flatak Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Zdravím, velice špatný den pro mého zánovního Rapida. Dneska jsem nabral uříznutý sloupek, který jsem při vyparkování neviděl. Výsledek zde: promáčklý práh pod dveřmi řidiče Smutný detail zde: http://i.imgur.com/3Wv47TK.jpg Co se s tím dá dělat? V servisu mi řekl orientačně, že je to dost blbé místo, které je namáhané, takže kdyby se to nějak vytmelilo, že by to nejspíše odpadlo. Že pokud by mi to hodně vadilo tak vyříznout kus karosérie, vyplnit/ narovnat, svařit, nalakovat - hodně velký zásah do auta i peněz - to nechci. Napadlo mě tedy buď: 1) to vyplnit nějakým tmelem a následně udělat černou fólií linku po celém prahu až k zadnímu kolu, nějak takto: 2) Nebo nalepit spoiler jako zde: http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-rapid/masky-spoilery-mracitka/skoda-rapid-plastove-bocni-prahy-rs-cerne-id:8487.eshop V tom servisu mi ale řekl že to u Škodovek může začít hnít? 3) Nechat jak to je jen pořádně vyčistit, popřípadě dobarvit nějakým lakem odloupnutá místa laku. Díky za tipy! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Nebo firmu typu http://www.karosar.cz/ a pak nechat nalakovat. Jinak volat PČR a opravu ti zaplatí vlastník komunikace bo to je neoznačená překážka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Jak píše Luďa, zkusit se poptat u firmy karosar.cz, pokud to nezvládnou oni, tak už asi moc dalších možností na opravu nebude.. Máš havarijko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flatak Vloženo 12. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Díky za tipy, volal/psal jsem karosáři z karosar.cz tak cekam na jeho odpoved. Pry toho maji po kroupach hodne. Havarijko mam, ale az nejak v srpnu mi tam bude koncit malus co jsem mel se starou skodovkou, tak bych nerad aby mi to nejak vystrelilo pojisteni na pristi rok hodne vysoko. Jinak na Policii to asi neni, ono je to z Prahy u kostela, kde nekdo odriznul sloupek aby se tam dalo parkovat, takze to neni ofiko pristupna komunikace myslim. Diky za tipy, budu informovat o vyvoji! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajfl Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Naopak, stále bych se držel myšlenky, že se jedná o komunikaci s neoznačenou překážkou a žádal to tak, ale kromě spoluúčasti je to asi stejně jedno. Mně se stalo něco podobného - někdo mi projel předváděčku koulí, odnesl to práh jako u tebe, akorát ne do takové míry. Výměna dveří a vyklepání prahu se nakonec povedlo přímo ve škodovce. Je to hodně blbé místo a bude to problém do budoucna. Na tuhost karoserie to mít vliv nebude, protože ta masivní část začíná až po téhle dekoraci, ale toho reznutí bych se bál ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 vytiahnuť zhruba do pôvodného tvaru , vytmeliť a ošeriť bude najlacnejšie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Osobne bych to vzal z havarijky a nechal to udelat v autorizaku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 teda nechat takto uříznutý sloupek trčet ze silnice, to musel být koumák. Zbytek uříznou až se tam někdo přerazí třeba na kole. Pokud je zachováno zinkování, tak by možná stačilo očistit a překrýt prahem a nemuselo by to rezavět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 Co se s tím dá dělat? V servisu mi řekl orientačně,že je to dost blbé místo, které je namáhané, takže kdyby se to nějakvytmelilo, že by to nejspíše odpadlo. Že pokud by mi to hodně vadilo takvyříznout kus karosérie, vyplnit/ narovnat, svařit, nalakovat - hodněvelký zásah do auta i peněz - to nechci. Do toho servisu uz nikdy v zivote nechod!!!! Nic netreba rezat,zvarat!!!! Ten prah sa da pekne vyrovnat. bezne sa tak opravuju auta. pozri video. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 (editace) ty voe co je to za lepidlo ze to takhle udrzi a jak to pak dostanou dolů jinak já bych to prostě dal na havarku do autorizovanyho at si s tim poradi....pripadne teda nechat to antikorozne nejak osetrit a dat tam ty sprotovní prahy ;-) Editováno: 13. Červen 2013, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 Je to lepidlo z tavnej pistole a odstranis ho jednoducho postriekas ho isopropilalkoholom a same odpadne od laku karoserie. Dalsie vytahovanie stlpika -prahu na aute. Obrusit farbu, vytiahnut,obnovit zinok, streknut prah USB hmotou ,farba,lak a nic nebudu poznat a vidiet. http://www.youtube.com/watch?v=yv3-pvAPt9A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 (editace) Pozri si link a galeriu co vsetko sa da vytiahnut a netreba menit diel. ZVARAT,REZAT, atd. LINK: http://www.preliaciny.sk/index.html Editováno: 13. Červen 2013, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 13. Červen 2013 Sdílet Vloženo 13. Červen 2013 Co to mas proboha za pojistovnu, ze maji malus na havarijko? Myslel jsem ze to uz nema zadna pojistovna, vzhledem k tomu, jak lehce to jde na rozdil od povinneho ruceni odrbat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 nic proti tomu vytahování prahu co je na videu , ale tavné lepidlo "Ksilon" to nemuže udržet ani omylem ! ne takový tah jaký je třeba na vyrovnání prahu třeba mám takový dojem že malus se na havarijní pojištění nevstahuje ! jistotu mám u genrali pojištovný , jsem na havarijko nechal přestříkat celý auto F1 RS škoda byla spusobena vandalizmem , cenu pojištění mi nezvedly , neco podobného o něco dříve u čsob pojištovny u oktavky 1 tam jsem jak si přibral při couvaní dveře o garáž a to dost i ze sloupkem , tak to zaplatili celé - spolučast , a cenu pojištění mi nezvedly oni moc dobře vedí, že pokud by zvedly cenu havarijka v případě že by musely "plnit" , tak jim hnedka na to lidi vypoví smlouvu a šly by jinam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 16. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 No teď jsem řešil ten samý problém na Škodovce, měl jsem to prolnutí dovnitř ale jednou tak dlouhé. Vytahat byl problém /cena při vytahání 3.500,-/ museli nakonec práh vyříznot a dát nový /vše 5.000,-/. Pakliže mám spoluúčast 5.000 tak by mi pojišťovna zřejmě asi nic nedala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.