Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

No tyhle hodnoty už beru a ne ty nesmysly, co tu někteří píšou. Samozřejmě, že si motor něco vezme a pokud bys jel ustáleně 170-180, určitě by průměrka čistě dálniční jízdy byla na osmi litrech minimálně ;). Čímž chci říct, že při ustálené rychlosti 150km/h se bude jen dálniční průměr pohybovat kolem sedmi litrů (to je přesně to, co mě zajímá) a chci to v následujích dnech sám s TDI vyzkoušet.

Sám jsem TDI měl (ještě 96KW 1,9) a sám vím, jakej byl můj dlouhodobej průměr a to už v té době kolovaly pohádky fórem.

Nicméně souhlasím s tebou, také jezdím pro radost (ne kvůli každé koruně), proto mám žravější TSI. ;)

Editováno: , autor: Clint
Vloženo

No tyhle hodnoty už beru a ne ty nesmysly, co tu někteří píšou. Samozřejmě, že si motor něco vezme a pokud bys jel ustáleně 170-180, určitě by průměrka čistě dálniční jízdy byla na osmi litrech minimálně ;). Čímž chci říct, že při ustálené rychlosti 150km/h se bude jen dálniční průměr pohybovat kolem sedmi litrů (to je přesně to, co mě zajímá) a chci to v následujích dnech sám s TDI vyzkoušet.

Sám jsem TDI měl (ještě 96KW 1,9) a sám vím, jakej byl můj dlouhodobej průměr a to už v té době kolovaly pohádky fórem.

Nicméně souhlasím s tebou, také jezdím pro radost (ne kvůli každé koruně), proto mám žravější TSI. ;)

Tak to je jasné

Vloženo (editace)

Standa ale ma haldex, to je min 0,6 litru nahoru, ještě se navíc točí olej v dsg...

Hadat se nebudu radši, nemá to smysl...(psal sem tuším 6litru což bylo fakt reálné, s PD 2.0 o cca 0,5 vic)

Srovnavas jablka s melounem. Superb 1 1.9 Pd je jiný auto, než 2.0 cR v o2....

Sam si psal ze si mel s tím superbem problémy a neřešil si je, takže si klidně mohl mít i větší spotřebu než ostatní.

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo

Chlapi ono to je celkem jedno kolik auta žerou, stejně když je nádrž prázdná tak ji musím doplnit. Jinak o víkendu jsem si koupil dálniční známku  clintnuv sjezd abych auto konečně trochu vyzkoušel. Musím říci že jsem skoro celou cestu a to  i po Praze jej na automatiku tj. adaptab tempomat a držení v pruhu a ono to opravdu funguje na jedničku stačí jemně držet volant a auto to opravdu odjede a odřídí samo. Proto doporučuji při koupi nového auta tam tuto elektroniku namontovat opravdu se to vyplatí. Domnívám se že kdyby byla touto technikou vybavena většina aut tak bude i méně bouraček až na šílence. taky jsem zkoušel jet rychleji ale po 200 jsem to vzdal i když auto mělo ještě velkou rezervu.

Vloženo

Ovšem, spotřebu netřeba více asi řešit, není to jediný parametr vozu.

Tak to je přeci normální že člověk kouká na to kolik projede a když ušetří tak má radost. ne.

Vloženo

Stando s tím řízením samo si určitě děláš prdel, že?! Jinak takové prostředky,které tě dovezou z bodu A do bodu B, aniž bys je musel řídit už dávno existují-říká se jim vlak,autobus,taxi...

• Pozitivní 1
Vloženo

:D

No, ono to zní jako sci-fi, ale mě by tohle nebavilo. Jak píše Sanek, to už člověk může jezdit taxikem. Tak koho to baví a využije to, ok....ať si udělá radost.

Vloženo (editace)

tak já nevím, ale ten adaptivní tempomat není špatnej asistent, do kolon ve spojení s automatem například.... prostě se to samo rozjíždí a zastavuje...

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo

...k těm RSům, musím souhlasit s tím, že je jich moc. Jsem teď na dovči v Krkonoších a jenom dnes to bylo 9:5 pro RS mezi Vrchlabím a Harrachovem...

Vloženo (editace)

No taková hravcovina, komediantskej výstřelek ;), už tomu scházej jen pokémoni...

Zvuk hroznej a ve vyšších rychlostech už se tomu moc nechtělo....no klasika u dieslu.

Editováno: , autor: Clint
Vloženo

Clinte ty jsi prostě usedlej notorickej benziňák... vývoj jde dopředu, tohle bude za chvíli všude, dokonce budeš mít i doma všechno s takovými displeji, prostě si na to musíš zvyknout, navíc je to hezky udělané, můžeš si to přizpůsobit podle sebe... K tomu palivu nemá cenu se vyjadřovat, prostě ty co nemá benzín nebereš jako auto... Počkej až Vám tam nacpou DPFka, budete v zase o krok pozadu...

Vloženo

Jak to tady čtu, tak se asi brzo půjdu podívat na nejbližší nádraží, to abych věděl, jak vypadá vlak. lol  S automatickým řízením pro mně auto končí. kol2

Vloženo

:kol-47:  Citigo je jasná volba... pomalu si na malé auto začínám zvykat... jsou v prdeli u mě na Octě všechny chladiče (vzduch, klima i intercooler)...  Tohle jsem přesně nechtěl, protože je to raketa a použité kupovat zrovna tohle nechci, použité bývají uvnitř zrezlé a nikdy nikdo neví, jestli náhodou taky nepoteče... :kol-26:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...