel jsem toho moc nenašel, nemáte někdo více info? Můžete vysvětlit, jaký rozdíl je mezi paketem a normálním podvozkem? Stojí to vůbec za to? Nejezdím nikde v extremech, ale na ty český silnice ... už je člověk skoro zoufalej :D Řeším to z důvodu, že u O1 (GIV) jsme měli starosti s výškou každou chvíli a tomu bych se u Rapida rád vyhnul. Koukal jsem pod něj a nejnižšší místo má zaplastování motoru mezi předními koly, pak je celkem už vysoký.

 

Zjištěno:

 

Zvýšený podvozek - vpředu +15mm; vzadu +12mm

Ochrana lanovodů ruční brzdy

Spodní kryt pohonného řetězce (kryt motoru, asi plech)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zjistil jsi to presne. Plus jeste perovani je trosku jinak tvrde, nekdo rikat ze tvrdsi, me se zda naopak mekci. A kryt motoru je myslim z plastu. Kdysi byval z docela mohutneho kovu, ale z uspornych duvodu presli na plast. Pokud jezdis nekde mimo silnici tak je to urcite dobra vec, pac je mensi sance ze budes nekde drit spodkem. Ale auto je opravdu vyssi, coz se nekomu nemusi libit. Rozhodne je dobre to zkombinovat s vetsimi koly, pak to zvyseni neni tak patrne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

smysl v paketu pro špatné cesty bych viděl kromě teda větší výšky, kdyby do toho dávali (i za vyšší cenu), třeba kvalitnější a odolnější tlumiče, pružiny, ramena, stabilizátory a další náchylný podvozkový díly....na český silnice by to bylo supr....takhle mi význam toho paketu ztrácí smysl...teda ano, smysl to má, jen pro ty co jedou občas mimo silnici kvůli té výšce a krytu motoru, pro ně je ten paket asi určen:)......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tím, že by bylo přínosné zaplatit si v rámci takového paketu nějaké zesílení důležitých podvozkových dílů, ale představa ještě vyššího radipu se mi tedy vůbec nelíbí, už tak je jeho světlá výška nastavená dost vysoko (stejně jako u O3).

 

Na fotkách se přiznám, že rozdíl nevidím:

 

1) bez paketu pro špatné cesty na 16" Dione (dnes již pro Škodu Rapid nedostupná Arctic Zelená)

512df9db3a616.jpg

 

2) s paketem pro špatné cesty na 17" Camelot

51961fbc7e7a8.jpg

 

Fotky vychází z popisu prodejce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dnes ptal u svého prodejce jak to je a opravdu je rozdíl pouze v tlumičích a perech, dále kryty těch lanovodů a zakrytý motor, ale neupřesnil jak (plech vs. plast).

 

Tak co myslíte, stojí to za těch 5400,- ?

 

Do terénu jezdím jen když jedu někam na návštěvu, nebo na podzim na brambory,ale spíš jsem to chtěl kvůli těm našim silnicím. Ale třeba by se auto dalo zvednout vloženým nějakých vysoustružených dílů, jako je tomu např. u O1 . Jde mi hlavně o předek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jizdu pres diry na silnicich to nema moc zadny efekt. Ja si to koupil kvuli tomu, ze jsem chtel kompletni kryt motoru, coz u benzinaku standardne neni a kvuli tomu, ze jezdim hodne na hory do alp, kde se zcela bezne muze jezdit po horskych ne zcela zpevnenych cestach, kde jsem s predchozim standardne vysokym autem pravidelne drel spodkem. A obecne mi vyhovuje, ze s vyssim autem nemusim tolik resit, kde projedu a kde ne. Na pohled auto vypada o malinko hur ale ja venkovni vzhled az tolik neresim a hodne se to da vykompenzovat velkyma kolama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Dobrý den všem, 

chtěl bych se zeptat, zda existuje podobná ochrana olejové vany jako např: od firmy Kuboj http://www.kuboj.cz/ i pro Rapida. zatím jsem nic konkrétního neobjevil.

 

Ochranná lyžina olejové vany motoru na Škodu Octavia 
(mimo 1,6i 55kW)
materiál: ocelový plech sendvičové konstrukce, lakovaný

Vana03.jpg

ještě na starém Formanovi mě dobře posloužila od tohoto výrobce ochrana převodovky která tady byla nejnižším bodem podvozku viz přiložený obrázek

Vana01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Podstata všech paketů pro špatné cesty je a vždy byly jak tlumiče s pružinami tak o něco vyšší světlá výška.Hlavní vlastnost je,že se vám auto díky tužším tlumičům a pružinám nerozhoupe a pak neškrtá.Můžete to vypodkládat dávat kryty pod vanu jak chcete,ale tu již uvedenou vlastnost ničím krom tužších tlumičů a pružin nenahradíte!Mimochodem těmito pakety jsou například vybaveny skoro všechny vozy Policie ČR!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...
V 21. 12. 2016 at 14:03, Marcelius napsal:

zdravím pánové......můžu dát pod motor tento kryt....je sice napsáno, že je pouze pro nafťáky, ale v čem jiném by se lišil od krytu pro benzín.....:huh:

 

http://www.obautodily.cz/skoda-fabia-fabia-ii-roomster-rapid-plastovy-kryt-pod-motor-1-4-1-9-dovoz-diesel-7146cz1892/

 

hes_11997-vzperaaa-020.JPG

esh_55960-vzperaaa-016.JPG

 

 

V novom katalogu prislusenstva Rapid mas uz original kryt pod motor pre benzin aj naftu, mna caka v januari prehliadka, tak uvazujem o objednani, nech mi to tam rovno aj nahodia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...