Přejít na obsah

vibrace auta v záběru


dandy2004

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám 1,9TDI 66 kW rv 2000, najeto 320 tis. Delší dobu auto celkem silně vibruje v určitých rychlostech, ale jen pokud je v tahu (při sešlápnutém plynu). Když pustím plyn anebo i vyřadím, tak vibrace ustanou. Přestane to i při dosažení určité rychlosti nebo když zvolním ve zrychlování. Kola jsou převážená, takže ty jsou v poho, raději jsem je nechal udělat, ikdyž ty vibrace nejsou do volantu, ale jakoby do spodku auta. Můžou být nějak pokřivený poloosy? Pokud začnu brzdit při vyšší rychlosti, tak to taky začne vibrovat, ale to už i s volantem, takže to mi říkali, že asi kotouče, ikdyž ty jsou jen 2 roky staré a s tím bržděním je problém od jejich výměny i nějakou dobu předtím. Kvůli tomu vibrování do volantu jsem vlastně ty kotouče i destičky měnil, trochu se to zlepšilo, ale teď je to zase špatný.

Poradíte co by to mohlo být? Může se jednat o jednu závadu nebo toho může být víc?

Díky, P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Homokineťáky si myslím, že ne. Ty pokud s enepletu s eprojeví třeba i v malé rychlosti při plném rejdu. Cvaká to jak blázen, aspoň tak jsem to vždycky poznal :-) Ale tady to je tiché, žádné cvaknutí. Jen ty vibrace při zrychlování. Myslem jsem na ty poloosy, ale asi jak tady kluci píšou, tak to bude asi ta spojka. Ta je taky ještě originál, má přes 320 tis. Ale představa, že do toho mám nacpat novou spojku, pak mne čekaj rozvody, nějaká ta drobná karoserie, no to se už asi ani nevyplatí u toho dědečka :-) Má někdo tip na levné servisáky? :-) P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi, když prudčeji přidávám, tak to taky začně nějak divně vibrovat. Myslel jsem že je to spojkou, ale bylo mi řečeno, že to jsou právě ty vnitřní klouby na poloosách, jak píše Wojnar. Zatím jsem to nijak neřešil, ale mám pocit, že po výměně utržených puků v ramenách za plné, se to trochu zlepšilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...