Přejít na obsah

Clintův pirátský klub


Clint

Doporučené příspěvky

před 12 hodinami, stanmar napsal:

Na válení na gauči můžu mít třeba noťas, nebo tablet.

Foťák v mobilu není pro mě foťákem, a abych si kupoval nějakej dražší phone jen kvůli focení..

Ne nejsem zpátečník, ale všeho s mírou.

Holt pro mě je to stále jen telefon a kvůli volání jej mám.

 

 

Pro válení na gauči můžeš mít tablet, ale jsme zase u toho, že musíš koupit dvě zařízení.

 

Jen pro jistotu... bavíme se o fotkách, které jsou foceny na křápy jako je Sony nebo se bavíme o kvalitnějších přístrojích? Například http://www.ippawards.com/gallery/

 

před 10 hodinami, Pawouk napsal:

 

Tak to se nediv, že nejsi spokojený. P8 Lite je několik let starý telefon, nemá žádný výkon a ještě k tomu je překrmený špatným systémem. ;)

 

před 9 hodinami, Petrrr napsal:

Pises ze mas fotak, ok ty tahas u sebe fotak vetsinu doby? Ja ne, ale telefon ano. Ne vzdy vis dopredu ze budes potrebovat neco fotit. Ja nejsem umeleckej fotograf se zrcadlovkou za 20tis.

 

Mám doma zrcadlo s objektivy za nějakých 40 tisíc a sám za sebe říkám, že ten foťák vytahuji jen v případě, že chci relaxovat a mám čas si hrát s nastavením. Pokud budu jako 80 % lidí, co mají zrcadlo a fotí na automat, bude mi stačit iPhone, Huawei nebo jakýkoli jiný telefon.

 

před 2 hodinami, Stringo napsal:

To je jako fuckingbook... Nevadí mi že ho lidí využívají, vadí mi, že mě ho někdo cpe a říká jakej sem pralesák, protože nemám účet, nebo když je možné se registrovat třeba do nějaké soutěže jen přes fcb...

 

Seš pralesák.

 

před 45 minutami, stanmar napsal:

Haha, a teď mi napiš skutečné výhody pro uživatele mobilního telefonu kromě volání .

Nevidím žádný důvod k tomu abych platil předražené tarify operátorům, když už mám připojení doma.

Pokud to jde využívám Wi-fi (a to spíše jen na pracovišti).

Nepotřebuji neustále kontrolovat mail, takže připojení k netu je pro mě u telefonu pouze doplňkem.

Navíc jak píše šulda, dnešní školní mládež s tím problém nemá, ovšem dochází k tomu, že místo toho aby děti běhaly po venku, sedí vedle sebe  a čumí na displej, pak se pobaví o super hře a jdou domů.

Jestli si přeješ, aby Tvoje děti zajímala obrazovka víc než třeba výlet do přírody, kup jim smartphone co nejdřív.

Já už to vidím doma a dá to dost práce ukočírovat to, aby to bylo v mezích.

Co na tom, že dnešní generace umí perfektně obsluhovat moderní telefony, když se pak nemá o čem jiném bavit.

FB, Instagram a podobné věci mě neoslovují - já práci ani kontakty nehledám.

Mě stačí jen opravdu pár dobrých známých s kterými se můžu naživo o všem pobavit a ne spousty nějakých virtuálních "přátel" co Ti všechno odkejvou a když se Ti nehodí, tak je smažeš...

 

 

Skutečné výhody? Dobrá...

 

Pro auto:

- Navigace (Waze).

- Hudba (Spotify).

- Zaznamenávání spotřeby.

- Propojení telefonu s rádiem.

- Informace o dostupnosti parkovišť v Praze (P+R, atd.).

 

Práce (ano, chápu, že to každý nepotřebuje, ale...):

- 24/7 možnost připojení k internetu přes WiFi hotspot. Mám 30GB dat, takže v případě pohotovosti se mohu kdekoli připojit a nemusím kohokoli žebrat o WiFi připojení.

- Oddělení pracovních kontaktů a osobních kontaktů.

- Přístup k firemním datům, e-mailu a Skype, který k práci potřebuji.

 

Osobní věci:

- Internetové bankovnictví.

