Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahoj. Objevil jsem vaše fórum náhodou. Mám nově Octavii III s Amundsenem z roku 2014 a chtěl bych udělat aktualizaci map. Na tomhle odkazu http://updateportal.skoda-auto.com/en-US/Updates/TMBJG7NE5E0109607 mi to ukazuje, že jsou k dispozici mapy 20/21. Je někde na fóru podrobný návod jak aktualizaci udělat? Já se bojím, že zničím SD kartu se stávajícími mapami, která funguje. Moc děkuji za pomoc.

• 3 týdny později...

Ahoj všichni, neposkytne někdo radu? Viz. příspěvek výše...

Mapy stáhnout dle VIN, přehrát na kartu kterou máš v jednotce nyní, kartu vrátit do Amundsenu. Žádná věda.. :)

Airleos: jen doplním Radase99: pokud by sis chtěl ponechat i ty původní mapy, tak jen obsah té SD karty nakopíruj do počítače do nějaké složky a kdykoliv je můžeš nakopírovat zpět na SD kartu.

Má už Škodovka aktualizaci map pro Amundsen letos? Poslední, co mám u VW ekvivalentu, je z loňska a Columbus podle všeho už má novější mapy. Netušíte někdo, kde to vázne?

Upraveno od ELXEL
Gramatika…

Na Škoda Update portálu jsou mapy platné od 25KT/2020. Novější zveřejněné nejsou. 

• 1 měsíc později...

Dobrý večer,

Může mi prosím někdo poradit? Stáhla jsem si na webu škodovky aktualizaci dle VIN auta. Na SD kartu se soubor nahrál. V autě mi systém ukazuje verze ECE 2020/21. Když však zadám aktualici softwaru, napíše mi to: Chyba: data nedostupná. Vložte zdroj s daty pro aktualizaci softwaru nebo zkontrolujte zdroj. Díky za pomoc.

Mně fungovalo: stáhnout aktualizaci map na disk, zformátovat SD kartu, nahrát na SD kartu nové soubory, vložit SD kartu do auta, nastartovat a jet. Nic jiného aktualizovat nebylo potřeba.

před 15 minutami, JanaC napsal:

Dobrý večer,

Může mi prosím někdo poradit? Stáhla jsem si na webu škodovky aktualizaci dle VIN auta. Na SD kartu se soubor nahrál. V autě mi systém ukazuje verze ECE 2020/21. Když však zadám aktualici softwaru, napíše mi to: Chyba: data nedostupná. Vložte zdroj s daty pro aktualizaci softwaru nebo zkontrolujte zdroj. Díky za pomoc.

Pokud mas macOS tak to nejde 

a nebo pokud neni  columbus tak to potrebuje original sd kartu

před 10 hodinami, JanaC napsal:

Dobrý večer,

Aktualizace softwaru =/= aktualizace map. Mapy stačí prdnout na tu sdkartu a máš to.

Tak už fakt nevím co dělám šatně :-( SD karta je originál Škoda. Soubory stáhnu, kartu naformatuju, pak stáhnu mapy na kartu, dám do auta a stále hlásí, že chyba. 

@JanaC dle té poslední reakce to asi děláš špatně..pokud používáš origo navigační kartu, tak ta není tak velká, aby pobrala stažení na kartu a pak její rozbalení tam. Nevím jak octávia, ale u Fabie je to tak, že karta má jen 16GB, takže musím tu mapu nejdříve stáhnout do počítače, v PC ji rozbalit, protože se stáhne zazipovaná a teprve pak takto rozbalenou je třeba nakopírovat na kartu a pak by mělo stačit jen vložit do rádia a měla by se automaticky aktualizovat sama, předpokládám, že u Octávie je to podobné, ale jestli má octávia větší velikost karty netuším, jen píšu, jak je to u fabie.

To souhlasí. Do PC to stáhnu zazipovaný, ale na kartu to extrahuju. A pořád mi to hlásí chybu.

@JanaC fajn, takže stahuješ do PC, v počítači to rozbalíš a pak to tedy kopíruješ na kartu, potud ok, ale můžeš říci, co tam kopíruješ ? celou tu složku tak, jak se to rozbalí ? už sice Amundsen nemám, ale pokud vím, tak se musí ten rozbalený soubor otevří a poslat tam jen přesně to, co bylo na té kartě předtím..

Upraveno od ski1961

Kopíruješ rozbalený adresář maps? Pokud ano, pak je možná chyba ve zformátování SD karty. Zkus formátovat v jiném formátu. Matně si vzpomínám, že mně fungoval FAT32, ale vyzkoušej všechny možnosti.

@ski1961Ja jsem si mapy stáhla dle VIN, takže tam posílám celou složku. Když ji porovnam s tím co tam bylo původně, tak to vypadá stejně. 

@marhorFormátovala jsem to na víc způsobů, ale jen ten FAT32 mi auto načetlo. Ostatní formát mi syst nepřečetl.

@JanaC a kopíruješ na kartu jen tento samotný adresář "maps" ?

1.jpg

Upraveno od ski1961

@ski1961Ne. Dávám tam celou složku. Tak já to ještě zkusím jen s tímhle.

Přesně tak, ale rozbalený uložený na disku, ne ze zipu.

@JanaC takže to je ten zakopaný pes..nakopíruj tam jen ten soubor maps a bude po problému..

Díky moc z radu oběma. Jdu to zkusit. Snad už to bude fungovat. 

@ski1961blbě :-( Varianta rozzipovat v PC a přetáhnout rozbalené taky bez úspěchu. Teď zkusím přetáhnout jen ty mapy. 

@JanaC tak ted už tomu nerozumím, proč to nejde..aktualizoval jsem Amundsena několikrát, když jsem ho měl a vždy to fungovalo, když se nakopíroval na kartu jen ten soubor "maps ", a po vložení do rádia to autamaticky hlásilo update, ani jsem nemusel, ten update vyvolávat ručně v rádiu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.