- Brouzdání po netu, když se mi nechce přes počítač.

- Spojení s přáteli z jiných států. Dělal jsem jak v Německu, tak ve Francii. Představa, že si s lidmi píšu dopisy? Ne, díky.

- Rychlá a relativně přesná kamera, foťák a diktafon.

- Aplikace pro rychlejší investování na P2P nebankovním trhu.

- Jízdní řády vždy po ruce.

- Uber, Liftago a další taxíkové aplikace.

- Zabudovaný krokoměr.

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabizo tohle kdo to využívá chápe, kdo to nechce využívat, toho nepřesvědčíš, stejně jako mě nepřesvědčíš, abych si udělal profil na nějakém sociálním portálu. Prostě mám nějaké zásady, nějakou představu o tom, co chci a co nechci a o tom to je. Proto já nikomu netvrdím, že je takovej nebo makovej protože tohle nebo tamto dělá nebo nedělá. Řeknu svůj názor a tím to končí a čekám, že ostatní to budou respektovat stejně jako já respektuji jejich rozhodnutí.
Pawoukovi a Stanovi vyhovuje "hloupý telefon" tak to tak ber, prostě to k životu nepotřebují a jsou spokojení, já si třeba dokážu představit život bez smartphonů, ale na druhou stranu když ho mám, tak ho využívám naplno. Jako já třeba doma nemám vůbec PC. Máme s manželkou telefony a tablet a v batohu mám služební notebook, který vytáhnu opravdu jen když chci dělat pohodlně něco na netu, nebo na pracovní věci, případně se kouknout v posteli na film apod.
Někdo má zase PC a phonr nepotřebuje vůbec, je to o prioritách a je fakt, že děti na tom budou stále závislejší, protože se toho na ně valí mraky a dneska se tyhle technologie cpou úplně všude. Od toho jsou ale rodiče, aby je usměrňovali.

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle vlákno, potažmo fórum je něco jiného. Sem chodíš za nějakým účelem (primárně) řešení nějakých problémů s autem, případně se tady setkáváme s lidmi, kteří mají stejný cíl a to Škodovky. Kdežto sociální síť funguje na úplně jiném principu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jsme u toho znovu... Proč chceš někoho přesvědčovat o svém názoru? Já vidím moc dobře na lidech kolem mě, jak to funguje a jestli mi chceš říct, že je to o nastavení účtu OK, ale potom to většina lidí nebude mít potřebu sjíždět. Ono totiž primárně jde právě o to, aby lidi všechno vytroubili a všichni to věděli a čím víc "kamarádů" to vidí, tím jsi "zajímavější" a dodává ti to pocit, že máš pro populaci nějakou váhu, když potom potřebuješ nějakého "kamaráda" aby s něčím pomohl, zjistíš, že v podstatě nikdo nemá čas....Nikdo že tvých 1354827 přátel zrovna nemůže [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ne fakt díky, od toho abych kontaktoval opravdové přátelé mám mobil, kterej mám nonstop v kapse nebo v ruce, nepotřebuji virtuální knajpu s veřejným dohledem čumilů... Možná jsem divnější, ale fakt se nepotřebuji někde družit na sociální síti.

  • Pozitivní 6
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já Tě jen opravil, protože napsat, že sociální síť je pouze o tom, že něco vybleješ veřejně, což není dávno pravda. A vlastně to pravda nikdy nebyla. Dost z nás používá sociální sítě například k odběru novinek, zpráv a dalších věcí.

 

Osobně mám třeba na Twitteru v odběrech pouze zpravodajské deníky a další kanály, které jsou jakkoli užitečné - nemusím tak neustále brouzdat po idnes.cz nebo Novinkách.cz, ale vyberu si, jaké novinky chci vidět. A ano, je to pouze a jen o soukromí, jaké si nastavíš. Pokud nechceš, aby Tě „sjížděl“ někdo, kdo Tě nezná, můžeš si profil nastavit tak, že nevidí ani Tvou profilovou fotku (alespoň co se týče Facebooku), Twitter jde například uzamknout úplně.

 

Ostatně jde říct, že extrémy jsou vždy a všude - stačí si v pátek večer zajít do hospody a mnohdy je to ještě větší žumpa než číst sračky od kojících matek na Facebooku. ;)

Editováno: , autor: Sabiza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 56 minutami, Sabiza napsal:

Skutečné výhody? Dobrá...

 

Pro auto:

- Navigace (Waze). Mám HERE

- Hudba (Spotify). Z mobilu neposlouchám - nemám rád sluchátka

- Zaznamenávání spotřeby. Mě stačí Spritmonitor

- Propojení telefonu s rádiem. Nepotřebuju

- Informace o dostupnosti parkovišť v Praze (P+R, atd.). Já jezdím do centra naprosto minimálně, na ucpání Prahy stačí vesničtí...

 

Práce (ano, chápu, že to každý nepotřebuje, ale...):

- 24/7 možnost připojení k internetu přes WiFi hotspot. Mám 30GB dat, takže v případě pohotovosti se mohu kdekoli připojit a nemusím kohokoli žebrat o WiFi připojení.

- Oddělení pracovních kontaktů a osobních kontaktů.

- Přístup k firemním datům, e-mailu a Skype, který k práci potřebuji.

Pracovní záležitosti jsou u mého pobvolání bezpředmětné - takže k tomu nemám nic. A o wi-fi nežebrám, když je tak je, když není, tak se mi svět nehroutí.

Osobní věci:

- Internetové bankovnictví. mám v PC, to mi stačí - Nejsem ve stavu nutnosti na místě hned řešit finanční operace. Stačí mi doma zapnout PC

- Brouzdání po netu, když se mi nechce přes počítač. - Na mě malý displej

- Spojení s přáteli z jiných států. Dělal jsem jak v Německu, tak ve Francii. Představa, že si s lidmi píšu dopisy? Ne, díky. Dopisy dávno nepíšu, stačí mi mail

- Rychlá a relativně přesná kamera, foťák a diktafon. U mého modelu je to zoufalství, takže proto ta skepse a kvůli kvalitnější optice dražší telefon kupovat nebudu

- Aplikace pro rychlejší investování na P2P nebankovním trhu. 

- Jízdní řády vždy po ruce. Stejně budu na zastávce čekat a pokud by to bylo nějaké náročnější cestování budu o tom vědět určitě dopředu (vlak, dálkový bus...)

- Uber, Liftago a další taxíkové aplikace. Tímhle nejezdím

- Zabudovaný krokoměr. Ty chodíš pěšky ???

 

Odpovědi berte s nadhledem, nikomu nic nevyvracím, pokud si ale myslíte, že ten kdo těch všech "výhod" moderních technologií neužívá je v dnešní době OUT, tak to ani nemá cenu se o tom bavit.

Krom PC mám i noťas - ten hlavně na dovolené a víkendové pobyty mimo domov.

Nebo jinak - nejsem ve stavu abych musel být stále připojen k síti a nic mne k tomu nenutí. A nemám ten pocit že přicházím o něco důležitého.

 

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Sabiza napsal:

Já Tě jen opravil, protože napsat, že sociální síť je pouze o tom, že něco vybleješ veřejně, což není dávno pravda. A vlastně to pravda nikdy nebyla. Dost z nás používá sociální sítě například k odběru novinek, zpráv a dalších věcí.

 

Osobně mám třeba na Twitteru v odběrech pouze zpravodajské deníky a další kanály, které jsou jakkoli užitečné - nemusím tak neustále brouzdat po idnes.cz nebo Novinkách.cz, ale vyberu si, jaké novinky chci vidět. A ano, je to pouze a jen o soukromí, jaké si nastavíš. Pokud nechceš, aby Tě „sjížděl“ někdo, kdo Tě nezná, můžeš si profil nastavit tak, že nevidí ani Tvou profilovou fotku (alespoň co se týče Facebooku), Twitter jde například uzamknout úplně.

 

Ostatně jde říct, že extrémy jsou vždy a všude - stačí si v pátek večer zajít do hospody a mnohdy je to ještě větší žumpa než číst sračky od kojících matek na Facebooku. ;)

Na netu si přečtu a najdu sám co mě zajímá, nepotřebuji aby mi to někdo (něco) vybíral(o)

Pravda iu nás v republice je dost magorů co daj na internet kdeco o sobě - třeba na Rajčeti byli nezamčené fotky z nudapláží a to nejen dospělých osob...:kol-128:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, stanmar napsal:

- Navigace (Waze). Mám HERE

- Hudba (Spotify). Z mobilu neposlouchám - nemám rád sluchátka

- Propojení telefonu s rádiem. Nepotřebuju

Jenže Waze oproti HERE má aktuální mapy (v HERE například ještě donedávna chyběl trojský most) a využívá reálné sledování provozu, což se hodí například při průjezdu Prahou nebo cestou z Prahy do Brna. Ano, ne všichni to potřebují, ale ne každý snáší fakt, že se popotahuje v zácpách.

Spotify jde propojit s rádiem, takže žádná sluchátka nepotřebuješ.

Propojení s rádiem je spíše kvůli handsfree. Nerad za jízdy držím telefon v ruce. :)

 

před 9 minutami, stanmar napsal:

Pracovní záležitosti jsou u mého pobvolání bezpředmětné - takže k tomu nemám nic. A o wi-fi nežebrám, když je tak je, když není, tak se mi svět nehroutí.

Pro Tebe ano, pro jiného ne a jsou pracovně důležité. Narážka na WiFi byla spíše z toho důvodu, že když se musím připojit na pracovním notebooku z jakéhokoli důvodu, nemusím složitě hledat připojení k internetu. Například v Nesuchyni, kde to připojení prostě není, mi stačí vytáhnout telefon, bezdrátově ho propojit s počítačem a mám připojení. Zrovna na posledním čaji o páté jsem měl pohotovost. Kdybych neměl připojení v telefonu, nikam nejedu a sedím doma.

 

před 9 minutami, stanmar napsal:

Ty chodíš pěšky ???

Kupodivu jo. :D

 

 

Editováno: , autor: Sabiza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A o tom to je, když nepotřebuji smartphone k práci, tak mi nějaká zábava nepřipadá natolik důležitá, abych musel být neustále připojen.

Navíc raději si přečtu (papírovou) knihu než nějaký bláboly na netu.

HERE mapy pro telefony tuším skončili s podporou, takže aktualizace asi nic moc.

Mám taky stažené Mapy cz - a turistická mapa je good.

Jasně mám taky nějakou tu apku na jízdu na kole (běžkách), ale dokázal bych žít i bez toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A já na mobilu ještě čumím na TV a lovím piráty s radarama a jako bonus kamera v autě. Ale je to opravdu o tom, co člověk potřebuje.

A ještě jsem zapoměl na lístky na MHD, protože mě Stan jinak nesveze a poslední dobou na parkovné, které se jinak zaplatit nedá.

 

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to přijde že máte zbytečnou agresi vůči chytrym telefonum.... tak zkrátka používejte jenom to co využijete.. však v autě máte taky haldu hejblat a funkcí, který využijete jednou za uherák nebo vubec..

 

A to že dnešní děcka sedí u mobilů tabletů a jiných ptákovin, je hlavně vinou rodičů, co na ně nemaj čas...

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, motosman napsal:

Jj. Lenovo ujde. Kupoval jsem P2 a dobrý. Něco pro Pawouka. Šoupneš čudlíkem a máš z toho Nokii s výdrží 14 dní. A jako bonus velká tlačítka.emoji12.pngemoji23.pngemoji23.png

Taky budu mit P2ku. Pomer cena/vykon je dobrej

Editováno: , autor: beuticek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, FannanekH napsal:

Mě to přijde že máte zbytečnou agresi vůči chytrym telefonum.... tak zkrátka používejte jenom to co využijete.. však v autě máte taky haldu hejblat a funkcí, který využijete jednou za uherák nebo vubec..

 

A to že dnešní děcka sedí u mobilů tabletů a jiných ptákovin, je hlavně vinou rodičů, co na ně nemaj čas...

Averzi vůči chytrým telefonům rozhodně nemám, jen se mi nelíbí, že právě Ti, kteří bez smartphonu neudělají ani krok nechápou Ty, kteří tomuto trendu nepodlehli....

a podobné je to s FB....

  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...